CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

понеделник, 7 ноември 2011 г.

Елфка,Елфиня,Елша или просто женски Елф?!

От вчера насам една мисъл не ми дава мира-как се казва на елф в женски род?Оказа се,че не само мен занимава тази мисъл.....
Когато попитах  чичко Гугъл,попаднах на много форуми и мнения,кои от кои по-абсурдни и интересни.Имаше всякакви опити за обяснения и оригинални преводи от различни езици,всеки си имаше своя истина за нещата и тяхното тълкуване,но до единомислие и отговор на моя въпрос така и не се стигна!
Излиза така,че всеки си има предпочитания за това митично същество-женския Елф и смятам аз също да си избера едно-Елша!На мен най-много ми допада така да нарека създанието,което се появи вчера у дома като другарче на Коледния Елф!
И така-у дома вече се подвизават две приказни създания-Елфа и Елшата!
Елшата,точно като другарчето си Елфа, се появи без никаква кройка или подобни.За сетен път се убеждавам,че имам точно око и ми приляга да отрежа две подобни части без дори да съм свалила размерите преди това.
Някога,когато бях малка,имаше едни пътуващи панаири и местенца за забавление,които включваха и едни места ,наречени стрелбища.Това бяха едни каравани,оборудвани с разни движещи се неща и стреляйки по тях с въздушна пушка,можеше да получиш всякакви интересни играчки и други "иноземни " неща при добро попадение.В нашия,макар и малък град имаше такова стрелбище точно до входа на парка.Когато за пръв път реших да се "премеря" да стрелям с пушката по нанизани капачки от лимонада от десет капачки улучих девет!!!!!Вече не помня какво съм взела като награда,но оттогава си знам ,че имам много точно око.Друг е въпроса колко е отслабнало вече зрението ми като сила,но това мисля няма нищо общо с точността,нали!?
След краткото отклонение все пак да продължа с Елшата......
За разлика от Елфа,започнат като на шега,нея я мислих дълго.Извадих всички подходящи и не толкова Коледни парцалки и правих различни комбинации докато се стигна до най- (поне за мен!) подходящата!
И при нея,както при Елфа започнах първо от краката-нямах търпение да направя ботушките!
Продължих по познатия вече начин-от долу на горе,като през цялото време ми се струваше ,че нещо не се получава......
Цял работен ден (осем часа!) ми отне появата на тази госпожица,но когато я видях накрая изтипосана до Елфа установих,че всичките ми тревоги са били напразни-Елшата беше едно достойно другарче на напетия ми Елф!!!!
Създаването на играчки е едно от най-любимите ми неща и най-вероятно няма да се спра!
Ноооо.....нека ви запозная сега и с Елшата!!!












Желая ви една чудесна ноемврийска седмица,изпълнена само с положителни емоции!
На мен снощи ми се случи една такава,нооооо....за нея някой друг път.....

9 коментара:

Patchmama каза...

Разкошотия са и двамата!

Юлияна Неделчева каза...

Мерси,миличка!Носят ми много настроение....

Unknown каза...

Я виж ти как си ги сватосала тез двамата... що се отнася до името на женската... за мен е едно - женските елфи се казват Лив Тейлър (луд, луд фен съм й)

Юлияна Неделчева каза...

Мерси,слънце!А защо точно Лив Тейлър е женски елф,много ми стана любопитно.....

Анонимен каза...

Хайде сега на тази хубавица направи очите сини - като на Лив Тейлър - да направиш кеф на Кети. Тя играе един елф - не помня името, във филма "Властелинът на пръстените". Но иначе бедрата са й дълги и слабички като на актрисата, де. Лив Тейлър е дъщеря на един от музикантите, ако си спомняш - "Аеросмит". Ушаткото какъв доволен вид има вече , защото си има маце!
Таня

Юлияна Неделчева каза...

Ох,този филм не съм го гледала-не обичам такива филми....Ама специално за Кети ще направя една синеока елфка!!!!Лив тейлър я знам...
А пък елфа наистина беше много доволен-само да не ги разделят в магазина!!!!

Анонимен каза...

Да, за Кети, а кой ти даде обяснението. Хи, хи - щеше да си останеш в неведение. Кети хвърли бомбата и се измете. А филма си заслужава да гледаш.

Юлияна Неделчева каза...

Танчеее,хич ме няма с времето напоследък!колкото повече идеи,толкова повече времето не ми достига.Искам да огрея навсякъде,да пиша на всички,ама понякога само преглеждам и бягам-пак към парцалките,или пък тенджерите,все пак парцали не се ядат....
Тъй че,Кети не знам дали ще я огрее със синеоката елфка.А пък филма може и да му хвърля едно око....някой ден,когато няма какво да правя-боже ,кога ли ще е това?!

Анонимен каза...

Разбира се, че не трябва да я огрее. Хи, хи!

Публикуване на коментар