CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

сряда, 24 август 2011 г.

Сестрички-торбички

Соня,Тоня и Буба са три сестрички,които много обичат да събират торбички!Всякакви найлонови пликчета са тяхната голяма страст и нарочно си обличат весели, шарени рокли с много дипли за да могат да крият под тях намерените си съкровиша-торбички.
Те са едни много чаровни и палави момиченца,които като всички малки деца обичат да играят и да се забавляват до забрава,но никога не забравят за своето голямо увлечение-торбичките!
Ще се опитам в снимки и малко разказ да ви покажа как се появиха трите сестрички.
Първо-не знам защо реших да са три......Много отдавна искам да си направя такава кукла за найлонови пликчета и днес реших,че моментът най-после е дошъл.....
Обаче защо три-това съвсем не мога да ви кажа....някакъв импулс.....като повечето неща при мен!
Кройката за трите момичета отново си направих сама (не че е кой знае какво де...!!!) и ще ви я покажа:


Последва ушиването на частите на машина,като непременно правя затегалка на бода ,за да не се разбрида при обръщането.Което,между другото е едно от нелюбимите ми неща......


Следва още една не много любима част от процеса на правенето на кукли-пълненето!!!!

И сега идва най-интересното-оживяването на куклите!Правенето на косички,очички,устички,нослета......Косичките правя ето така:






Конците се редят върху парче тиксо,после се тегелира.След това се отстранява тиксото и с бод зад игла се пришива към главичката:





Очички и устички бродирам както ми харесва към момента и накрая с малко руж наруменявам бузките им:



А сега идва и още една много любима част-правенето на дрешките и обличането!Толкова много съм играла с кукли като малка-имах какви ли не!!!!Бях първа внучка и ми се полагаше какво ли не отвсякъде.И пак не съм се наиграла!Обожавам да обличам куклите си,вълнувам се като дете......Това е най-интересната част от целия процес!Оформянето на прическите им,връзването на панделки пък толкова ми напомня времето,когато го правех за децата си......мили спомени......
Рокличките на Соня,Тоня и Буба са едни най-обикновени правоъгълници с малка извивка за ръкави.Украсени са с апликации ,копченца,дантелки,панделки-все пак са момичета,а момичетата ,знаем са много суетни създания!!!!
Ето ги и тях-отляво надясно-Соня,Тоня,Буба:






Малко акценти..............





























След като привърших с трите красавици,мъжът ми предложи да отидем до близката каменна чешма да се разходим......пък иииии......да поизмием колата (мъжка любов,нали знаете....!!!!).
Нямаше как да откажа и се запътихме към среща с природата!
Каква беше изненадата ми обаче,когато пристигнахме там!!!!!На задната седялка доволно се кикотеха моите три палавници!
Какво да ги правя-лудетини!Докато ние миехме колата и се наслаждавахме на птичите песни и зелената трева те щуряха до забрава,Закачиха се в трънките,браха цветя,пиха студена изворна вода,попяха.....абеее-щура работа ви казвам!
Успях да ги фотна тайно докато се забавляваха....................
























На тази,последната снимка,зад чешмата се вижда телена мрежа.Зад тази мрежа е Румъния-незнайно защо,след влизането ни в Европейския съюз тази мрежа все още не е премахната.....??????Нали живеем в свят без граници!!!!????
За моите момичета обаче граници няма-те си живеят безгрижно и техните лудории наистина не познават никакви граници!
Моят ден днес беше изключително забавен и цветен, а на вас пожелавам цветни сънища!


3 коментара:

Анонимен каза...

Знаеш ли, аз като малка имах много парцалени кукли, защото нямаше кой знае какво разнообразие по магазините през 60-те и баба ми ги правеше от всевъзможни парцалчета и много си ги харесвах.Но днес едни фотоси направо ме разбиха и цял ден си мисля как ще я караме нататък.14 год, манекенки в оргия,наши деца български, с никакво детство, а за отсъствието на родители да не говоря... Ще го намеря материала и ще ти го закача на скайпа.Ужас

Анонимен каза...

Ха, ха, ха - невероятни. Страшно ме развеселиха. По всички правила за изработка на кукла, очетата като на Валдорфските. При косичките си се изхитрила - не знаех този трик. Всяка има собствен чар. Зеленооката е съвестта на групата - сериозна и с умен поглед, синеоката пунктира някакво разкаяние, обаче не й пука, а черноочката си е чист непукист! Нарочих Кети за Туситала - разказвач на приказки,но ти се преборваш за същото. Няма по няколко пъти да се връщам да те чета. Както съветвах една приятелка - страхотна майсторка на кукли, на която съм много, много обидена от историята за която споменах от зимата, когато не благоволи да се обади, че е получила пратката,а аз бях притеснена дали ще я получи за именния си ден - на 6 януари, нищо че бяха коледни сладки, а мъжа ми за целта пресече заледения площад до пощата, естествено малко с несъгласие и мрънкане - съветвам и тебе същото, да помислиш за книжка с истории на твоите питомци.
Аз съм в очакване на сина ми. Обади се от Сингапур одеве към 18 ч. и след малко потегли за Истанбул. 12 часа във въздуха!!!!Утре сутринта в 6 и 15 ч. е в Истанбул. А за насам ще пътува в 17. ч и тук ще е живот и здраве в 18.30. Не успях да привърша дънковите неща за фотоьойлите, но здраве да е. Не успях и торта да направя. Голямо съм л...о.
Тоалетите са уникални - не пишеш каква големина са куклите, толкова дребни детайли се правят трудно!. Носленцата си ги пришила, а не са отвътре, изпъкнало с вата, нали? Абе, ставаш си майстор и това е. Само, че не се заплесвай и на тази вълна, че и тук е краста!!!Давай сега една Тилда. Извинявай за отклоненията!
Сънищата ще са ми цветни - толкова пране днес- понеже страхотно слънце и ми беше кеф - всякакви дрешляци, всякакви цветове и сега ще ми се върти такава картина - цветове, цветове, цветове. А, да не си и помислям утре за гладенето!!!!!! Ще ги ръгна направо в гардероба, за да имам време за себе си - да се направя що-годе прилична и да приготвя някоя вкусотия. Лека нощ и да не секва творческия ти устрем!!!!

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря ви!Радвам се,че успявам да усмихна хората......
Танче,липсваш ми,ама знам че имаш твърде основателна причина!После ще разказваш!!!!

Публикуване на коментар