CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

четвъртък, 13 декември 2012 г.

Феята на калинките

Имало едно време едно чудно момиченце .
Живяло то в полето , сред зелените треви , под звездите . Обичало да си играе с всички буболечки , които щъкали между зелените стръкчета на сочната трева. А там имало много буболечки - щурчета и калинки , бръмбари и паячета , мравчици и охлювчета ...Любимата игра на малчуганите била криеницата .
Един ден обитателите на полянката отново решили да си поиграят на криеничка . Малкото момиченце затворило очите си с ръка и започнало да брои : едно , две , три ............ И зачакало всички да се скрият за да започне да ги търси . Тогава се случило нещо неочаквано и необикновено . На рамото на момиченцето долетяла и кацнала една калинка . Тя му прошепнала нещо в ухото ,то също и прошепнало нещо и калинката отлетяла.
Изведнъж отвсякъде започнали да долитат мнооооого калинки ! Те всички му прошепвали нещо на ухото и пак отлитали.
Какво ли са си казвали момиченцето и калинките и до днес е тайна , но от онзи ден малкото чудно момиченце станало феята на калинките .И до днес то си живее сред тревите и обича да играе на криеница с буболечките .
А вие обичате ли да играете на криеница ?
................................Такаааа,това беше приказката за феята на калинките ,а истинската приказка я написах аз - с цялото си сърце ! Като поръчка - подарък за Коледа на едно тригодишно момиченце .
През цялото време докато сътворявах феята се водех от мисълта,че куклата трябва е цветна,забавна и не на последно място безопасна за едно тригодишно дете. Всички детайли са здраво пришити,няма лепило , няма копчета или други опасни за игра неща.
А как се роди идеята за феята ли ?
Е,време е да покажа и с какво се прибрах от прекрасното си есенно пътешествие до прекрасния Лил :







Разкошни пачуърк  платчета ! А имаше още толкова многооооооооооо .................
Е,нямаше как да изкупя всичките ,защото в такъв случай щеше да се наложи да си наема самостоятелен самолет само за багажа си :)
И когато се огледах от какво точно да направя куклата - подарък тези калинки дето се мъдрят вдясно на снимките сами се навряха в очите ми .
Феята се появи леко и ефирно като една истинска фея .Стана тоооооолкова хубава ! Заших тооооооолкова много любов в нея ! И плетох .... С огромно удоволствие !
Запознайте се и вие с Феята на калинките  :















Имайте своя прекрасен ден и се ослушайте дали някой не ви шепне нещо в ухото .
Може пък някоя фея да ви споделя своята тайна ..........

0 коментара:

Публикуване на коментар