CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

сряда, 21 март 2012 г.

За планината и Мохамед......

Всички знаете,че когато планината не отишла при Мохамед,той се грабнал и сам отишъл при планината......
Така направих и аз вчера!
Прибрах се от работа уморена и твърде разстроена.Знаех,че трябва да направя нещо с ръцете си......Само това ме успокоява истински!Замислям се,вглъбявам се,отпускам се и-забравям!
Не знаех какво точно ми се прави.Набързо премислих няколко неща,които искам да направя (е,те са хиляди де,но по-спешните!!!) и някак неусетно посегнах към панамата и мулинето.Прегледах няколко списания и започнах да бродирам.И не си мислете,че започнах така смело както го пиша!
Не,първо направих няколко бода 1:4,не ми хареса.После започнах 1:1-установих че става твърде дребна бродерийката,но вече бях ушила достатъчно бодове за да не ми се разваля пак.И така продължих да си бродирам,докато накрая се появи една калинка!
В ръцете си държах малко парченце панама -7,8 см с една дребна калинка и се чудех-какво да го правя това сега?!Започнах го за да си успокоя нервите,без никаква идея......
И тогава се сетих-от доста време обикалям магазините за да намеря от онези (следва пак онази дума,дето не я знам как се пише точно,пък и в речник не я намирам....) стиропорени яйчица,които могат да се обличат както ти харесва.По Коледа имаше камбанки и разни други и се надявах ,че и сега ще пуснат яйчица,но -Уви!
И така стигнах до решението на Мохамед сама да отида при планината-като няма готови яйчица ще си направя сама!!!!
Мислех си,че в една папка на десктопа ,кръстена ръкоделие имам някаква кройчица на яйца от плат.Прерових папката няколко пъти,но кройка не открих....
И пак я докарах до Мохамед-реших сама да си направя кройка.След като започнах да сглобявам парченцата се оказа,че няма да са  ми нужни четири,а само три детайла.Нещо не съм улучила съвсем,но когато сглобих,затворих и напълних, яйцето все пак си приличаше досущ на истинско яйце!Даже и размерите бях докарала като на тези от щастливите кокошки!!!
И както вече знаете -с едно не мога да се спра.Преди два дни помолих момичетата от групата да ми помогнат със схеми на подобни малки бродерийки,които стават бързо и лесно.Танчето и Валя предложиха много мили картинки и нямаше как да не ги опитам.Все пак да ви кажа-нищо не става бързо и лесно.Всичко си иска много труд и търпение,обаче пък бе чудесно лекарство за моето напрежение!
Борето цитира един неин любим писател в един скорошен пост :"Аз много обичам работата. Мога с часове да седя и да я гледам! :)),на което Раличка отговори :То нашата работа е точно такава - шиеш нещо и после му се радваш дъъълго :)
Е,аз днес това правя-радвам се като дете на яйцата ,които уших!Гледам ги и не мога да им се нагледам!При все,че осъзнавам,че съвсем не са съвършени.....Но пък толкова са ми мили!
Веднага споделям:
Кройката...........
 И бродерийките.......


 Вале,зайко не стана като вашия амаааа......


 А това тук е пръста ми специално за Танчето-за да види колко малки "успях" да докарам пилетата!






 Още една бродерийка ужасно ме изкушава,но ще видим как ще се получи с нея,защото трябва да я шия директно от монитора,а това значи да съм го заела за по-дълго време,което няма да се хареса особено на домашните ми!
Оставям ви в компанията на тези веселяци и ви желая хубава пролетна вечер!И още по-прекрасна нощ!
 

9 коментара:

Анонимен каза...

Оправи ми се тотално настроението - толкова са пъстри и уникални по своему. Зайко, с букетчето от мъниста типично твоите си бродерийки около сърчицето, калинката и пеперудката, а пък пиленцата.... ха,ха - ама верно стават много мънички, но пък си имат опашлета и тревичка не по СХЕМАТА - ха,ха! А, яйчицата от плат са за работливите - всичко това за един ден? Не, ти имаш 4 ръце!!!!

Юлияна Неделчева каза...

Ох,за съжаление-само две са!А как ми се иска да бяха поне четири!!!!!
Сега се чудя кого точно да зарадвам за Великден с тези яйца........
И не знам дали скоро ще опитам този бод-това си е направо гоблен,а мен към тях никак не ме влече.За някои неща нямам търпение!

Mariela каза...

Прекрасно...шарено...пролетно...карат ме да се усмихвам!

Валя Кънчева каза...

Възхищавам се на уменията ти, на способността ти на намираш време за хобито си и да радваш по повод и без повод милите си хора! Идеята ти е страхотна, пречупена през твоето светоусещане, много мили и забавни яйчица, наконтени и усмихнати!
Валя Кънчева

Patchmama каза...

Разкошни са!

Diva-Edel-art каза...

Юле,какво значи думата "съвършен"? Живей и твори така,че ти да си щастлива и удовлетворена! Тогава се изпитва истинската наслада от живота! А яйчицата ти са пъстри, свежи и прекрасни! Дай Боже всекиму! :)
Ида

Юлияна Неделчева каза...

Мариелка,Вале,Боре,Иди-благодаря ви!
Аз наистина се забавлявам докато правя всичко и все надявам това да си личи......

Анонимен каза...

Ooooo,развесели ме определено,беше ми потребно(напоследък съм в една дупка, направо си е яма)и имах нужда от цвят.Много весели са станали!!!!Как ми се иска да те зарадвам с нещо тукашно, но като знам колко пътуваха до теб нещата за Коледа...отказвам се , но ще събирам разни нещица, които ми харесат и ако е рекъл Господ,когато се върна...Още нищо не казвам, защото все се развалят нещата

Sergeï каза...

Superbe!
C'est le Printemps.. :-)

Публикуване на коментар