CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 24 май 2011 г.

"Лятно време"

Обожавам пачуърка!Наистина!Удоволствието,кото ми създава реденето на парченца,рязането,мисленето,умуването,шиенето,бодовете на ръка....мога да сравня с много малко неща.Потапям се в един Парцален свят и проблемите ми сякаш изчезват,стапят се,преобразуват се в цветове и форми и започвам да дишам по-леко.
Докато видя определено платче и вече знам с какво ще го комбинирам.Така се получи и с последната ми калъфка.Знаех с какво ще съчетая розовото на оранжевите цветя.Проблемът беше ,че ивиците бяха доста тесни и не бях сигурна на какви точно форми да го нарежа.Все пак реших че ще е на обикновените квадрати.
Нарязох,съших и погледнах-да ,красиво беше,но не достатъчно усложнено.Искаше ми се да е нещо по-различно,нещо уникално,а не само добре съчетани квадрати.......
Направих едно Йо -Йо и го плеснах върху готовата предница.Хареса ми!
Започнах да правя още и още,различни по цвят и размер.Скупчих ги в центъра на калъфката и се оформи нещо като падаща комета от цветя.
Трбва да ви кажа,че правенето на Йо-Йотата ми отне повече време,отколкото самото ушиване на цялата калъфка.Правят се на ръка и пришиването им към предницата е също на ръка.Ноооо..... аз обичам много да шия на ръка и това беше едно истинско удоволствие за мен!













Надявам се и на вас тази свежа,лятна калъфка да донесе известна доза наслада и да се потопите за малко в цветове и цветя,и в ароматите и полъха на лятото!

3 коментара:

Анонимен каза...

Жълтичките йо-йо-та са като сестрички на жълтите цветенца. И тук - ръчен труд, но искам да ти облекча труда, Юле - като ти кажа, че при Кети в магазинчето има такава джаджа за направа на йо-йо-та, но ти нали обичаш да си правиш нещата на ръка, сигурно тази леснотия е за мързеливки като мен и сигурно ще си я закупя.

Юлияна Неделчева каза...

Дааа ,определено моите ще си ги правя на ръка.Става за нула време и ме забавлява.Макар че ми е любопитно да видя поне как изглежда тази джаджа.

Анонимен каза...

Мисля, че има снимка на нещата от магазинчето. Ще погледна после.

Публикуване на коментар