CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

петък, 4 ноември 2011 г.

Моят свят-в моите ръце /my world in my hands/

Моят свят е красив,добър,весел и малко тъжен понякога,великодушен,закачлив и дори малко докачлив понякога.....
Моят свят е пъстър и цветен като дъгата,светъл като слънцето,влажен като водата,дъхав като тревата,топъл като земята под краката ми......
Моят свят е голям ..... и малък.....
Моят свят е Мой!От мен зависи той да си остане такъв,какъвто е!
От мен зависи дали ще има дъга в утрешния ден....
От мен зависи дали ще пеят птичките и дали  ще летят пчеличките......
От мен зависи дали ще го има утрото и дали ще е нежна нощта......
От мен!И от теб!!!!!!!!
Това,което направих като втори проект за конкурса  Еко Пачуърк е моето усещане за света,моята истина за Живота.Опитвам се да правя каквото е по силите ми за да пазя Моя свят и искрено вярвам,че бъдещето на света ни е в нашите ръце.Всички ние сме онези,които ще го направим едно по-красиво място за живеене.....
Опитах се да пресъздам това мое усещане в една картина от плат,конци и мъниста с размери 20/30 см.,но чувствата ми са с далеч по-големи размери.
За да се вдъхновя за нещо Еко,разгледах доста материали на тази тема.Видях какво ли не в необятната мрежа на нета.Дори помолих приятелка за помощ (благодаря,Хриси!),но нищо не можа да ми легне така на сърцето,че да поискам да го пресъздам.До момента ,в който някак от нищото изплува идеята за готовия ми вече проект.Часът беше почти за лягане,пушех последна цигара и изведнъж видях "нещото" в съзнанието си!Не че е кой знае каква велика и несравнима идея!Нееее,но си беше моя!И даже знаех как ще я изработя.Само не знаех колко ще ми е трудно ,но толкова бях ентусиазирана,че на момента звъннах на племенника ми с молба да ми нарисува ръцете (след малко ще ги видите....!).Благодаря ти,лелиното!

Вложих много труд,време и най-вече емоция в изработването на проекта.Наистина се забавлявах искрено.Дори мааааалко съжалих ,когато го завърших-винаги е така ,когато завърша нещо,сякаш се откъсва от сърцето ми.....
Трудно ми е да разкажа за процеса на шиене-имаше от всичко по много-и на машина, ина ръка.....,и избодени пръсти....и Макси понесъл кълбета прежда като куче в зъбите си,да не би да му ги вземе някой.....
Завърших го ,наснимах го и отидох за половин час в парка.Ако знаете какъв релакс само е този есенен парк.А Дунава-той е  несравним!
Нека не говоря повече,а да ви покажа малко снимчици,те може би ще бъдат по-красноречиви от мен.........















Желая ви прекрасна нощ и помислете-наистина светът е в нашите ръце,трябва само да го осъзнаем!!!!!

8 коментара:

hrisi62 каза...

"Животът е борба, дори когато паднеш - важно е да се изправиш и да продължиш напред!" В живота има много хора, които ще ти казват: "Не можеш!". Това, което трябва да направиш е да се обърнеш и да кажеш: "Само гледай!"Не съм се и съмнявала,че ще го направиш,БРАВОООООО!!!!! А аз вече бягам от големите папки от онази нощ...

Анонимен каза...

Уау -Земното кълбо, побрало се в човешки длани. Невероятна е цялата композиция. Само една прятелска забележка - не ми харесва, че на канта има снадка, този, под дланите, мисля. Не мога да отида на снимките, че ще ми изчезне коментара, ще видя после.

Анонимен каза...

Предпоследната снимка. Надявам се да не се обидиш. А шошоркото, които си играе с кълбенцето го гледам с умиление. Погледни и ти с умиление при моите снимки дупенцето на нашия дворен шошорко, нали ще се съревновават с твоя, хи, хи!

Юлияна Неделчева каза...

Хриси,благодаря,миличка!Тъй или иначе нещата ,които ми прати ще си останат за някой друг проект,разкошни са!И Огромно благодаря за подкрепата!
Таничка,не се обиждам,мила!Никак даже....просто не знам как без снадка да го направя-нали не си мислиш,че всичко знам и мога....Имам още толкова много да уча!

Анонимен каза...

Имам в предвид мила снадката на лентата за кант, явно не ти е стигнал плата - точно под лявата длан, отгоре са тропоските. Малее, как давам акъл.И малкия сладурко и той прегърнал едно синьо земно Кълбо.

Юлияна Неделчева каза...

Танче,та това е завършващия кант,той е цяла веревна лента и все някъде трябваше да се съединява,няма как иначе-поне аз не знам.....Не че не ме дразни така,но това е положението.

Анонимен каза...

Сега ми възложи задача за размисъл!

Юлияна Неделчева каза...

Видя ли,не е лесно!!!!По мои сметки има един вариант да бъде без снадка,тост да е вътрешна,ако се зашие предварително вътрешно,но там си трябват много изчисления предварително,а аз мразя математиката!!!!!

Публикуване на коментар