CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

сряда, 15 август 2012 г.

Да извадим пуловерите !

Мдаааа,време е да извадим пуловерите!
О неее,не се плашете!Лято е,все още!Знойно,жарко,разпускащо,купонджийско и всичко,каквото се сетите за лятото.
И на топла есен ще се надяваме.И на циганско лято също...толкова го обичам!
Но,наистина е време да извадим пуловерите!Да ги прегледаме,премерим,преценим.Ще носим ли,няма ли...Ще ни станат ли,няма ли...Стари ли са вече или все още има хляб у тях...
Абе,с една дума -да направим чистка на гардероба!Това освежава както пространството у дома,така и умовете ни,от опит ви го казвам!
И след като добре,твърде добре сме помислили кое,как и защо е време да пуснем пералнята-вярното другарче на всяка домакиня.Ама не как да е да я пуснем,а на възможно по-високи градуси на сгряване на водата.И на по-дълга програма...Като преди това чинно сме поставили в барабана всички онези пуловери,които не смятаме вече да носим.И щипка омекотител ( марка -по избор! ).
Изчакваме процедурата по прането да завърши и с нетърпение вадим всички налични вътре плетива,за да видим резултата.Не знам дали се сетихте,но идеята е пуловерите да се степат колкото може повече!Така стават много плътни и подходящи за идеята,която имаме.Омекотителя пък ги прави доста мекички и удобни за предназначението,което сме им отредили като втори живот.
След това си харесаме два,три или няколко като комбинация и хващаме ножиците!Режем смело и без много да му мислим!Нищо непоправимо не може да се случи.
Ако случайно си нямате машина и на ръка можете да направите следващите няколко бода,които ще са нужни.
За какво ли?
Ето за това:



















След всичкото това пренареждане на шкафове,пране,малко шиене и маене ще си имате чисто нови ,разкошни възглавнички!!!Домът ви ще ухае на свежо ( факт е,че плетивата задържат много по-дълго аромата от останалите дрехи!),ще сте се освободили от ненужни вещи и ще сте се сдобили с така нужните през студените месеци меки,топли възглавнички за гушкане!
И сега,пишейки това ми идва наум стихчето за щурчето и мравката..."Бабоо Мравке,где така...."
И за да не се окажем в положението на мързеливото щурче май наистина е време да извадим пуловерите!
Навън все още лятото е в разгара си,но на зима,когато сняг забръска,що ще чиним ний зимъска...
Е,има още време до зимата,затова ви желая един топъл и слънчев летен ден,създаващ чудесни спомени за зимните месеци,когато ще се търкаляме по меките възглавнички и ще си спомняме за точно този ден!
Нека е прекрасен!

6 коментара:

Lyu Tuykova каза...

Радвам ти се, ама много!!! И на ентусиазма и на всичко, което сътворяваш :)

Igelkotten Milli каза...

:)) браво :))

Юлияна Неделчева каза...

Любомира,Милена ,много ви благодаря!Толкова е окуражаващо да чуеш добра дума...
Хубав ден!

Galina Hristova каза...

Юли,здравей!Наскоро попаднах в твоя блог и съм очарована от работата ти.Много ми е приятно и уютно тук.В мое лице спечели верен почитател.Аз също мечтая за необходимите инструменти,които ще улеснят работата ми....е все още съм в началото.Желая ти лека вечер!

Юлияна Неделчева каза...

Здравей,Галина!
Много мило от твоя страна да оставиш коментар с толкова хубави думи!Благодаря!
От сърце ти пожелавам скоро да се сдобиеш с полезните джаджи за да ти е по-лесно!Не забравяй обаче,че когато човек има желание всичко става...дори без джаджи.
Успех!

Galina Hristova каза...

Нямаш представа,какво означава за мен подкрепата ти!Много ти благодаря,ценя мнението ти,защото за мен ти си творец.Не е пресилено-така го чувствам.

Публикуване на коментар