CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

събота, 4 август 2012 г.

Бял, дантелен август

При мен ,август започна бял и дантелен...Много дантелен!
И много бял!
Романтичен и мечтателен.
Жарък и палещ.
Прекрасен!
Знаете за моята страст да "преработвам" или рециклирам,както е модерно да се казва сега.Преди да изхвърля нещо,първо хубаво помислям дали би могло някога това " нещо " да ми бъде полезно още веднъж?И когато внимателно претегля везните "за" и "против" ,едва тогава нещото се отправя или на таванчето,или в контейнера.Не че понякога не съжалявам за изхвърлени неща де...
И така -началото на моя дантелен август бе поставено със съживяването на едни бели панталони ,изоставени от голямата ми дъщеря.Бяха достатъчно носени като такива и естествено бяха вече омръзнали.Не ми даваше сърце да ги изхвърля,но пък същото това сърце никак не се поколеба когато хванах ножицата и крачолите на панталона бяха отрязани до минимум.Първоначалната идея беше да се носят като къси панталонки.Когато видях резултата от играта на ножицата върху бялата тъкан беше ясно,че няма да са панталони вече.Бяха прекалено широки,с много бастички и чупки.
Е,какво да се прави-всяко зло за добро,казали хората.Като няма да е панталон,ще е пола!
И то каквааааа.....
В употреба влезнаха едни дантели,прибрани познайте от къде !
Помните ли,навремето имаше едни дрехи,тип бельо,които наричаха комбинезони.Бяха от една изкуствена материя,жарсе.По моему бяха ужасни!Много красиви и много непрактични ...Във всеки дом имаше купища от тях-подаряваха се по сватби,кръщенета и погребения.Майките и бабите ни се запасяваха с тях ей така -да има!
Скоро,една съседка си разчиства гардероба.Попаднала на дузина от тези комбинезони и ми ги предложи да съм ги ползвала за моите неща.В първия момент отказах,защото обичам естествените материи,но после се замислих ,че многото дантели с които са украсени биха могли все пак да ми свършат някаква работа.
И да!Свършиха ми!Вижте:












Сега разполагам с два бели крачола,които също не изхвърлих.Знае ли човек....
Денят обещава да е горещ  и зноен,типично по августовски!
Нека емоциите и страстите ви бъдат също такива.
Хубав ден от мен!

2 коментара:

Анонимен каза...

E,е.е - сега съжалявам, че оставих в гардероба на село точно такива "съкровища" - цял куп. Поличката страхотно ми хареса - много хитро поставени дантелките около джобчетата. Сигурна съм, че ако се помотам из магазините по Витошка - от единия, до другия й край - няма да има такъв уникат! Сещам се, че имам срязани бели дънки - горната част оставена за чанта, но може да грабна идеята ти!
Таня - крадец на идеи

Юлияна Неделчева каза...

Кради колкото си искаш!!!
Имам само едно условие-да покажеш после....

Публикуване на коментар