CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

четвъртък, 28 март 2013 г.

И пак мирише на кафе

Да , у дома пак мирише на кафе . Кафеените ми яйчица , замислени още с кафеените зайци най - после видяха бял свят ! Появяването им никак не се случи бързо този път .
Когато си говорихме с една приятелка как съм направила кафеените зайчета тя ме попита не става ли първо да боядисам плата с кафето и после да шия с него каквото ще шия ? Казах и , че ще опитам и го направих . Опитах и разбрах - не става ! Както си и мислех де ... Шестото ми чувство почти никога не ме лъже :)))
Първо - плата почти не хвана от кафето . Просто си заприлича на мръсен плат и толкова . Захвърлих го , много разочарована от резултата . Тази сутрин обаче все пак се смилих над него , защото и без друго от него нищо нямаше да излезе . Изгладих , нарисувах , изрязах , сглобих , напълних и ... оцветих с кафе по познатия вече начин - с гъбичката . После си помогнах със сешоара за по - бързо съхнене и точно тогава се убедих , че за ефекта , който искам да постигна и успях предния път , това е правилният начин .
Когато правех кафеените зайчета и двете кафеени патици идеята ми беше да седят на петна и да приличат на курабийки , които са се изпекли различно в тавата :))) За мен си - успях .
Това става така , защото пълнежа вътре , в случая силиконовата вата , на различните места поема различно количество от течноста / кафето / . След това , при съхненето и особено при това сушене с гореща струя въздух , различното количество течност избива на различни пета по плата . И - ефекта на курабийката а налице !
А самите яйчица искаха да се появят не само заради зайците и патиците , а и заради едни печени копчета . . .
Печени копчетаааа ????
Ми да , моите са си такива ! Ха ха , нееее , съвсем не са печени - чисто пластмасови са си , но някой дизайнер някъде е докарал точно моя ефект на печените курабийки :)))
Малко канап , няколко копчета и кафеените яйчица и патици вече си имат другарчета :










След толкова разкази за кафе не ми остава нищо друго освен да ви поздравя с една  песен  на великия Франк Синатра и една моя снимка от истинско френско кафене в прекрасния и тъй любим за мене Лил  :))))



2 коментара:

allegri2000 каза...

Направо се затъжих за теб тези дни! Но виждем, че не си си губила времето! Яйчицата са много хубави и ако щеш вярвай, но тъкмо в момента привършвам една торбичка за свещник, която много прилича на тях! Само дето не съм я боядисвала с кафе! :) Утре ще я снимам със свещника и ще я кача! като ти казвам, че си влияеме и сме на едни вълни....:)))

Юлияна Неделчева каза...

Не тъгувай ! Тук съм , не мога без моето си местенце . Нали знаеш , че то ме спасява :)))
Чакам да видя и " твоите вълни " !

Публикуване на коментар