CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 6 септември 2011 г.

Мишо и Миглена.........

Там ,зад високия баир,има една гора.Всички от околността я наричат "Гората на влюбените".
Защо ли?
Ей сега ще разберете!
Живеят в тази гора две хлапета-тийнеджъри.Познават се от съвсем малки,заедно ходеха в детската градина.После заедно започнаха първи клас в горското училище "Големият дъб" при госпожа Лисана Лисанкова.Заедно изучиха азбуката,научиха се да четат,смятат,пишат.Научиха и много други полезни неща,като например как да събират мед,как да се подготвят за зимата,как да хващат риба,да се катерят......и всякакви такива полезни работки.
Тези две другарчета са мечетата Мишо и Миглена.
На всичкото отгоре,дори са съседи!Живеят през къща.Майките им са приятелки,а бащите им много обичат заедно да обикалят гората и да си разказват подвизи от младостта.
Мишо и Миглена толкова са свикнали да са заедно,че не могат да си представят живота един без друг.
Сега те са в десети клас.Още в шести ,обаче между тях се появи нещо повече от приятелство.....Припламна искра,която е жива и до днес,даже заплашва да се превърне в огън!
Беше голямото междучасие на един от прекрасните учебни дни,които всички в училището посещаваха с удоволствие.Меги си говореше с приятелки и безгрижно се усмихваше на всеки,който минеше покрай нея.И тогава.....-тогава се появи Мишо!Тя му се усмихна,както го правеше досега,но нещо в сърцето и трепна ,в стомаха и запърхаха пеперуди и и се завъртя главата,сякаш сто пчели кръжаха над нея.Никога досега не беше забелязвала колко очарователна усмивка има Мишо,колко са мили очите му,колко е топъл гласът му.....
Меги не разбра какво се случва,помисли си,че пак е прекалила с меда на закуска и затова леко и прилоша.Милата,не знеше ,че това е Любов!Не знаеше,че е пораснала и беше време да се влюби....
От този ден нататък,тя се срамуваше да си говори с Мишо,търсеше се го само с поглед,но онова странно чувство не я напускаше и тя не знаеше какво да прави.Така минаваха дните им-в откраднати погледи и стаени въздишки!Цялата гора се чудеше какво става с тези приятели-та те бяха неразделни!!!
И така дойде лятната ваканция!Време,когато игрите и забавленията са безконечни и по-сладки от всякога.Цялата гора беше огласена от детска глъчка и смях,само в две къщи беше тихо и някак странно спокойно.Мишо и Миглена не смееха да излязат навън за да не се срещнат,онова между тях беше толкова необичайно,че те не можеха все още да разберат какво става.
Един ден,майката на Меги я помоли да отиде до къщата на Мишо,за да поиска от майка му канела за курабийките,които печеше.Меги с неохота тръгна натам,макар много да уважаваше майка си.Когато спря пред портичката ,сърцето и лудо затупка,краката и омекнаха,а погледът и се замъгли.Боже,каза си момичето,ами сега?
Събра всичките си сили и почука.След няколко секунди на вратата се появи Мишо.Усмихна се и подаде ръка.Меги я пое и се потопи в нея......Тя вече знаеше-Обича го!Тя обича Мишо!Обича го с цялото си сърце!Той също я обича!Личеше си по пламъчетата в очите му и по свенливата му усмивка!
Меги дори забрави за какво е отишла .........Хванаха се за ръка с Мишо и тръгнаха на разходка из гората.Разхождаха се докато слънцето започна да се скрива зад баира.
Майката на Меги така и не допече сладките-нейното пораснало момиче беше забравило за канелата......
Мишо и Меги и до днес са заедно.Ако случайно изкачите големия баир и стигнете до гората непременно ще ги срещнете-те все още се рахождат ,хванати за ръце .Говорят си,смеят се,тичат между дърветата,плуват в реката-винаги двамата!
Обитателите на гората вече не се чудят какво става.Те знаят-тези двамата са влюбени!Обичат се!
Там............в "Гората на влюбените".............................










































Всеки заслужава своята голяма любов!!!!!!!!!!!!!
Пожелавам ви един прекрасен ден!

2 коментара:

Анонимен каза...

Филмовата индустрия още не те е набарала, Юле. Трябва да има и друга серия, любопитни сме какво става по-нататък. Някак ... "Краят остава за вас".Омагьосаха ме и живо се интересувам от по-нататъшната им връзка. Тоалетите са невероятни!Боже, Боже!

Юлияна Неделчева каза...

Даааа,наистина "краят остава за вас"......
Някога исках да ставам журналист (май съм ти казвала.....),кандидатсвах във Велико Търново.Никой не ми каза обаче,че мога да заградя и други специалности,освен мечтаната и тогава четворката на есето не ми стигна-все пак говорим за 1987 година-деца колкото щеш!!!!!За тази специалност имаше само 20 места.....Не съжалявам-така е трябвало......Обаче писането си остана в сърцето ми-пиша наум дори когато шия,това е другата ми голяма страст (те май са много де.....)/
Колкото до продължението-и аз го мислех,все пак трябва да им се народят дечица,нали?!

Публикуване на коментар