CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

събота, 2 юли 2011 г.

Рак -моряк

Здравейте!
Вчера навърших един месец от последната си публикация-01.06 !
Много обстоятелства и причини налагаха това......Не искам да отегчавам никого с излишни обяснения и извинения.И все пак ми се ще да споделя,че от началото на юни започнах нова работа.
Когато през февруари останах в къщи,след 14-годишна служба в старата ми фирма,се отдадох изцяло на хобито си.То ме правеше щастлива,значима и стойностна.Опитах да го превърна в нещо повече от хоби,но реалността в нашата мила Родина не позволи това.Мои неща се предлагат в 5 магазина-два в Силистра и три в София.Искаше ми се да правя това,което правех.Осъзнавах,че това е моето местенце под слънцето.Чувствах се истински жива,когато творях,ноооо.....
Не съм се отказала от мечтата си,само и дадох малко почивка.Малко време да се съвземе и да реши дали наистина иска да се превърне от моя лелеяна мечта в една осъществена такава.
Потърсих работа и намерих!Без пари не се живее в нашия материален свят,жалко,но е така.
Явих се на интервю,одобриха ме и започнах с много,много ентусиазъм.Само дето не знаех колко ще ми е трудноооо....
Ужас!Имаше дни ,в които бях убедена че ще се откажа.Обаче стисках зъбите и си казвах,че трябва да успея.трябва да се науча!В живота си съм минала през толкова изпитания,че бих могла наръчник да напиша (тук ми липсва една усмихната емотиконка!!!)
Днес.след почти месец работа,мога да кажа-ще се справя!Няма как да е иначе!Налага се....
само дето през този месец загърбих най-любимото си нещо-шиенето!
Не можех да се накарам да седна и да шия.Бях изцяло вглъбена в едничката мисъл да успея с новата работа и не можех да мисля за нищо друго.
А как само ми се шие......
Понякога си задавам въпроса-защо да го правя,след като това никому не е нужно?????
И си отговарям-нужно е на мен!Това е моето призвание-да творя!Друг е въпроса -що за творец съм.....За някого може и да прозвучи малко високопарно това,че определям себе си като творец,но това няма да разискваме сега.важното е че обичам да правя това,което правя.
Иииии....май много се отплеснах!А уж нямаше да се обяснвам много,много......
И за да не си помислите,че съвсем съм мързелувала през това време,ще ви кажа че правих много цветя от плат!Харчат се добре,а и на мен ми харесва да ги правя.Не съм забравила обещанието си да снимам клипче как ги правя.Само малко го отложих във времето.....
Повечето от моите читатели са случайно попаднали на моята страничка и за тях това дълго обяснение най-вероятно е излишно и скучно.Но знам,че има няколко човека ,които искрено се интересуват от това,което правя и заради тях си позолих това волно отклонение.
Благодаря на всички за търпението да ме изчетат!
И сега-да си дойдем на думата за Рака-моряк!
След няколко дни моята сестричка има рожден ден!За 40 те години,на които става съм и подарявала какво ли не!Тази година реших да я изненадам с един декоративен рак,защото е зодия рак!
Направих си кройката естествено сама,както винаги и започнах с подбирането на платчетата.
И понеже раците се срещат най-вече в морето(пък и моят си е морски) взех че го "облякох" в моряшка фланелка....
Иначе казано,платчето,от което е ушито тялото му е бяло и синьо рае-затова е и моряк!
Крачетата му са от различни десени,защото ми се искаше да е весел и носещ настроение!
Вижте сами дали съм се справила:








За разкош му сложих няколко йо-йо цветя:
















Трябва да призная,че имам грешка.......краката му трябваше да са с два повече,амаааааа....забравих!
Обаче може там да му е чара,знае ли човек?!
Чакам с нетърпение рождения ден на сестричката ми и нейната реакция....
Надявам се от тук нататък да бъда по-активна в блога си и да не разочаровам хората,които държат на него и на мен самата!
Пък и нали трябва да следвам мечтата си.......................!!!!!!!!
Хубав ден на всички!

7 коментара:

Теа каза...

Хей, със всичко ще се справиш! Творенето е добре понякога да се забавя, след такива периоди творческата енергия е в пъти по-силна и се раждат най-истинските произведения. Въобще не позволявай да се съмняваш в каквото и да е, което правиш. Щом го правиш, някой някъде има идея за теб. Затова - с широка усмивка действай и най-вече не спирай да вярваш, че си по най-най-правилния път. Честита нова работа!

