CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

събота, 10 септември 2011 г.

Французойки...........

Мдааааа,днес имах гостенки-французойки!И за бъда още по-точна-от северна Франция,Лил.
Защо чак от там ли? Преди няколко месеца,когато жената на братовчед ми се прибра от там (където живеят с моят батко!) ми донесе купчина платчета,идеални за пачуърк!Вече съм ви казвала за това......толкова им се радвах!!!!!И все още им се радвам и си ги ползвам съвсем пестеливо-нали знаете -като някакъв прекрасен шоколад,от който отхапваш по малко,защото те е страх,че един ден ще свърши......
И така- днес реших да използвам част от тях като направя едни много симпатични и мили охлювки,които бях видяла преди повече от година в нета.
Дълго беше пътуването на моите гостенки ( каненето ми беше мноооооого дълго.....!) -все пак Франция е тооооолкова далеч,а и те не са от най-бързите същества на планетата!
Но пък радостта ми при появата им си струваше дългото чакане (докато си осъществя идеята!) и напълно резонно си заслужиха да изпият по един чай във френския сервиз,който ми беше подарен ми от Сиси (съпругата на батко!) при едно от предишните гостувания в родината!









Моите гостенки са много кокетни млади дами и определено имат доста френско у себе си.Като оставим настрана,че повечето от телцата им са направени от френските платчета,те изглеждат като истински французойки от деветнадесети век!
Финни,изискани,глезени госпжици............и мнооооооого суетни!!!!!
Естесвено че приеха на драго сърце да позират за снимките,които предложих да им направя-та те се чувстваха толкова красиви в свежите си дрешки и с невероятно кокетните си шапчици!














Естесвено,че пожелаха да се снимат и при френските кактуси,които дойдоха също от френския Лил.......




















Пожелавам си моите гостенки бързо,бързо да си намерят нов дом ,в който да се чувстват също толкова добре ,колкото и у дома!

Нищо,че не са от най-бързите същества на планетата........,но пък са крсаиви ииииии-все пак-Французойки!!!!!!

8 коментара:

Анонимен каза...

Да им имам шапетата. Без дъх останах. Седнах пред блога, за да си получа десерта и.... ще се връщам стотици пъти за да му се насладя. Дойде и моето време за душевно харакири. Изпратих приятелката на сина ми, малко бродирах едни неща за подаръци и нямах търпение да се настаня зад монитора. Връщам се не само да им се любювам, а и да чета.Дала съм си мнението вече за твоето писане. Такива грациозни и кокетни - типични французойки! Отивам да посещавам и другите ти красоти, след това се местя във Фейсбук.

Rumi каза...

Много са красиви и невероятно изпипани. Не зная какво ги правиш толкова животинки и зеленчуци ама направи си магазин в нета и ги продавай. Страхотни се!

malukindian каза...

Тази зеленоталиевата, на белите точки, с малко по-приближени очички... ме грабна силно!! Направо ми проговори :)) Толкова, че може би ще се наканя и аз да се захвана с охлювен експеримент. Чудесни гостенки!

Юлияна Неделчева каза...

Танче-благодаря и Добре дошла!Липсваше ми!Много!
Руми,засега само ги давам в магазини да ги продават-до един ден!Докато сбъдна мечтата си за собствен......
Яне,благодаря ти!Опитай,много са лесни( като се изключи обръщането и пълненето!),но забравих да сложа кройката,че бързах за гости (чакаха ме бира и риба!).Ако искаш -пиши ми!

Анонимен каза...

ЕЕЕЕЕ, няма да ги разделяш, какво ти е сърцето, наистина ще продумат...Сякаш са живи и...такива усмихнатииии В комплект да вървят.Чудя ви се как не ви се свидят да се разделяте с тях като ги направите.И лятото е творчески сезон, покрай дървата и консервите, нямаш спирачки! Браво!Комплименти!

Юлияна Неделчева каза...

Свидят ми се мила,много даже.......във всяко нещо защивам по частичка от сърцето си!Толкова ли е голямо се чудя и докога ще ми стигне?Ама трябва да се оцелява-какво да се прави!
Благодаря за хубавите думи и ще помоля всички,които са анонимни да си пишат именцето,за да знам с кого си разговарям.......

Teaket Quilt Shop каза...

Пу за мен зеленият!

Юлияна Неделчева каза...

Абееее,май вече си го заплюха,Кети,ама ще измислим нещо като за теб......хи хи

Публикуване на коментар