CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

петък, 7 септември 2012 г.

Моята лилава стая

Такаааааа ....
Ремонта завърши.Почти...
Остава да ушия света и ще съм готова !Наумила съм си още толкова промени за тази стая-Лилавата.
Всъщност,тя не е моя,на детето е.Някога беше детската,сега е просто Лилавата стая,момичешка...
Трудно ще ми е да пресъздам емоциите,да опиша труда и да предам нервите,които съпътстваха появата на Лилавата стая.Всички те бяха в повече.Много в повече!!!
Активно,даже много активно участие в ремонта взеха близки и приятели,на които съм достатъчно благодарна-да са ми живи и здрави!
Както всеки ремонт и този беше замислен като освежаващ.Просто тавана ми се струваше прекалено почернял от употребата на дървесина за топлене през зимата.И освен всичко,зелените стени ми бяха вече омръзнали.Пък и нали си се влюбих в лилавото!!!
И така -започнахме ентусиазирано и дружно да разчистваме и да боядисваме.
Незнайно как ,след втората стена отнякъде се появи една подмолна мисъл да реновираме (странна дума,но пък е много точна!) гардероба.Естествено,щеше да бъде декупаж !
И се започна ...
Показвам и разказвам :

 Старата нова Лилава стая ...погледната от вратата .

 Съвсем като по поръчка търсенето на нещо Лилаво и кръгло за пода беше увенчано с успех!
Ура!Сега това е любимото място на мъжете ( в лицето на Макси в момента ) и жените у дома-невероятно меко и приятно нещо.

 В деня на снимките ( които дълго не можех да се наканя да направя,заради това че бях изцедена и физически и емоционално покрай цялата суматоха !) детето се прибра от село с този тъй подходящ Лилаво- есенен букет.

 Няколко от цветята у дома смениха както мястото си,така и домовете си-саксиите.Тази беше специално направена с лалета (декупаж!) за да се впише в Лилавото настроение на стаята.

 Един малък розов градинар (закупен преди няколко години като великденско украшение ,с което не можах да се разделя след като празника свърши и си седеше целогодишно някъде около цветята) сега и прави компания.

 Гардероба ...
Ех,гардероба!
Ето той ме измъчи много.Голям,четирикрилен,тъмнокафяв,с надстройка.От плоскости...
Беше част спалнята ни.Винаги съм се чудила защо наричаме обзавеждането за стаята спалня - спалня?Както и да е. Тази " спалня" беше закупена в мноооого далечната 1990 година.Тогава,когато дори да имаш нужните средства нямаше какво да си купиш от магазина.Младите ми читатели няма да помнят това.И по-добре!
Беше толкова трагично ...Някъде,в една махала на града,някакъв камион стоварил "спални". Майка ми чула,обади ми се по телефона,аз си взех паричките от сватбата и бегом до квартала .
"Спалните " бяха в кашони,неразопаковани.Не беше ясно какво има в кашоните,пък и нямаше как на улицата да гледам какво купувам.Ако бях се замислила рискувах да си остана без "спалня"
Когато дойде реда да заживеем сами с мъжа ми и отворихме кашоните,едва тогава видях какво съм купила.Картинката не ми хареса много,ноооо...това е!Примирих се.
Всички останали части от комплекта доста отдавна не са в употреба,но старият огромен гардероб остана като верен страж да стърчи в стаята и да ми напомня за една младост ...
Никога не съм го харесвала.До скоро!
Сега толкова му се радвам ...След като ми мина яда от всичкото боядисване, шкурене, лепене, лакиране ...И всичко това на място,защото опитвали ли сте да местите такова туловище?

 Сега изглежда толкова приветлив и уютен.Обичам го!


 Избора на лалетата беше на дъщеря ми,която хвърли точно толкова труд и нерви,колкото и аз в сътворяването на цялата лилава одисея.


 Старите нови къщички ...Направи ги мъжа ми преди доста години.От обикновени чамови летвички,залепени с С 200.Не бяха боядисани,а на тях бяха наредени всякакви фигурки.Някога децата си ги харесваха.Сега детето реши,че си иска стаята доста по-изчистена и фигурките заеха мястото си на тавана.На мен пък ми хрумна идеята да ги преродя в джобарник.Старият и без друго не подхождаше вече ...Безкрайно удобно и практично нещо-казвам ви го от опит!




 След кратичко разместване цветарника зае ново,по-добро място,а любимото сандъче само си отиде при него.

 И естествено - любимата снимка,с любимата рамка !

 А тази Лилава красотичка беше скъсана от един храст на път за дома,след работа.

 На горната снимка е стаята погледната откъм прозореца.
Столът пред компютъра направо плаче за калъф,в подходящи десени !Завивките на леглата също искат да се пенсионират вече ...Даже част от платовете вече са избрани.

 Този вграден между комина и стената (пак опираме до гениалната строителна социалистическа мисъл ) шкаф беше боядисан в бяло,а откак по Нова година приюти моите безценни богатства-платовете ми,си чака завесата-пано,която съм му обещала .

 А това е едно типично момичешко кътче.Когато направих онази ваза с лалетата,която пък ужасно си подхождаше със  саксията с лалета нямах представа,че те ще са обединяващ елемент на Лилавата стая !Явно обаче Вселената си е знаела работата ...


 Усмихнатата бяло-черна животинка е касичка !
Дали ще има късмета да напълни някога с парички голямото си стомахче?

