CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

четвъртък, 21 април 2011 г.

Велики четвъртък

Боядисахте ли вече яйчицата?
Аз го направих!И доказателство си имам даже......:



Никога не използвам ръкавици(което всеки път отчитам като грешка!!!) и затова и двете ми ръце са подобаващо оцветени в по-силните цветове.Едната в зелено,а другата в червено.Ще опитам да ги измия с нещо,ама и да не стане -здраве да е!Все някога ще се измият.
Тази година използвах няколко вида бои и техники и много се забавлявах.Направих няколко с кристали,няколко с желатинови бои,други с традиционните и още увити в памук-преливащи.Винаги ми се получават яйчицата,дори нито едно не се спука докато ги варих(за първи път де!) ,полирах ги с олио,аранжирах и вече с нетърпение чакам неделната празнична утрин,когато ще се сборим с моето семейство.Децата ми са големи,но всяка година им слагам под възглвницата докато спят червено яйчице.Така правеше майка ми -казваше че дядо Великден ги е оставил!Докато бяхме малки се връзвахме на това,но и когато пораснахме продължихме да играем играта и да се изненадваме,че пак не ни е забравил.И моите дъщери сега също всеки Великден си получават яйчицето и се надявам да запазят хубавата традиция!
Ето и моите яйчица-първото естествено беше червено-за Богородица!



















И въпреки боядисаните ми ръце и нокти,удоволствието от този ритуал беше голямо!
Ако не сте успели да боядисате вашите яйца днес,ще го направите в събота...Пожелавам ви искрено да се забавлявате и да ви се получат нещата.
Прекрасен Велики четвъртък от мен!

2 коментара:

Анонимен каза...

Този симпатяга с грааааамадната фльонга ни гледа отвисоко - много навътре се е взел, мисли си , че е поставен да мъти яйчицата, а не за украса. Ще видиш, той няма и едно яйце да позволи да излезе от кошничката, добре, че си поставила и на друго място, да има за чукане. Я, малко му прибери ръчищата.

Юлияна Неделчева каза...

Мила моя,пак успя да ме развеселиш!!!И не се тревожи за тоя с фльонгата-все ще успея да откопча някое яйчице,да не си мисли че всичките са за него!!!!

Публикуване на коментар