CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 8 ноември 2011 г.

Зелените човечета

Сега да не си помислите,че съм минала на извънземна вълна?
Нееее!Не обичам фантастиката,никак даже!У дома тя е приоритет на мъжа ми и обект на всякакви спорове кой точно филм ще се гледа и на коя телевизия.....Неговоите любими филми са онези със страшните и странни извънземни герои,от които аз мога само кошмари да получа.
Ноооо,това както е ясно е една съвсем друга тема.Сега иде рече за моите зелени човечета.Те бяха в ПредКоледния ми план на едно от първите места.Идеята за тях съвсем не е моя-видяла съм ги някъде,харесали са ми и са останали като една от мечтаните задачи.Вече изпълнена!
Лошото при мен е,че бързо загубвам интерес-не мога да шия конфекция,това не е за мен!Иска ми се да правя все нови и нови неща.Предизвикателството на непознатото ме вълнува и справянето с него е един малък празник за мен.
Така се получи и със зелените човечета.Изглеждаха уж простички и леснички,но ми отнеха повече време отколкото предполгах,а идеята ми беше да се появят доста от тях.Не знам дали ще има други,но сега ми се иска да споделя с вас начина по който ги направих:

 Кройка в началото не направих...Изрязох триъгълниците,като (както виждате) отдолу има един слой тънка вата.Оставям дупчица за обръщане на една от страните.По-късно реших ,че ако все пак реша да правя още човечета ще е хубаво да имам този триъгълник,та си изкарах на картонче кройката.Вие (ако искате де!) можете да ползвате от снимката като увеличите до желания размер.

 Това са главичките-за съжаление снимката е много лоша,но процедурата е същата.Оставя се отвор за обръщане,като отново има слой тъхка вата.И тук ще ви издам една тайна-дупките на главичките дори не си направих труда да пришивам,защото сложих отвора под шапките и така не се наложи да подшивам на ръка.....!

 Това тук са шапките-отново триъгълник,отново ватичка,като тя е малко по-малка от плата за да може да се получи един подгъв при главичката.

 Останалото е въпрос на ръчно сглобяване и украсяване-както намерите за добре!Размерите на моите зелени човечета е около  14-15 см.

 Тук зелените човечета се мъдрят до едно Коледно-зелено платче с което съвсем случайно се сдобих днес и вече обмислям в какво би могло да се првъплати то....




Като размер и визия зелените човечета са съвсем подходящи за окачване на елха-премерени са на една импровизирана такава-в случая моя шарен бенджамин!
Аз отивам да сериозно да помисля по въпроса с Коледно-зеленото парче плат,а на вас желая усмихнат ден!

5 коментара:

Анонимен каза...

Вече ще ти се скарам - не може всеки ден да се хвърлям в различни посоки. Освен утре и аз "Случайно" да се сдобия с още някакво коледно платче (не че нямам, ама от много глава не боли).Вълшебни ръчички! Хващай превоз и заминавай за Лапландия, да помагаш в работилничката на Дядо Коледа, че да стигнат за всички ни подаръците.

Юлияна Неделчева каза...

Вече със сигурност ще ми се скараш.....появиха се и едни зелени сърчица!Колкото до Лапландия-ако знеш как бих искала да съм джудже и да мога да работя в работилчничката на дядо Коледа-ето там бих била на мястото си!!!!

hrisi62 каза...

Веднъж ослепи ме и падна
над мене гореща звезда
звезда искрометна и млада,
стопи се за миг в нощта -
без следа.
Ваня Костова я претвори,но убий ме, не се сещам за поета.Написано е в памет на милата Петя Дубарова.Нямаш представа, колко съм радостна...

Анонимен каза...

Мисля, че текста е на Пейо Панталеев. А ти мила ми Юлка продължаваш да ми създаваш комплекси. Не напразно те пращам в Лапландия, поне няма да се мяркаш тук и да си мисля, че за нищо не ставам. Хи, хи!
Таня

Юлияна Неделчева каза...

Хриси,текста на песента е страхотен,а гласа на Ваня Костова за мен е дар от бога!Аз се радвам,че ще мога да те зарадвам!
Танче,моля те,недей така!!!!Никакви комплекси не искам да ти създавам!Ти можеш по неповторим начин да ми въздействаш-и ден ако не видя твоите коментари започвам да се тревожа.Действаш ми като наркотик-ти си страхотен приятел!Ето това го умееш перфектно.Обичам те!

Публикуване на коментар