CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

събота, 6 юли 2013 г.

Плетки и бродерии

И още нещо ...
Още много неща !
И хубави , и не толкова ...
Но , нека първо ви кажа - Здравейте , отново ! След много дълго отсъствие .
Понякога се обвинявам , че напоследък почти съм изоставила блога си . И после - после си повтарям , че не бива да върша нещата насила . Щом не съм писала , значи не ми е било до писане ... А толкова обичам да сядам тук и да разговарям с вас . Е , по - скоро си е един монолог от моя страна , но понякога , когато се появи и някой коментар все пак си става истински диалог :)))))
Знаете вече за моята сбъдната мечта -  Фантазия  ! Мястото , което ме направи още по - щастлив човек . Мястото , което съвсем изпълни живота ми . Мястото , където се чувствах на Мястото си !
В началото всичко вървеше повече от добре . До момента ( към края на първия месец ) , в който не започнах да боледувам . Болестите идваха неканени една след друга . Сякаш някакъв огромен магнит ги привличаше към мен  ... Борех се , справях се , пак падах , пак ставах ...
На два пъти лекарите отхвърляха лоши диагнози ( единия път дори най - страшната ! ) . А аз - аз всеки път си мислех , че е за последно . Като сега ! Само преди ден отново бях изписана от болница . Няма да ви товаря с моите болежки повече , всеки си има трудности и със сигурност знам , че за никого не е полезно да слуша неволите на другия . Исках само да ви кажа , че въпреки всичко се опитвах да извлека най - доброто от ситуацията . Не спрях да творя ! Не спрях да мърдам ръцете и ума си ( макар абоката често да ми пречеше :)))))  Нямаше как да оцелея психически иначе ... Вече съм ви споделяла , че за мен творенето е най - доброто лекарство .
Много неща сътворих във  Фантазия  откак я има . Показах ви малка част от тях поради ината на блога ми да публикува собствените ми снимки . Няма как да наваксам пропуснатото , но ако това мило блогче спре да се инати , обещавам да съм поне маааалко по - редовна тук !
Сега ми се искаше да ви покажа едни " заготовки " за разни нещица , които направих при последното ми седемдневно пребиваване в болницата :


Това са едни весели кръгчета с диаметър около 10/12 см. , изплетени на една кука  , които са намислени да стават  корубки на костенурки . Освен всичко друго се научих и да надплитам ! И то ме научи едно младо момиче на възрастта на дъщеря ми !


Научи ме също и да плета нов модел цветлета - плановете са някои от тях да кацнат на корубките на костенурките :))))


За да не ми омръзва плетенето другар ми беше и кутията с конците за бродиране . От това другаруване се родиха ето тези лавандулови стръкове :Идеята е да се преродят в торбички или възглавнички  , където да сложа пакетчета с истинска уханна лавандула .


А после дойде и кръстатия бод ...


Усмихната тиква и наперена ягодка се канят да бъдат вшити в калъфи за тетрадка , ноооооо ....


Но - каквото сабя покаже , така казва майка ми :))))
Надявам се и много вярвам , че съвсем скоро ще покажа завършени всички тези " заготовки "
И също така силно вярвам , че имам сили да се справя със всяко предизвикателство , изпречило се на пътя ми !
Засега ви оставям в ръцете на почивните дни и ви желая от сърце те да са спокойни и красиви !
Бъдете здрави !

3 коментара:

Стефка каза...

Юлка, пожелавам ти болестите да са като лятна буря и както ненадейно са те връхлетели така бързо да си отидат. Ред е на дъгата, пожелавам ти да е огромна, ярка и да сбъдне следващата ти мечта. Усмивки!

allegri2000 каза...

Юленце, много съжалявам, че не си добре и ти пожелавам много бързо оправяне! Ти си толкова борбен човек, който сбъдва мечтите си, толкова дейна, че дори и болна пак не можеш мирно да седиш!
Юле ти си пример за всички, които се докоснат до теб и твоето творчество!!!
Прегръщам те и ти пожелавам от сърце бързо оправяне за да можеш отново да се завърнеш към любимата "Фантазия"

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря ви , мили мои ! За топлите думи и куража !
Бъдете ми живи и здрави !

Публикуване на коментар