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря ти,слънчице!Дори не си представяш колко много значат думите ти за мен и колко много ми казват!Благодаря ти,миличка-имах нужда от подобни думи!

Анонимен каза...

Офффф - най-после. Бях започнала да се притеснявам. Всеки ден отварям - няма нищо, отварям, няма нищо и сега, докато чакам да стане 19.30 бързам да погледна ииии - изненада. Хич не забелязах, че симатягата е с по-малко крака. Той си е бутиков - единична бройка и такъв няма никъде. Трябва основателно да си горда и сигурна съм, че и сестричката ти ще бъде ошашавена. Радвам се, че си преодоляла притесненията си за новата работа , на едно място бях писала, че ние сме като брашнен чувал, все някое умение изскача колкото и да го тръскаш. Творецът си е творец независимо от ситуациите. Има го този момент на отчаяние, но Теа е права. Радвам се и аз за новата ти работа и продължавай смело, но намирай време и за блога, че щях да ти напиша гневно обръщение - хи, хи!

Анонимен каза...

Здравейте Юлияна,
случайно попаднах на блага, но както обичам да казвам - Няма нищо случайно на този свят! Думите ви сякаш бяха ехо на моя творчески ентусиазъм и страст. Това да творя, да шия, да правя цветя също е неизменна част от моя живот, което ме кара да се чувствам щастлива. За творците винаги е трудно, независимо дали си в България или на друго място, но ИДЕИТЕ не трябва да умират или да останат нереализирани.
Има един портал/магазин за творци които изработват уникати или малки серии, където могат да си направят собствен магазин и да продават своите произведения в цял свят. Така ще можете да покажете своите произведения извън България, а и да се запознаете с много сродни души.
Ако Ви заинтригувах просто посетете сайта http://en.dawanda.com/
Правите много красиви неща и никога не спирайте! Всичко направено с любов и внимание носи много хубава енергия и положителни емоции.
С пожелания за хубав ден и още много творчески успехи!

Юлияна Неделчева каза...

Миличка Танче,толкова ми липсваха твоите весели коментари!!!!!Благодаря ти, че те има мила!Ще опитам да съм по-редовна в блога.Новата ми работа е съпроводена с много свободно време,само трябва да се организирам малко и да реша какво точно ми се шие.....Обичам те!
Мила госпожо(анинимен) много благодаря за милите думи!Аз също вярвам че няма нищо случайно.Веднага погледнах порталано за съжаление е отново на един език,с който аз много трудно се справям.....Обаче ме заинтригува и ще помоля децата ми да ми помогнат!Никога не съм спирала да създавам нещо с ръцете си -това е част от мен.Само понякога си позволявам да изпадам в една дупчица,от онези дето не са много приятни,ноооо -после всичко си идва на мястото!Благодаря и ще се радвам ако ми се представите за да се запознаем!

Анонимен каза...

Ето, че вече си ЖУВНАЛА - липсват ти коментарите, ама на какво да ги давам, като толкова време отсъства, седях отстрани и те "денедисвах" Но понеже нямам друга връзка да те насосоля, размина ти се. Е, не исках във Фейса, че там клюкари много и да не бия по авторитета ти. Сещам се и какво е по-скоро причината. Шитите неща, които всички от групата, пък и много други любителки на това хоби се оценяват трудно, още по-трудно се купуват и човек няма стимул.Онзи ден нашата мед. сестра, която по образование е фелдшер се върна от града и ме праща в един магазин за мебели да видя какви джунджурии има - разни куклета от по 5,6 лв и тя прави един знак на възмущение за цената. В същото време като ходи на адрес - частно при някой болен, или при починал за издаване на акт си слага за има няма половин час 20-30 лв. Не й завиждам, просто направи съпоставка. Нашето хоби е по-скоро за душата. А иначе - нормално е човек да изпада в дупка, защото сме подвластни на луната и искаме, не искаме тя ни влияе.Ах, тази виновница!.Затова сме човешки същества и след периодите на спадове човек се изтласква сам нагоре, стига да поиска. Ти си силно момиче и сега чакам следващото творение. Усещам, че имаш свободно време, защото отворя ли страницата на Фейсбук почти винаги си там. Но и това също е релакс, макар, че понякога няма нужда, аз просто отварям там за да следя развитието на групата. Препоръчвам ти когато ти е некомфортно да си четеш Приключенията на Лиско - настолна книга ми е и почти я знам наизуст. Няма да съжаляваш. Успехи!!!!!!!!!! И на новата работа!

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря ти,Танче!Ти наистина си истинско съкровище!А "Лиско "откъде да го взема?Дали го издават още?

Публикуване на коментар