CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

понеделник, 9 декември 2013 г.

Защо не пиша ?

Ами не знам бе , хора ! Не знам !
От доста време и сама си задавам този въпрос и отговор не мога да намеря . Или всъщност , отговорите са повече от един .
Обещах си го , обещах и на вас , а пък ей на - пак толкова дълго отсъствие ...
Това е като да изпуснеш материала в училище - после наваксваш толкова трудно , че понякога дори и не наваксваш :))) Като с френския ( втори чужд език на дъщеря ми , която след няколко месеца ще е абитуриентка в езикова гимназия ) . Изпусна го още в подготвителния клас и сега никаква сила не е в състояние да я накара да компенсира изпуснатото . Жалко наистина - след няколко дни с голямата ми дъщеря отиват на гости в Лил ( моята миналогодишна есенна фантазия ) и езикът можеше само да и е от полза !
И аз така - изпуснах да ви покажа и разкажа толкова неща и сега наистина ми е много трудно да вляза в крачка . А се каня всеки ден , повярвайте ми !
И време имам ! Продължавам да ставам ( който ме познава , знае че съм чучулига ) в ранни зори . Понякога дори още не е зори :)))
Ноооо ... Ех , това НО ! Ето то ми пречи ! Мързел ли е , що ли ? Не знам , но знам че ми липсва общуването тук и въпреки всичко ми е трудно да го подновя . Като скъсана любовна нишка - никога не е същото ...
Как сега да ви разкажа какво съм правила дотук като то са толкова много неща ?!
Не спирам да работя във " Фантазия " - моята си Фантазия и то работя по много ! И не защото работата или по - скоро клиентите са чак толкова много , а защото който ме познава знае , че без това не мога ! И все пак - не се оплаквам де ! Работа имам - доволни клиенти , редовни клиенти , случайни клиенти  - от всичко . Най - хубавото е обаче , че с повечето от клиентите ми сме вече  приятели . Някои дори такива сякаш цял живот сме били заедно !
Вълшебното на този тип магазинчета - работилнички е , че повечето хора които влизат при теб са с твоето светоусещане , с твоята положителна нагласа към света и хората , с твоят дух и настроение , с твоята любов към ръчно пипнатите нещица . Към създаденото с ръце , сърце и душа .
Благодарна съм за всичко , което имам и всеки ден отивайки на работа леко си мърморя под носа ( надявайки се да не ме чуят и да ме вземат за луда :))))) - благодаря ! Благодаря за кестените по пътя си ( които вече свършиха , но част от тях събрах за да отдават своята слънчева енергия и през студените дни и пазят една кошничка в магазина ) , за все още гонещите се по асфалта пожълтели листа , за прекрасното семейство , с което съм благословена , за птичето в краката ми , за слънцето когато свети , за дъжда , който измива всичко лошо ...
Благодаря на Вселената , че отивам тъкмо към моето вълшебно местенце ! И за това , че почти всеки влязъл там ми казва , че се чувства като в приказка - моята приказка , родена от моята някогашна фантазия ...
Ееех , исках да ви покажа нещо , да ви разкажа за последните си творения , но ето че пак се отвлякох . Пък и - трудно щеше да ми е - та те са толкова много и дори не знам откъде да започна . Винаги можете да отворите страничката на магазина във Фейсбук - там всичко ми е на показ :))))
А аз , когато мога и имам импулс да пиша ще минавам от тук да ви кажа поне едно едно Здравейте , приятели ! И да ви се усмихна , а вие да се усмихнете на друг и така приливната вълна да залее света с усмивка , голяма колкото едно човешко сърце !

Бъдете здрави и не спирайте да вярвате в мечтите си !

4 коментара:

anastasia anezinis каза...

Много вдъхновяваща публикация!
Всичко най- добро от сърце!

Стефка каза...

Юлка, пиши, когато сърцето ти го иска. По-често или от време на време е без никакво значение. Усмивки и много приказно настроение ти пожелавам.

Iva Alex каза...

Ах, времето няма значение важното е да сме щастливи... а ти изглеждаш усмихната и прекрасна затова никак не се притеснявам за теб. Поздрави от дъгата.

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря ви , мили момичета , че не сте се отказали от мен и моите писаници :)))
Определено да сме щастливи е най - важното нещо !
Бъдете ми живи и здрави !

Публикуване на коментар