CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

сряда, 2 май 2012 г.

Нещо назаем и ново бурканче

Какво назаем ли?
Почакайте,ще ви кажа и ще ви покажа!
Казвала ли съм ви за моята мечта?За онова вълшебно местенце,което сънувам и наяве?
Моето местенце!Едно приказно място където да изработвам и продавам нещата,които правя.Където хората ще идват да изберат "идеалният " подарък,да погледат,да се заредят с положителна енергия,да напълнят очите и сърцата си с цветове и любов.Любов.която ще струи от всяко изработено от мен нещенце,защото аз със сигурност и в най-малката дрънкулка зашивам парченце от сърцето си!Ще идват приятели на сладки приказки,докато аз си бода поредната чудесийка.Ще идват и случайни посетители,които омагьосани от моя парцален цвят ще си тръгнат с нещо,за което дори не са и подозирали,че искат да имат......
Ех,мечтиииии!Колкото и недостижими да ми изглеждат понякога не спират да ми се въртят из главата-дори знам как точно ще изглежда това място!Със сигурност ще напомня за попадане в приказка-красива,очарователна.....приказна!
Докато това стане обаче съм принудена да се задоволя с моят малък(ама много малък!) ,спретнат дом като място за творене!Непрекъснато търся нови и нови варианти да си направя по-удобно и най-вече по подредено пространството около мен.Трудно е,да ви кажа,но с годините съм станала истински факир в умението на малко място да побирам мнооооого неща.Последната ми приумица беше осъществена (както почти винаги! ) с помощта на мъжа ми.Едни стари етажерки,на които доскоро седяха накичени купени плюшени играчки в детската стая вече са моя собственост!Малката ми дъщеря,която вече е горд собственик на цялата стая,след като кака и вече не живее у дома,наскоро реши,че не иска вече стаята и да прилича на "детска" !Свали играчките,етажерките и гордо заяви:Вече съм голяма!!!Играчките бяха подарени на малкия ми 5 месечен племенник,а етажерките приютени от таванчето.До онзи ден,когато ми хрумна идеята да оползотворя едно малко 30см.ово местенце между чамовия шкаф (у дома естественото дърво е на особена почит и всички мебели ,с маааалки ,много малки изключения са от чам-това е материал от дървото бор) и стената на стаята.Етажерките бяха мигом свалени от тавана,а способният ми мъж намери начин и ги направи по размера,който беше нужен за това почти нищожно,но много важно за мен местенце.
Какво ще има там ли?Ами вижте:

 Ето гоооооо-новото ми кътче!А защо назаем ли?Ами защото се надявам и искрено вярвам,че един ден всичко,което е наредено тук ще отиде в онова "вълшебно-приказно " място,описано по-горе!Както виждате успях да побера доста неща тук,а и все още е в процес на подреждане.Трябва да е максимално удобно за търсене на "съкровища"!Мира нямам докато не го подредя така,както съм си наумила!Танчето,моето Танче ,каза,че бурканчетата били "голяма краста".....За мен може и да не са,не знам още.Просто досега нямаше къде да ги редя и затова всякакви копчета и разни други седяха в найлонови пликчета и покрити някъде.Сега,когато вече имам това место "назаем" мога да си правя бурканчета и всякакви кутии на воля-вече имам къде да ги слагам!
Така и се появи и следващото бурканче за копчета.Естествено в природата първо се появяват ягодите и после малините,но при мен се получи обратно.В следобеда на вчерашния ден "узряха"  и ягодите у дома:










 Има още дрънкулки и още копчета,а и още място на лавичките,та със сигурност ще има и още бурканчета.....някой ден!
А сега да ви покажа нещо,с което съм пропуснала да се похваля.Това ,на снимката долу,са невероятните платчета ,които си поръчах от "Да си направим пачуърк"!!!!Вълшебни саааааа!
Не мога да им се нарадвам-хората се радват на диаманти,коли,имоти....а аз на "точкести" платове за пачуърк.......колко различни лица може да има живота,нали?!



Май писах дълго,обстоятелствено и доста възторжено,нали?Почувствах нужда и го направих.....Благодаря ви,че имате търпението да ме изчетете!
Желая ви чудесен майски ден,пълен с усмивки и споделени чувства,а защо не и с "недостижими мечти" ?!

7 коментара:

Анонимен каза...

Е нямам търпение да го направиш това твое местенце сега спешно ми трябва подарък и няма от къде да намеря точно такава прелест като тези създадени от твоите ръце

Юлияна Неделчева каза...

Е,жалко че е толкова късно вече......повода сигурно отдавна е отминал!
Всеки път,когато ти потрябва подарък-насреща съм!
Колкото до местенцето-дори и никога да не се случи-ще съм помечтала поне!
И моля-пишете кой коментира,ще е някак по-лично.....

Анонимен каза...

Ха, ха - върнах се да чета написаното преди година и почти да те обвиня, че си ми откраднала платчетата, понеже имам същите, обаче ме спряха чашите и си викам - а, не - моите седят в шкафа леко поразхвърляни, а тези са ухажвани като цветя - нещо, което не е в мой стил. Виждам, че си повярвала, че бурканчетата са краста, но си ги измайсторила - точно така Измайсторила прекрасно. Много ме радват и ако са отишли в магазинчето ще радват и други хора. Радвам се за теб, мило момиче - винаги съм вярвала, че един ден ще направиш точно това, но не допусках, че с такива бързи темпове ще отскочиш нагоре. пожелавам ти - все нагоре!!! Както и блога ти, така и това магазинче са толкова зареждащи и искрено ти казвам, че добре, че не живея в Силистра, че няма да мога да си гледам работата и все там ще вися, също и на теб ще преча. Това са места, че само веднъж да сбъркаш и попаднеш там, връщане няма - все ще идваш и ще идваш!!!!!!!!
Таня - почитателка

Юлияна Неделчева каза...

Знаеш ли - точно така е . Идват хората и не им се тръгва ...
Искат да идват пак и пак ...
Колкото до живеенето в Силистра - щеше да е прекрасно да живеем поне по - близичко за да можем да се видим ... все пак :)))
Благодаря ти за всичко , което си !

Анонимен каза...

Ей, Юлка...бях го чела ...и пак ме разплака .Имам спомени , как ми го обясняваше с писане в скайпа. Помниш ли?

Юлияна Неделчева каза...

Помня , помняяяяя :)))
И сега продължавам да мечтая , за други неща , но не спирам . Мечтите са моята действителност :)))

Maria Lazaros каза...

Вы ищете ссуду для финансирования своего проекта по ставке 2 взамен или жилищный ссуду или ссуду на покупку автомобиля, тогда предложение г-на Педро о ссуде будет для вас хорошим, так как они предложили международный кредит физическому лицу или компании, ищущим способ расширить свой бизнес или личный заем, потому что г-н Педро и его рабочая компания помогли мне профинансировать мой бизнес по ставке 2 взамен, и я закрою свой заем в следующем году в этот день, я действительно надеюсь заказать у них еще один заем, потому что они настоящая кредитная компания с очень хорошими процентами. свяжитесь с г-ном Педро кредитным предложением по электронной почте: pedroloanss@gmail.com

Публикуване на коментар