CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

петък, 10 август 2012 г.

Рози , ризи и водни кончета

Всъщност ,розата е само една,ризите точно пет , а водните кончета не съм ги броила!
С ризите се занимавах цял един следобед - обезкопчване,обезтегеляване,гладене.....Пипкава и мудна работа,но пък много спорна и плодоносна!
Резултата - цяла купчина прекрасни платове за шиене и още една ,порядъчна такава обрезки за изхвърляне...




Водните кончета долетяха у дома от прекрасна Варна!Поръчани от мен и изпратени от чудесната Раличка и нейният магазин "Домошар".Грижливо и красиво опаковани,придружени от малки,но много мили подаръчета...
Прекрасни са!Вълшебно красиви!Не знам кога ще имам смелостта да отрежа от тях и да ги вплета в нещо,но дотогава със сигурност много ще им се радвам!





Последна в днешната история се появи розата!
Тя не беше планувана...
Появи се като изпълнение на поредната точка от плана за действие ,който си съставих в тетрадката за близкото,обозримо бъдеще.А тя именно беше -подреждане на едно ъгълче с нещата ми,което обикновено използвам за текущите проекти или пък много често слагам там неща,на които в момента не ми се търси точното място.Та ,посягайки към въпросното ъгълче,първото на което попада ръката ми е една прекрасна бяла органза ( по-скоро слонова кост !) ,на която мястото и е на съвсем друго място!И вместо да се заема с подреждането,се сещам че отдавна се каня да си направя роза,истинска роза!
Знаете,направила съм мнооооого цветя,но роза не бях опитвала досега.Не ,че не мога де - в ателието,където работех преди съм направила стотици такива ( не преувеличавам,истината е!),само че от кожа.
И така подреждането неволно отстъпи място на сътворяването.И се появи тя-моята истинска бяла роза ( никакви намеци за песента на Славка Калчева! ) :






Денят продължава...Да взема все пак да се захвана с подреждането,а?
Малко ме е страх какво точно ще открия по-надолу и каква точно мисъл ще ми хрумне тогава,но все пак ще опитам.
Знае ли човек-може точно в този момент да се роди съвършенството!
Нека е красив остатъка от деня ви,без значение дали е съвършен или не! Нека просто е красив...

1 коментара:

маркови италиански платове каза...

Само колко много цветове и шарки има по тези платове.Човек да се чуди кои да избере за да си ушие нещо или да направи някаква интересна декорация.Розата е уникална, все едно е нарисувана.Много изискана и ми дадохте иди за една вечерна украса на масата.Надявам се да ни пишете пак.Розата с дантелата стои чудесно.Може да се сложи на чанта като акцент или на дреха или на масата според мен.

Публикуване на коментар