CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Розово мечтание

Ех,тези мечти! Ами те винаги са си розови,иначе нямаше да са мечти.
И моите са такива,и вашите вероятно ...
А у дома  ,по погрешка онзи ден се появи цяло Розово мечтание !
Не знам дали ви казах , но когато малката ми щерка видя онези слънчеви есенни листа  ми беше поръчано да направя несесер от розови парченца.За ученическите и неща,представете си!
Е,като е решило детето няма да му кършим хатъра ( което на нашенски ще рече-да му чупим волята...) !
Започнах смело и ентусиазирано.Този път не използвах съвсем мънички парченца,защото нещото,което щях да правя изискваше малко по-големи лентички.И все пак,употребих разни единични парцалчета дето не биха ми свършили кой знае каква работа за някой пачуърк-блок,например.Всичко направих както и при листата , но....
Ха да видим!Получи се.
Но не това,което исках ...Шарката ,която се получава при това събиране на парченца в блок щеше да се загуби  когато скроях несесера.Опитах малка хитрост- след като направих първото налагане и разрязах на две,изгладих и отново наложих лице с лице.Отново тегелирах и разполових.Получи се много хубав блок , но ...Пак не ми вършеше работа!
Ами сега?!
Погледах,почесах се умно по главата и след като отхвърлих бързо,бързичко няколко други идеи,реших че от получените два блока ще станат чудесни калъфки за възглавнички.
Ето,това му е най-чудничкото на пачуърка- винаги можеш да интерпретираш в движение.
И винаги ще си е "дизайнерско решение" ...хи хи...
След като наложих няколко платчета за кант на получените блокове и също толкова бързо ги отхвърлих,колкото ги и предлагах на себе си,реших,че с това не се е свършило съединяването на лентичките.Нарязах си още някоя и друга дузина и много търпеливо ги изминах на машината.Изгладих,направих по размера,който ми беше нужен и вече си имах чудни лица за калъфките!
Само дето ми останаха четири малки,колкото дланта ми парченца,които си бяха толкова красиви,че нямах сърце да изхвърля.И като си заговорихме за сърца - точно такива се появиха от тези парченца!
Малки , розови , сладки сърчица .
И мечтанието беше налице - мило , розово , неочаквано!




















Толкова розово,толкова мечтателно може да бъде само едно истинско Розово мечтание , нали?!
Хайде,нека помечтаем и тази вечер в ...  розово !
Спокойна нощ на всички!

1 коментара:

Анонимен каза...

Размечтах се! Хубавото при теб е, че превръщаш мечтанието си в реалност. Приказни нещица - и новите възглавнички, бялата дантелена и сърчицата!
таня - въздишаща

Публикуване на коментар