CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 19 март 2013 г.

Рокличка за малката Ева

Е , разбира се ,  мъничката Ева  е все още много мъничка и хич , ама хич не е за рокличка още :)))
Тя няма дори два месеца !
Обаче , аз пък хич не се стърпях и вече и уших рокличка . Видях моделчето някъде във многобройните ми харесани страници във Фейсбук и дори я споделих с обещанието , че " Когато някой ден си имам внуче обещавам да му ушия такава рокличка !"
Ама не дочаках . Уших я . За малката Ева . Толкова ме грабна тази малка кукленска рокличка , че мира нямах докато не я направя . Още докато я видях и знаех , че ще бъде ушита . И то скоро , защото по една случайност имах почти същите платчета , от които беше направена рокличката .
Както ви казах , малката Ева все още няма два месеца . Рокличката си е съвсем лятна и веднага сметнах , че по времето когато ще се носи , Ева ще е на шест - седем месеца . Оказа се обаче , че съм забравила колко точно е голямо едно бебе на тази възраст и се наложи отново да попитам Фейсбук аудиторията . Прекрасно е , че го има този интернет - веднага ми беше обяснено какви размери има едно такова малко човече .
Започнах смело и без кройка . Рязах си направо , както го правя винаги . Рокличката е много лесна и се шие много лесно и приятно . Отне ми не повече от два часа . За сметка на това обаче , лентата за глава , която реших да направя като допълнение към рокличката ми отне поне час !
Отново се сетих за приказката " Хитрата сврака - с двата крака ! " докато я правех . Опитах се да надхитря и себе си , но не се получи и се наложи да разпоря за да я направя по познатия начин.
И така - за около три часа малката Ева се сдоби с тоалет , за който дори и не подозира :)))
А аз нямам търпение да дойде лятото и майката на Ева да я накипри за да мога да я видя с моето творение !










Съвсем сигурно е , че вече съм наистина готова за внуци - ето и рокличка се научих да шия:))))
Надявам се един ден да бъда една добра баба и внуците ми много да ме обичат !
А дотогава ще продължавам да радвам когото и както мога  .
Сега ви пожелавам прекрасна мартенска вечер споделена с любимите същества !

4 коментара:

Unknown каза...

Прекрасна рокличка за малка принцеса ! А който има като мен две момчета може само да се радва на такива сладки творения :)))

allegri2000 каза...

Ох, колко е щастлива Ева, че има кой да и шие такива красоти! Мого е красива тази рокличка, особено с аксесоара към нея!
Ще си чудна баба! Да знаеш, че внуците ти направо ще те обожават!
P.S. Ти нищо не сподели за чувалчето! Ева дали си го е харесала? :)

Стефка каза...

Юлка, едвам се сдържах да не скоча и да я облека преди да е стигнала до притежателката си! Разкош! Усмивки!

Юлияна Неделчева каза...

Радмила , който има две момченца ще се надява на момиченца внучки някой ден ... :))) Благодаря ти !
Верка , и на мен ми се иска да вярвам , че ще бъда много обичана баба ... любимата баба , колкото и нескромно да е :))) Колкото до чувалчето , не знам дали Ева си го е харесала , но майка и беше във възторг ! И баба и .
Стефи , малката - пораснала Симона я гледа тази сутрин и ми вика : Искам и аз такава рокличка ! Можеш ли да ушиеш и като за мен ? Тъй че не си само ти желаещата :)))
Благодаря ви , мили мои , че се отбивате !
Прекрасен ден !

Публикуване на коментар