CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

петък, 10 февруари 2012 г.

Привет!

Със сигурност има няколко човека,които всеки ден отварят вратичката на моето местенце в очакване да видят нещо ново от мен...........
И също толкова сигурно е,че на мен всеки ден ми се иска да мога да зарадвам поне един човек с нова публикация!
И не!Няма да се оправдавам!
Ще си говорим за ината....или за упоритостта.....или пък за мързела....?
Не съм ви казвала,но от късметите на Новогодишната баница тази година за пръв път ми се падна Мързела!Едва ли обаче ,точно този късмет е причината да не съм ушила или сътворила ни едно нещенце от началото на годината досега......
Винаги съм си мислела,че на мен ината и упоритостта са ми едни такива чужди работи.Не съм знаела на какво точно съм способна.....
Оказва се,че явно съм голям инат!!!!
Знаете ли,аз съм доста подреден човек!И заслугата за това съвсем не е моя.....Всичко се дължи на майка ми!Ако знаете само колко ме беше яд,когато като дете непрекъснато чувах изрази като:"Сега няма ли да ти е по-добре първо да си прибереш стаята и после да си четеш книгата ?",или пък : "Прибери тези дрехи от стола,защото иначе ще ги изхвърля през терасата! ",или пък : (рано сутрин в неделя!!!!!) "ставайте деца,ще чистим!"-нищо ,че съм се прибрала от дискотека малко преди да ме събудят за "Голямото неделно чистене".
И всякакви още такива задачки ,на които тогава ми идваше да отговоря със.....сещате се как!!!
Бях дете....Не осъзнавах какво прави майка ми за мен.Сега вече знам-подготвяла ме е за живота!По най-добрия начин!
Благодаря ти,мамо!
Тази желязна жена направи от мен един доста организиран и подреден човек и именно тези качества са ми пречели понякога да се отпусна съвсем и да правя това,което искам.Искам да шия....но-Не!Не си го позволявам преди да съм подредила дома,така,както бих се чувствала уютно и леко в него.
Затова и толкова дълго време не съм ви показвала нищо ново-трябваше да направя толкова неща,които просто ми вадеха очите и не ми даваха мира.....Подредих хиляди ( поне такова чувство имам!!!) шкафове,разместих много неща,сортирах купища документи,изпрах света......
Сега,мисля вече спокойно мога да се отдам на любимото си занимание-шиенето!
Списъкът със задачки вече е направен и сега дилемата е от коя точно да започна.Отново се обажда онова гласче ,дето не ми дава да правя това,което мнооооого ми се иска,а някак спокойно и подмолно ме кара да свърша първо най-важните неща.И аз отново ще го послушам!Защото знам,че ако не го направя няма да ми е толкова сладко ръкотворенето на всичко останало....така съм устроена,или пък възпитана?!
Една  от свършените работи беше преместването на част от платчетата ми на ново място.За целта голямата ми дъщеря беше поканена да помогне и както е казал народа-"Сговорна дружина,планина повдига!"Ето и как изглежда новият дом на моите съкровища ( част,разбира се от тях....):





Надявам се, в най-скоро време ,да ви покажа и изненадата,свързана с това местенце.

Пожелавам ви хубав и топъл ден, а аз отивам да реша коя точно от задачките в списъка ще е днешната ми занимавка!

5 коментара:

Соня каза...

До сега не съм писала при теб,но редовно следя блога ти и се любувам на творенията ти и на домашният ти любимец(много е симпатичен).Та това е де-просто исках да кажа Здрасти:) и да ти пожелая много свободно време за да изпълняваш успешно списъка със задачи.

Юлияна Неделчева каза...

Здравей,Соничка!Благодаря ти за поздрава!Хубаво е ,че се "обаждаш"-винаги ми става много мило,когато съм успяла да зарадвам поне един човек за деня-ей тогава и аз съм щастлива!
А Макси е едно слънчице,което се появи в живота ми неочаквано и също толкова неочаквано събуди у мен обич към себе си,нещо на което не знаех,че съм способна.....
Желая ти всичко хубаво и се надявам все така да поглеждаш при мен ,а аз да не те разочаровам!
Хубав ден!

Анонимен каза...

ееееее най- накрая се появи. много ми липсваше вече. а виждам че съкровищата ти вече са ужасно много и е крайно време за една РАБОТИЛНИЧКА.Валя (от мола :-) )

лайза каза...

Тази сутрин прочетох този пост и ми стана много съвестно ...Моята майка ми повтаряше същото, но аз съм толкова разпиляна, както казвам за оправдание живея в творчески безпорядък... и затова до преди 20 минути разчиствах и подреждах хоби-ъгъла си:)
Благодаря ти, Юлияна! Открих доста неща, които бях забравила, че имам !

Юлияна Неделчева каза...

Ееее,Вале,тук съм!!!
И двете знаем,че работилничката ще Моето местенце....И даже ,ако никога не стане-поне ще съм помечтала!
Мила ми Мина,радвам се че съм те вдъхновила за нещо толкова сериозно като подреждането на парцалките-това си е истинско предизвикателство и само ние си знаем какво ни струва то!
А аз междувременно вчера успях да ти спретна и колета.Сега остава само да се добера до пощата!
(Дори е опакован,запечатан и надписан вече!)

Публикуване на коментар