CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 21 февруари 2012 г.

Следвай сърцето си!

Така ми каза една приятелка сутринта!
И аз го направих-последвах сърцето си!И ръцете си.......
Трябваше да свърша нещо съвсем,съвсем различно.Нещо,което "Трябва!"
Да ,ама ми се правеше нещо,което "Исках!"
Идеята за това ,което се роди от последването на сърцето ,съвсем не е моя.Мярнах я сутринта в нета и веднага реших,че ще я осъществя.Само дето всички хубави неща никога не са обяснени на български........Това точно,беше на испански.Имаше си и картинки,но снимките бяха толкова неясни,че твърде трудничко разбрах идеята.
Няма да крия,че ми се получи от третия път.....И то цвете!Нещо,което обичам и мога да правя!Точно такова цвете обаче за пръв път виждах и бях ужасно заинтригувана.
И за да не се мъчат други като мен (естествено,не всички са като мен и не знаят езици де.....!) ,ще се опитам в разказ и снимки да обясня как точно се прави:

Началото......Изборът на платове не е случаен-това ще е моето мартенско дръвче,а на Баба ни Марта и прилича да е бяло-червена,нали?!

 Цветето.......на което не се дадох!Точно това,първото,низах и разнизвах,но все пак успях!

 И така-за едно цвете ви трябват четири квадрата с размери 10/10 см.

 Квадратите сгъвате на триъгълници.

 И тук дойде моята чуденка!Поставяте триъгълниците един върху друг по начина,който съм показала на снимката.Забележете,че от външната страна остават свободните (разбирай неподгънати) краища на плата.

 Ето така......
 Предлагам ви,за да ви е по-лесно,да си наместите триъгълниците два по два по показния начин.Така със сигурност няма да се объркате!

 След което,вземате дясната купчинка и поставяте върху лявата.Получава се този наречен от мен затворен плик.

 Започвате да тропосвате като обиколите целия квадрат.

 Когато тропосате цялото нещо,стягате конеца и прихващате с един ,два бода за да не се отпуска.Отдолу се получава нещо като Йо-йо,а от лицевата страна си е желаното цвете.

 Трябва да изглежда ето така!

 Ха-тези бяха първите 12 цветя,които обаче съвсем не ми стигнаха,та се наложи да направя още толкова!

 А ето това ще е и самото дръвче.Отново в действие са лозовите пръчки,които кротко си ме чакат на тавана да ми хрумне някоя щуротия.....Топката трябваше да е от онези,стиропорените (въобще не съм сигурна,че точно така се казва на този материал!!!!Виждала съм да го изписват как ли не.....Моля да бъда извинена!) ,но поради липса на такава намотах малко ватичка на кълбо и се получи ето това.
С малко топъл силикон и една случайно попаднала пред погледа малка саксия с рози (преди два дни видях,че Макси съвсем е унищожил кротончето ,дето си живееше в нея.Имам безброй цветя,но той точно него си харесваше.....) се роди и моето Мартенско дръвче:





 Хубаво е да живееш на последния етаж,а над теб да е онова вълшебно таванче,където можеш да прибереш всичко,за което си мислиш,че "някой ден може да потрябва!"В случая тревичката е от стар рожденденски букет на дъщеря ми.

Навън Слънчо се опитва да стопи снеговете......
Някъде по дворовете милите кокичета вече подават главички..........
А у дома вече е пролет!Баба Марта може да заповяда-добре ни е дошла!
Когато следваш сърцето си..........тогава всичко е истинско!

13 коментара:

Кети каза...

оле разкошно е! Благодаряяяяяяяяяяя!

Анонимен каза...

Юленце...това си ти-нежна,ефирна,цветна,истинска!
Дръвчето е чудничкооо:)
С поздрав-Теди

Анонимен каза...

Страхотно е.Може и аз да поексплоатирам идеята.
Luna

Diva-Edel-art каза...

Еееех, ти не си следвала, а направо си преследвала сърцето си Юле! Не мога да видя снимките,нета ми не ги отваря - толкова е муден, но безкрайно се радвам, че си се хванала да правиш нещо...в стил "Истинската Юлия". Това ми бе и идеята, мила! В живота не можем да успеем на всякъде и да правим всичко прекрасно- абсурд е! Но можем да следваме сърцето си, то никога няма да ни предаде или- подведе!ю
Голяма прегръдка за теб!
Ида

Анонимен каза...

Истински творец! Браво!

malukindian каза...

Ееей, толкова е агресивно-жизнерадостно и жизне-агресивно това мартенско дръвче, че направо ми доведе пролетта :) Прекрасно! Благодаря ти за споделеното удоволствие :)))

JenPen каза...

Такива неща не трябва да се гледат на служебния компютър - веднага ти се приисква да си идеш в къщи и да направиш поне половин дузина цветчета! Много са красиви, Юлка (като всичко, което правиш!)

thedollfairy каза...

Прекрасна композиция! Създеде ми много пролетно настроение!

veselaci каза...

Прекрасно дръвче!Насреща съм с испански за другият път:-)

Ралица каза...

много красиво!
Прекрасно дръвче и чудни обяснения :)

Юлияна Неделчева каза...

Ужасно много благодаря на всички ви за милите думи!Нали разбрахте,че идеята не е моя?!Обаче пък още докато го видях го почувствах толкова мое и го направих с такова дръзновение,че наистина това съм аз!
Надявам се искрено да съм била полезна.
Желая на всички ви хубав ден и много сбъднати мечти!

Patchmama каза...

Великолепно е, Юле! Напълни ми очите и душата!

Анонимен каза...

Всеки човек се ражда с неограничени възможности да бъде творец на живота си, да го изживее щастливо и да се развива, но малцина се възползват от тези безценни дарове. Човек поражда, насърчава и допуска нещата, които се случват в живота му. И това е еднакво валидно и за хубавите и за не дотам хубавите събития. Всяка болка, пречка, неуспех носят послание, което засяга живота ни. Просто трябва да се научим да проумна Космоса, на природата, на хората.... Следвай мечтите си и сега започвай с всичко бяло и червено, което ти се изпречи на погледа.Целувки и гуш.Тук вече е върла пролет.

Публикуване на коментар