CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

четвъртък, 28 юни 2012 г.

Сладоледени цветя

Цветята са си съвсем живи!И съвсем цветни.....
Само сандъчетата,в които ги засадих  са сладоледени.Знаете,лятото е сезона на сладоледа-сладък,вкусен,плодов,шоколадов,изгарящо изкушаващ и разхлаждащо утоляващ.
Сега,докато пиша това се сещам,че някога ,преди сто години продавах сладолед......От онзи,дето се сипваше от канти ( така се наричат съдовете,в които се съхранява сладоледа) в онези прекрасни вафлени чашки от моето детство!Беше за кратко и добре ,че беше така ,защото в малкото време ,когато бях сладоледопродавачка бях на косъм да разоря собственика .Сърце не ми даваше да ощетя клиентите ( които ,сещате се в повечето случаи бяха дечица !!) и винаги сипвах в повече.Накрая на моето сладоледопродавство си платих добринката като вместо да взема заплата се наложи да плащам от джоба си......хи хи хи.....
Ноооо....да се върнем на сладоледените сандъчета за цветя.
Една вечер случайно попаднахме на чудна промоция на сладолед в голям хипермаркет.Беше хем много вкусен,хем достатъчно евтин за да си позволим две кутии.А какви само кутиииии......Чудни!Още докато се наслаждавахме на сладоледа знаех,че тези кутии ще се превърнат в нещо.Бяха достатъчно здрави и сигурни за да приютят някое цветенце.И тъй като аз самата нямам нужда от сандъчета с цветя,реших че това което ще направя ще бъде подарено.
Беше ми безкрайно ясно и на кого ще бъдат подарени сладоледените цветя.............
Когато открих кутията с колекцията от салфетки на голямата щерка,разглеждайки ги попаднах на две,които на момента нарекох на две момичета - сестра ми и Ели ( момичето,за което направих първата си истинска Тилда! ).
Сестра ми,с нейната леко заплашваща страст към калинките ( за което съм ви разказвала ) ,естествено щеше да се сдобие с още няколко представителки на рода им.
А за Ели щяха да са ангелчетата,които толкова невинно ми се усмихваха от една сиво-синя салфетка......Ели обича ангелчета,а аз обичам да радвам хората!
Сандъчетата са готови доста отдавна ,но все не можех да открия подходящите цветя,които да засадя в тях.До днес.Открих ги и се залових за работа-садих,поливах,снимах......
Да ви покажа,а ?Вижте:

Аз направих деня си цветен и красив.
Направете го и вие- прекрасно е!

2 коментара:

Анонимен каза...

Дааа - правилно написах във Фейса колко сладолед опапка, заради хобито си, а скромната Пенка Иванчева се притесняваше за два сладоледа на клечка. Ма, такава е съдбата - едни да си папкат и да са с тънка талийка. Толкова се отморявам като ги гледам. И защо от промоцията на Кауфланд не си взех тамЪн 5 кутии да си имам, де - мога да се отворя и аз на декупаж,( не съм лакома). Харесват ми всичките, особено жабенцата. Да, с каквото и да се захванеш, човек си мисли, че това е твоето запазено място!
Кандидатка за сладолед ( пък по-нататък за декупаж) - Таня

Юлияна Неделчева каза...

Танче,Танче,няма да се уморя да повтарям,че си едно съкровище!!!!!Всеки път успяваш да ме разсмееш.....Уникална си.
Какво да правя като е сезона на сладоледа....Около мен ядат сладолед,а пък аз само дебна за опаковките.Не че не си опитвам де,ама и аз не съм лакома.....Обаче сега ще скокна от тук и ще посетя фризера,че има от снощи там един Нестле,с много интересна кутийка
хи хи хи....

Публикуване на коментар