 Иииии - една напълно моя измислица-премислица !Даже не е премислица .
Роди се в хода на ремонта.Ходейки до тавана ( не моя,общия ) и обратно очите ми попаднаха на една смешна едновремешна картина.Даже не беше и картина,а снимка на плодове в купа .На момента останалото беше изтърбушено,рамката боядисана и лакирана и когато стаята беше готова се появи това - декупаж върху стена !



 Още едно кътче с лалета,нищо че са в червено ...Рамката и голямата кутия малката ми дъщеря беше направила доста преди ремонта,но все не ми оставеше време да ви ги покажа.

 На снимката са прекрасното ми момиче с приятеля си . Тя - като негова дама на абитуриентския му бал.Облечена в малка бяла рокля ,която направихме с моя бивша колежка за точно ден !Долната част на роклята е моя скромен дял ...


И така,разказах,показах,дано не съм досадила!
Имам и искам още толкова неща да направя !За начало ще отида да подхвана калъфа за стола.И без друго вече съм скроила част от него ...
Надявам се съвсем скоро да ми остане време да покажа и останалата част от преобразяването на малкия ми,скромен дом.Малък,скромен,но пък си е моята крепост !
Тук се чувствам на мястото си. Закриляна,обгрижвана,щастлива!!!

Пожелавам ви прекрасна септемврийска вечер !
Щастлива и лилава ...

14 коментара:

Анонимен каза...

Беден ми е речника!
Таня - Комплексирана!!!

Юлияна Неделчева каза...

На теб ли ти е беден речника???
Ти си един от малкото хора,които успяват да ме разсмеят когато си поискат !
Благодаря ти,даже тези думи значат много за мен .
И няма защо да се комплексираш ...Аз не съм велика,просто малко по-луда от теб ...Явно.

празници в Европа- септември каза...

Поздравления за красивата стая, която сте си направили и като цяло за хубавият интериор и цветова гама.Много е свежа и изглежда удобна.Идеята за рисунка на стената която след това да се сложи в рампа е уникална много иновативно, дори може и аз да открадна идеята признавам си.Но за едно няма спор, че където има нещо зелено тоест цвете винаги освежава и става по приятно да се стои, макар че знам, че в спалните не е много желателно да има саксии, но защо и аз не знам.

качествено спално обзавеждане каза...

Страхотен е станал гардероба! Преобразен до неузнаваемост. Много харесвам този стил (вентидж мисля, че се казва или бъркам?). Хубавото на старите мебели е, че сега са много актуални, а и са много по-качествени от тези в магазините. С малко повече въображение и сръчност и време може да преобразиш една стара мебел в един нов разкош както направила и ти :) И останалите от преобразяването ти ми харесаха много, но гардероба ме грабна от пръв поглед!

Анонимен каза...

Супер яка детска ЛИЛАВА стая!Браво!
И аз си имам две ценни бижута Никол и Далия, но още не съм се осмелила да им направя по едно шалте за леглата.
Гардероба ви е невероятен (пачуърка от какво е, лалета от салфетка ли).Има ли шанс скрина и леглата и те заприличат на гардероба?Ще стане невероятно ефектно като от бутик.

Анонимен каза...

Извинявам се исках да попитам декупажа(не пачуърка) на гардероба - лалетата от салфетка ли са?

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря на всички ви за милите коментари !
Лилавата стая все още е в проект и желание за обогатяване :))) , но пустото време като не стигааааа ...
Идеята е всички мебели в нея да станат бели и състарени .
И да , декупажа е със салфетки . Това е една моя обичана страст :)))
Колкото до цветята в стаите - те никога не вредят . Нищо красиво не е вредно :)))

Çağdaş каза...

aydın
balıkesir
bayburt
bilecik
bolu
ACFDLR

Michelle каза...

https://bayanlarsitesi.com/
Yakacık
Atakent
Kayabaşı
Mimarsinan
2Y6İSV

LunarFlare1Q2345 каза...

izmir evden eve nakliyat
yalova evden eve nakliyat
çorum evden eve nakliyat
eskişehir evden eve nakliyat
sivas evden eve nakliyat
U3K

65B2AJayleeA5757 каза...

3E981
Kırıkkale Parça Eşya Taşıma
Maraş Parça Eşya Taşıma
Kars Şehirler Arası Nakliyat
Ardahan Evden Eve Nakliyat
Elazığ Evden Eve Nakliyat
Etimesgut Boya Ustası
Kars Lojistik
Bitmart Güvenilir mi
Bitlis Parça Eşya Taşıma

4E08DGaryB567B каза...

505B6
İstanbul Evden Eve Nakliyat
Şırnak Evden Eve Nakliyat
Btcturk Güvenilir mi
Tekirdağ Cam Balkon
steroids for sale
testosterone propionat for sale
parabolan
order fat burner
Bitlis Evden Eve Nakliyat

B2C9FJessica8C22E каза...

D6D89
Manisa Parça Eşya Taşıma
Çorum Lojistik
Ünye Televizyon Tamircisi
Sakarya Parça Eşya Taşıma
Elazığ Parça Eşya Taşıma
Zonguldak Evden Eve Nakliyat
Adana Evden Eve Nakliyat
Şırnak Evden Eve Nakliyat
Sivas Şehir İçi Nakliyat

C33B0Miley594F8 каза...

15879
%20 binance komisyon indirimi

Публикуване на коментар