CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 12 март 2013 г.

В сезона на лалетата

 Привет за днес !
Моите започнати и позарязани проекти започват вече да виждат бял свят един по един .
Пръв имаше честта да се появи един комплект с оранжеви лалета . Какво друго да прави човек в сезона на лалетата , освен лалета ?!
Беше си един пачуърк - блок , за който много отдавна си търсех причина да седна и да го опитам .
 Е , намерих си !
Поръчката за " пролетна премяна " на един хол преливащ в трапезария , а от там - в кухня .
Цветовото решение на това " преливащо " място е основно в оранжево - един от много любимите ми цветове ! В такъв случай и лалетата трябваше да са оранжеви , нали ? Замислих се дали съм виждала в природата оранжеви лалета и май не можах да се сетя за точно такива .
Амааа , както и да е - моите са си оранжеви , с малко зеленко - за освежаване и жълтичко за разкош . Направих един тишлайфер с размери около 115 / 40 см. , две калъфки с размери 40 / 40 см. и още нещичко , което ще видите само след малко . И всичко това доволно куилтнато , или наичено , както мисля аз , че е по - правилно да се каче на български . Ако въобще и втората дума е българска де :))) , но поне баба ми така наричаше този процес .
Денят започна рано - рано с единственото нещо направено на ръка по този проект - подшиването на бието на последните две нещица , измислени ей така - за да не ми е скучно вечерта след като завърших и втората калъфка :

След като детето замина на училище немедленно се втурнах в бродиране на тайния проект за рождения ден и прекарах няколко часа залепена за монитора на компютъра , защото схемата ми е там . Наближи времето за връщане от училище и аз , като една твърде примерна :))) домакиня грабнах прахосмукачката и докато не се отървах и от последния конец , разкриващ следите от двудневното шиене не мирясах !


Е , вече дойде ред и на снимките ,  следобеда и той преваляше и в и без друго мрачния ден , с повреден апарат , успях да спретна ето това :


















Искрено се надявам на момичето да се харесат моите оранжеви лалета и със здраве и удоволствие да си ги ползва .
На всички вас , попаднали тук случайно или нарочно - желая една топла и споделена вечер !

5 коментара:

allegri2000 каза...

Юленце чудни са! Разбира се, че има оранжеви лаленца, а и да нямаше ти щеше да ги създадеш!:) Само мога да си представям колко по-прекрасни са те в действителност!
Мисля, че девойката ще се чувства наистина добре заобиколена от слънчевите ти лаленца, които ще изпълват с радост деня 'и!:)

thedollfairy каза...

Здравей,
Номинирам те с Liebster Blog Award заради прекрасните ти ръчно изработени неща! Виж тук:
http://thedollfairy.blogspot.com/2013/03/liebster-blog-award.html

Юлияна Неделчева каза...

Вера , мила Вера , толкова ти благодаря !
Наистина е хубаво когато ти кажат две добри думи - всеки го обича !
thedollfairy , много ти благодаря за номинацията и за хубавите думи !
За мен е чест :))))

холови ъгли каза...

Много ми харесаха твоите оранжеви решения с лалета. Всъщност и аз се замислих дали има оранжеви лалета в природата и не можах да се сетя дали съм виждала. Много ми харесаха нещата ти и понеже моят хол е мъничък (холът ни е разделен на хол и спалня), почти ъгълче с ъглов диван исках да измисля нещо, с което да го освежа, да му сложа някакъв акцент. Много ми харесаха твоите неща и много се възхищавам на такива сръчни хора като теб!

Юлияна Неделчева каза...

Холови ъгли , благодаря от сърце ! Някак си съм се родила с усещането за красота , нося го в себе си и то все напира да излезе навън :)))
всичко най - добро на вас !

Публикуване на коментар