CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

четвъртък, 3 януари 2013 г.

Усещане за пролет

Преди да ви разкажа за моето усещане за пролет , редно е да се поздравим за празниците :)
Честита Нова година на всички приятели и на всички , случайно попаднали любопитковци в моя свят от парченца !
Бъдете здрави и обичливи ! Всичко друго си се нарежда ... За него има кой да се грижи .
За много години !
Искаше ми се да направя равносметка на изминалата 2012 година , но едно  жестоко предателство точно в края и , така ме извади извън релси ,че спирам да си правя равносметки повече ! Каквото - такова !
Нова година - нов късмет . И започвам направо с най - новичкото от мен - едни сърчица , които незнайно защо в средата на зимата ми донесоха усещане за пролет .
След многото и изтощителни празнични дни знаете ли как ме сърбяха ръцете да сътворя нещо ?!
И , това нещо определено щяха да са сърчица - не знам защо ! Отворих шкафа с малките остатъци с намерението да използвам едни лилави точки и дантели . Тогава погледа ми се плъзна някак си на едно пликче откъдето се подаваха ето тези калинки :






Помните ли ги ? Това са онези  калинки , шити преди повече от сто години от мен на едно панамено каренце , каквито някога се слагаха върху хладилници , шкафове , маси ...
Доста по - късно аз ги нарязах и използвах за ръкохватки . Останаха ми тези , които не можаха да бъдат отрязани така , че да се получи квадрат .Поглеждайки ги вчера реших , че " спасението " за тях е едно крейзи блокче , в което да участват . И тъй като сърчицата много ми бяха легнали на сърце се появиха едни много мартенско - пролетни крейзи сърчица :














Правех ги и се чудех - : За кого ? За какво ?
Отговора беше един единствен - за себе си ! Да си доставя радост , шиейки ги и да се спася за пореден път ...
На таванчето се мъдрят приютени няколко кашона с всякакви такива " спасения " . Явно , и тези ще се запътят на там , но нищо не може да ме накара да спра да създавам .
Удоволствието е безмерно !
Желая ви приятен следобед и една успешна година !

3 коментара:

Стефка каза...

Здрава и обична нова година и в твоя дом, Юли! Много весели калинки! Да си доставяме сами на себе си на любимите ни хора радост и красота не е никак малко. Който не ни разбира най-вероятно няма нужда от хубаво около себе си. Усмивки.

- каза...

Здрава и щастлива нова година! Всичко лошо да остане в старата, а занапред да е пълно със сбъднати надежди!А сърчицата са прекрасни!

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря ви , Лара и Стефи !
Бъдете живи и здрави вие , и семействата ви !
Дай боже на всички ни една прекрасна година !

Публикуване на коментар