CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

неделя, 26 февруари 2012 г.

Математиката и аз......

Ако знаех,че пустата математика ще ми е толкова необходима сега,с хобито ми....със сигурност щях да и наблегна повечко!!!!
Ама така е-на човек му идва от после!
Вече ви споменах ,че подготвям цяла серия възглавнички за голямото си момиче и "онова одеало" ,дето сега вече е шалте.След като децата наскоро се сдобиха със спалня,решиха,че одеалото няма да е просто одеало,а шалте за спалнята.И моята щерка някак си така си представяла върху него много,много възглавнички.....Много,много-колко да са много?!
Засега са цели пет!!!
Първата вече ви я показах.Сега ще видите и останалите.
И тук иде речта за математиката....трябваше да ушия една от онези цилиндрични възглавнички-едни такива тесни и дълги,които наистина чудесно вървят с някоя спалня.
Началото -добре!Отрязох правоъгълника,апликирах и когато дойде реда да сложа страниците ,които се сещате че са едни кръгове,никак не можах да изчисля колко точно трябва да е голям този кръг!!!!Мерих,рязах,пак рязах и в крайна сметка страниците все пак се получиха с чупки,набор или както искате там го наречете....хи хи....Ама,здраве да е-ще го приемем за ефект!
От одеалото останаха няколко триъгълника,които още тогава искаха да станат на калъфка,но време нямаше.Сега вече много упорито ми нашепваха:Отрежи ни,направи ни........
Направих ги,естествено!Намалих ги на още четири и така сглобих от онези фигури,на които аз казвам вятърни мелници,без въобще да знам как точно се нарича фигурата в пачуърка.Ама не ме и вълнува де.....
Следващото предизвикателство беше шиенето с хартия по точна кройка (и това си има име,ама и него не знам....!!!) и тук точно се изложих!Ама много!Никак не ми се получаваше....И после цялата калъфка стана така,сякаш не съм я шила аз,а някоя от дъщерите ми,дето игла не са хващали!
Последната,най-малката възглавничка стана и най-сладка!Направих я от един стара жилетка на детето,която като всички други съкровища чинно си чакаше реда на таванчето......Да бъде изровена и да и се даде нов шанс да докаже своята прелест!
Добре,добре......показвам вече:

 Естествено,наложи и самите възглавнички да ушия!Нали не си мислите,че имам цял куп такива?!Тях направих от бебешките,бархетни пелени (по-възрастните ,като мен,знаят за какво говоря....) на дъщеря ми!Така,част от нейното детство ще бъде отново с нея........

 Ей тука,дето я закъсах с математика.......


 Освен жабите,пеперудите са друг любим персонаж на младата госпжица!

 Ииииии-следва излагането!Добре,че не можете да видите от много близо точно тази калъфка!Надявам се на снимката да не личат кусурите........

 Обаче пък тази си стана перфектна!

 Пуловерчето -окичено с поларено цвете!

 Една стара жилетка събудена за втори живот....

 И какво да ви кажа-Макси пръв опита удобни ли са възглавничките и ще ги бива ли като такива!

Ето го и плода на моя труд през последните няколко дни.Няма как да ви ги покажа наредени върху шалтето (засега,ще помоля да ми направят снимки,когато си ги получат!),затова сглобих  една обща снимка:

Наистина обещавам,когато всичко това бъде наснимано на мястото си,отново да кача няколко снимки!И аз нямам търпение да го видя!
Направих и още едно малко допълнение към всичко това,за което ще разкажа след малко.Сега трябва да се подготвя за празничната вечеря на Прошката.
Простете и простено да ви е!
И дано Бог прости всички нас,грешните..........

2 коментара:

Ралица каза...

Юли, чудни са! Бях заподозряла кръглата възглавница за приятел на завивката на сърца и сега като ги видях всичките /много бре :)/ чудна компания се получава. :)

Юлияна Неделчева каза...

Правилно си заподозряла,миличка!И съм много щастлива,защото вече са подарени и много се харесаха!Чудесно е да даряваш щастие и радост.....

Публикуване на коментар