CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

неделя, 29 май 2011 г.

Crazy cherries.........

Или -лудите черешки!
"Лудите черешки" са може би най-пипкавото ми нещо!Идеята за тях ми дойде докато отпивах няколко глътки от кафето на мъжа ми в ранната утрин на съботния ден.Сетих се ,че предния ден видях на пазара череши и цената им беше твърде висока!Дори като за първи предствавители на вида си пак си бяха скъпички....
И така-реших да апликирам няколко черешки върху парче плат.Започнах съвсем импулсивно,без идея дори какво ще се получи по-нататък.Просто исках да апликирам черешките- и то на ръка.Разглеждах старите си снимки отпреди година и повече,от времето,когато още нямах машина и блог и си спомних колко много обичам да шия на ръка.И колко добре ми се получават нещата,когато шия на ръка.И какво неповторимо очарование носи ръчната работа....Та затова започнах моите черешки на ръка.После се появиха и цветенцата около тях,а на края и една калинка кацна за късмет на едно зелено листенце:








Дотук-добре!Докато бродирах и подшивах реших все пак че ще е крейзи блокче.Намерих му и подходящи другарчета и започна процеса по изграждането на крейзи блокчето.
Всичко-добре-цветовете,материите,желанието....Обаче все нещо някъде се кривваше и се налагаше да поря,да местя.После реших ,че ще бъде тишлайфер,като крейзи блокчето е само в единия край.И това добре....Ама толкова трудно ми се удаде да наместя гамата и размерите!!!!И толкова трудно го изравних,все отнякъде ми бягаше.
И за сетен път се убедих ,че без подходящите куилтърски джаджи много трудно се работи.Обаче засега ще е така,може би докато "порастна"!!!!
После заших гръбчето на обратно,наложи се отново да разпарям,целия тишлайфер.
Все пак успях да го докарам до ето това:























Не си спомням с друг проект да съм се мъчила толкова и толкова да не му върви!
Все пак стана доста красивичко и свежо,макар грешките и на снимките да си личат.
Нищо,това пък ще му бъде очарованието от ръчната работа........
Моята работа стана като лисицата и гроздето,ама здраве да е!
Пожелавам ви прекрасна неделя сред природата или просто сред близки и обичани хора у дома!
Поздрав от черешата!

5 коментара:

Rumi каза...

Добре изглежда. Черешките са много-о-о-ого добре апликирани.
Аз все се заричам да не правя нищо без план поне в общи черти. Сега се мъча да докарам цветово моите шестоъгълнии и все нещо не ми уйдисва. Ама ще ги боря пак.

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря,Руми!Знам си аз че не е каквото ми се искаше,амаааа.....Колкото до черешките-наистина са добре апликирани,защото много добре се справям с ръчното шиене.От шест годишна шия на ръка!

Юлияна Неделчева каза...

А на теб-успех със шестоъгълниците!За мен те се оказаха по-лесни от много други уж лесни неща.

Анонимен каза...

Юле, толкова е Черешово - апликациите са страхотни и си права, че без джаджи тудно се работи, но в това е очарованието. С джаджи всеки може. Лесното е там, че изрязването е перфектно и няма как да се изкриви. Като тишлайферче се е получило много добре - включила си различни бродерии, даже и мънички бродирани черешки. Нали видя какво е усещането да правиш Крейзи. Иска ти се непрекъснато да добавяш по нещо, и още, и още .

Юлияна Неделчева каза...

Даааа,Танчека-да правиш крейзи е чудесно!Още веднъж се убедих в това.Даже си мисля че то си е най- за мен,защото аз обичам да е натруфенко,а пък тук си може всичко.И все пка някой ден ще си купя и джаджи!!!!!!

Публикуване на коментар