CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 24 май 2011 г.

Калъфка "Америка"

Разглеждайки чуждите сайтове и блогове,попадам на много интересни и различни техники при пачуърка и куилта.Някои от тях ми допадат,други не толкова.....Някои ми се иска веднага да опитам,други отлагам във времето и пространството.....
Един от тези методи е този,който направих онзи ден.Винаги много ми се е искало да го опитам,но все отлагах,защото ми се струваше сложно и трудно.Нямах си и кройка...
За моя радост обаче,имам много точно око и ръка и се оказва,че без проблеми мога сама да си правя кройчиците.Опитах и .... успях!
Калъфката кръстих "Америка",защото платчета ,които използвах много ми напомнят на американските куилтове.
В средата е така нареченото от мен ветрило-предварително съединени на машина парченца с особена форма(получава се кръг!) и после монтирани към лилаво лице с ръчен скрит бод.
Отстрани кантирах със същите цветове ,използвани при ветрилото.
Получи се много нежна и ефирна калъфка.Под лицето отново има пласт вата и тегели,очертаващи формата на ветрилото:


В началото винаги са парченцата,които сами ме вдъховяват!Тези тук са "френските " ми парченца,както си ги наричам.Използвах всички цветове,които иначе не бих съчетала,но тук се получи много цветно и свежо!
















Тези публикации трябваше да направя още преди няколко дни,но нещо се беше скапал блога ми-не ми даваше да публикувам.Надявам се да няма повече проблеми и да мога своевременно да показвам новите си нещица.Докато не ме е хванала пак липсата или онова неприятно настроение,което не ми дава да работя,а само ме кара да се самосъжалявам..............

2 коментара:

Анонимен каза...

Радвам се, че си минала фазата на самосъжаление и си сътворила тази кокетка. Страшно ми допадна съчетанието на парцалките и този бледолилав фон.

Юлияна Неделчева каза...

Тя тази фаза не се знае кога пак ще ме посети,ама засега работя и това ми дава "крилеееее"Ако не се реализират нещата поне ще има какво да подарявам!!!!!

Публикуване на коментар