CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

сряда, 6 април 2011 г.

Как да си направя цвете от плат

Този пост посвещавам специално на Теа!
И ,разбира се,за всички,които искат да опитат това предизвикателство!
Никак не е трудно да си направиш цвете от плат.Достатъчни са парче плат,ножици,запалка,игла и конец и мнооооого желание!
Подходящи за подобно цвете са платове като тюл,органза,шифон,дантела или всякакъв плат ,който не гори,а се топи.Първата ви работа е да опитате със запалката дали се топи плата.Внимавайте,защото има и такива ,дето пламват и е опасно!
След това изглаждате плата добре,сгъвате на няколко слоя:


и си отрязвате парче с формата на квадрат.Прегъвате още на две:


и си отрязвате половинката на цветето.Като го разгънете то ще е цяло цвете!Не се притеснявайте ако не е със съвсем правилна форма или малко е кривнато-при обагарянето със запалката и без друго формата се променя много,но точно там е и чара!Листенцата стват като на живо цвете!Нестандартни.
Колкото повече цветенца отрежете толкова по-пищно и богато ще е цветето ви.Изрязвате три различни размера цветенца.В случая моите са 6 големи,4 по-малки и 4 най малки.


Започнете внимателно да обгаряте със запалката:


като слагате едно върху друго всяко обработено цвете:Когато и последното цвете е готово,вземате иглата и конеца и започвате да пришивате в средата


Пришивате здраво,Ако искате да пришиете после мъниста за тичинки шиете така,че средното листенце да остане отворено и да има място за мънистата.В случая моето цвете е без тичинки и съм прищипала средното листенце така,че да не се вижда пришитото.
Това е -вече си имате цвете от плат,изработено от вас самите!Моето вече си намери собственик-малката ми дъщеря,която снимаше процеса веднага си го заплю!


Пожелавам ви един красив и цветен ден!

12 коментара:

Анонимен каза...

Ще се пробва задължително - урокът е много добре предаден и онагледен, стига човек да има Ръката. Утре ще се действа по въпроса.

Теа каза...

Супер! Много ти благодаря:) Още днес ще го пробвам и ще се похваля, ако се получи:) Ако мога на теб да бъда полезна с нещо и да върна жеста, ще се радвам!

Юлияна Неделчева каза...

Надявам се да се справите и наистина да съм ви била полезна!Успех!

Анонимен каза...

И защо твоето е така изящно, а аз след като почти ми излезе мазол на палеца от Щрак-щрак почти се отказах!

Юлияна Неделчева каза...

Танче,миличка,опитай със свещ.От онези в металните кутийки,ниските.Да не ти се налага да щракаш непрекъснато-става и с тях.ИИИ -да не би да не ти е подходящ плата?Опитай с друг.Хайде чакам да покажеш!

Анонимен каза...

Платът ми е много подходящ - органза. Обаче, както писах и по-нататък, всичко е до ръка. Да, пробвах и с малка свещ и с голяма, но най-добре става със запалката. Благодаря за урока!! Е, не смея да снимам още!

Анонимен каза...

Благодаря за урока.Отдавна бях решила да опитам. Направих го.Има още да се желае.

Анонимен каза...

И АЗ СЕ СПРАВИХ, СТАНА ЧУДЕСНО ЦВЕТЕ!!!!БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ИДЕЯТА!СУПЕР!!!

Анонимен каза...

Аз пробвах от една бяла дантела. Стана ужасно, изгореното си личи и дантелата не се накъдри почти, а се топеше при пробата

Юлияна Неделчева каза...

С дантела не става....И аз съм опитвала!Опитайте с органза,най-лесно е с остатъци от перде.
Желая успех!

Rosica каза...

Вече втори ден вися в блога ти.Очарована съм от идеите.Малко ме е срам,но ще си призная.Вчера си загорих едно месо.Не съжалявам,защото научавам много нови неща.Сетих се,че катоших пердетата на дъщеря ми,останаха плат.Още днес ще ги изровя и дано имам време да опитам с цветята.Благодаря от сърце за идеите!!!

Юлияна Неделчева каза...

Хей , Росиииии :))) Внимавай с манджите !
Желая ти успех , но най - вече забавление докато правиш всичко дето си решила ! И при мен най - важно е забавлението :))))

Публикуване на коментар