CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

петък, 12 юли 2013 г.

Обещано

Обещах да покажа какво се случва с моите болнични проекти и този път мисля да съм по - сериозна и да си изпълня обещанието .
След като вече видяхте заготовките , които направих докато боледувах , сега ще видите и какво точно се пръкна от тях .
Първи бяха костенурките ! Нямах търпение да отида в магазина и да ги сътворя , Защото , иначе милите си бяха само едни плетени кръгчета :))))
Кройка на търсих - нарисувах си я както винаги ! Нанизах конец по края на плетените кръгчета , свих , напълних с ватичка и според размера на получената корубка  нарисувах и телцето на костенурката . След това ви е ясно - тегелиране , пълнене и пришиване на корубките .
Какво ли пък толкова съм заразказвала - няма нищо специално в моите костенурки . Специалното е , че станаха много весели и позитивни и най - вече това , че ме спасиха от депресията !
Ама вижте ги и сами - няма как да не ви усмихнат !



















Една от тях дори вече замина като подарък за младо момиче рожденичка .
След костенурките ред беше и на лавандуловите стръкове . Те се претвориха в малки лавандулови възглавнички , пълни със силиконов пух и пакетче лавандула . Едната дори не можа да дочака да я снимам - беше купена в движение от една нова приятелка , която срещнах в болницата . Странно е как живота заедно с лошите неща ни поднася и нещо хубаво ... Може би за да има баланс ? За да можем да оценим едното за сметка на другото ?
Както и да е ! Съдбата на тази жена , здравен инспектор , с която се сприятелихме за отрицателно време  ми показа , че трябва да се боря и да съм силна . Защото винаги има и по - лошо ...
И все пак - говорехме за лавандулата . Ето ги и лавандуловите възглавнички :









Останаха за реализиране само бродериите , които ви показах . Засега са си само парченца бродирана панама , но със сигурност и тяхното време ще дойде . Междувременно се появи още една бродерийка кръстат бод , която много скоростно отлетя за Америка . Направих я ден преди да отида в магазина . Не ме стърпяваше вече и почивната неделя прекарах в мислене на това с какво точно да занимавам ръцете си за да не скучаят . Изключвам резонното чистене на дома и разни подобни - тях не ги броя ! Това не е творчество , а мен постоянно ме сърбят ръцете за " правене " на нещо :)))
Та така де , потърсих някои схемички за бродиране в нета и попаднах на една лесна трилистна детелина . Само толкова ! Нямаше сложнотии , нямаше цветове . Ох , избродирах я , ама някак постничка ми се видя . Добавих един " Късмет " от мен и пак ми се видя малко . Тогава кацна и една калинка - е , сега вече имаше и цвят !
И когато малко преди обед на предния ден дойде една жена и поиска нещо за късмет на племенницата си , която след час щеше да пътува за Америка веднага се сетих за моята съчинена бродерийка . Точно за половин час тя се превърна в малка възглавничка , заредена с много положителна енергия и пожеланието за късмет на новото място .










Стана ми много мило когато на следващия ден майката и лелята на момичето дойдоха да ми кажат , че то много е харесало подаръка , а най - важното - пристигнало е живо и здраво , и че всичко е наред . Заради тези моменти си струва всеки избоден пръст , всяка болка в кръста , всяко схващане на врата ...
Заради радостта , донесена на другите !
Надявам се и вас да съм заредила положително тази сутрин и да съм ви донесла така нужната на всички ни радост .
Пожелавам ви един прекрасен и спокоен петък !

6 коментара:

Под Гъбката каза...

Юли,не бях се отбивала скоро при теб и наваксах с нещата които са ти се случили. Виждам,че има и хубаво и лошо.Явно трябва да има баланс.
Безкрайно се радвам за "Фантазия". Много се надявам един ден да видя, твоето специално местенце и страшно искам да се запозная с теб.Твоето безкрайно слънчево излъчване,отдавна ме е пленило.
Хубаво е че испитанието с болницата е зад гърба ти и че са отхвърлени лошите диагнози.Дано нямаш изживявания от подобен сорт!
Аз също преди няколко дни излязох от болницата където бях с малкия си син.
Сега искам да кажа че костенурките са много сладки, но аз се влюбих в лавандуловите възглавнички!Прекрасни са!!!!!
Много целувки от мен че май прекалих с писането :)

Юлияна Неделчева каза...

Хей , Наталка , не си прекалила ! Никак даже ! Много ми стана приятно от дългото ти писъмце :)))
Благодаря ти , мила за милите думи и ще се радвам да те видя някой ден на прага на Фантазия !
Добре си ми дошла !

Анонимен каза...

Здравейте, следя Ви в блога и във фейсбук. аресвам работата Ви. Има ли шанс за малко разяснение на бода, с който са направени цветовете на лавандулата? търсих в нета и пробвах сама, но не ми се получавва и не разбирам къде греша ? Нещо в увъртането на конеца ............знам ли ?
Благодаря.

Юлияна Неделчева каза...

Здравей , анонимниче !
Съжалявам , че толкова забавих отговора си , но разни " болни " обстоятелства напоследък доста ми пречат на нормалния живот .
И така , трудно ще ми е да ти го обясня с думи това за бродерията - трябва да се види :)))))
Затова ти изрових клипчета където много хубаво е показано .
Надявам се да не се сърдиш за закъснението и да съм ти била полезна !
Между другото Рококо е една много прекрасна и занимателна бродерия и ми е много любима :)))

Юлияна Неделчева каза...

Боже , забравила съм да постна линка :))))
http://www.youtube.com/results?search_query=embroidery+Rococo&oq=embroidery+Rococo&gs_l=youtube.12..35i39.4306.4306.0.6771.1.1.0.0.0.0.241.241.2-1.1.0...0.0...1ac.2.11.youtube.CRHbK67HBrs
Успех !

Анонимен каза...

Много Ви благодаря, сега и аз ще творя.

Публикуване на коментар