CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

неделя, 3 юли 2011 г.

Юнски цветове

Бях обещала да покажа някои от кактусите,когато цъфнат!
Е,те си цъфнаха и прецъфтяха,но аз все пак ги снимах за протокола и сега ще ви ги покажа.
Първи,както винаги беше Епифилумът.Той ми е подарен от бивша колежка преди три години.Беше мъничък и не обещаваше да цъфти,още повече,че прочетох че цъфти едва на третата година.
Първото лято изкара на източната ми тераса,а зимата на западен прозорец.
На следващото лято (миналото)  реши да ме зарадва с няколко цвята!
Този юни направи същото!Ето и малко снимки от "процъфтяването "му:


В началото пъпките са повече (около 15 ина) , но успява да изхрани само три,четири.Те обаче толкова нарастват,че неотворени са големи колкото дланта ми:






Отореният вече цвят е приказно красив-като восъчен е!За съжаление,обективът на моя фотоапарат не може да улови същинската прелест,но все пак-вижте:






След Епифилумът започна да цъфти още един кактус,на който не знам точно латинското име.Изпрати ми го една мила виртуална приятелка от Любимец.Запознахме се с нея в сайт за цветя (писала съм за това).
Той също си почиваше първата година,но това лято ми направи страхотна изненада!
Ето и малко снимчици от неговата прелест:



Всеки ден ,по няколко пъти съм на тераската и съзерцавам моите бодливковци и бях изключително приятно изненадана,когато видях тези малки точици-бъдещи цветове!





















Приказен е нали?!Всички останали растат и хубавеят,но аз не спирам да се надявам още някой мой любимец да ме изненада и с цвят!
Пожелавам ви страхотен,цветен ден!

1 коментара:

Анонимен каза...

Първият е наистина прелестен, а на втория цветенцата са му като в цветарските магазини, където слагат изкуствени, за да разбереш как цъфти, не предполагах, че има такива и истински. Ти си наистина щастливка. Цветята и животните не предават човек, а са му най-верните приятели и му се отблагодаряват подобаващо за грижите.

Публикуване на коментар