CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

понеделник, 14 май 2012 г.

Голямото почистване

Да,то беше на 12 май.В него се включиха стотици хиляди българи и аз съм много щастлива от този факт!За съжаление ,аз не успях,защото бях на работа,но затова мои колежки бяха там-навън и чистиха!
Моето мнение за това почистване никак не е еднозначно....Смятам,че ако не цапаме-няма да се налага да чистим!Поне не и така кампанийно.От друга страна това е една чудесна инициатива и нещо като изпит за българите като общество и аз смятам,че го взехме този изпит.....
И тъй като не можах да се включа в голямото чистене на България,на другия ден реших че е крайно време да почистя шкафовете си от безбройните малки и големи парченца,които събирам за уж "може да потрябват"!
Отне ми повече от пет!!! часа да го направя.Няколко чудесни ризи бяха грижливо обезкончени и обезкопчени......платовете са повече от много добри за моите цели-идеални са!
Разделих се с много,много,много малки парченца.....Оставих си само няколко твърде важни като десен и сантимент най-вече.
Наложи се и да поогладя това -онова......



 Сдобих се с шепа чудесни копченца,които със сигурност ще намерят приложение!

 Една огромна торба с парченца!!!!Мисля си,че това си е направо подвиг от моя страна-никак не е лесно да се разделиш с неща,за които все си мислиш,че един може да потрябват.Ноооо-все пак реших,че ако продължавам така ще се зарина,а пък и малки парченца винаги ще има,нали?!

 Резултата-два подредени шкафа,единият от които нарекох веднага "Кукленския"
Там бяха приютени всички онези неща,които бих използвала за направата на куклите.При сортирането се родиха толкова идеи,че ум не ми стига кога ще успея да ги ушия.....


 И да се похваля с едно откритие в магазин втора употреба-две разкошни детски  дървени,рисувани закачалки,на които веднага,в момента на откриването беше решено какво ще се добави.Засега това остава тайна!А пък и голямото ми момиче,като ги видя възкликна-Пази ги!Ще направиш нещо на моето дете!Засега е само идея,но толкова ми се иска скоро да ме зарадват с внуче!!!!!

А тези пеперуди там просто кацнаха на рамото ми  и си изпросиха правото да бъдат роклята на следващата кукла....

Желая ви спокоен и позитивен ден!
Ако моята усмивка ще помогне за това-ето,усмихвам ви се,от сърце!

2 коментара:

malukindian каза...

Хахах, Юле, ти си истински герой!! Цял чувал, браво на теб :)) От колко време се каня да разчистя моето кашонче (моите безценни изрезки са в кашонче:)) Е, нейсе, вдъхнови ме!
А пеперудените рокли нямам търпение да ги видя (облечени)!

Юлияна Неделчева каза...

Направо си беше геройство,Яне-особено като се има предвид как всяка от нас си пази и най-малките скъпоценни парченца.Надявам се наистина да съм те вдъхновила,защото мисля,че да се затрупваме е също толкова нелепо,колкото и да изхвърляме пък всичко.

Публикуване на коментар