CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

петък, 19 август 2011 г.

Розово и беж

Преди доста време бях обещала на Танчето да разкажа за първите си неща в пачуърка и куилта,изцяло правени на ръка.И понеже съм човек,който обича да изпълнява обещанията си,ще опитам ,когато имам време и желание да  го направя.
Тази вечер ще ви покажа един комплект калъфки с пано,които ущих изцяло на ръка за приятелка на голямата ми дъщеря.Беше ми казано само  ,че кунята е в бежово и кафяво а аз реших да добавя и малко розово за разкош и цвят.
Уших този сет миналия януари,в онези ужасно мразовити и снежни дунавски дни,когато не ти се иска и носа си да покажеш навън!А аз шиех цветя!Любимите ми цветя!В розово и беж!
Шиех на ръка,така,както са го правели нашите баби и прабаби.Неведнъж съм казвала,че ужасно много обичам да шия на ръка-това е моят релакс!Тогава си нямах машина и подобна дилема-на ръка или машинно,не съществуваше пред мен.
И до днес смятам ,че в шиенето на ръка съм мноооого добра.Не мога да се похваля със същото и в машинното шиене....
Ръчните ми бодове са равни и плавни,прави,сякаш мерени.Не е така с машинните.....
Това не е хвалене,просто -равносметка!
Абсолютно всяко бодче,което ще видите след малко е направено на ръка,с много избодени пръсти и доста часове на отмора и усамотяване в душата.Като казвам доста часове,искам да уточня,че доста бързичко се справям с иглата!Просто -работата си е доста,но затова пък е безкрайно приятно!!!
Дали не направих поста като вид реклама??????Нищо няма да трия!От ученичка,когато обожавах да пиша съчинения ,имам навика да пиша направо на белова и никога не си проверявах работите.И сега е така-щом съм го казала веднъж-значи съм го мислела......
Ето и обещания сет:




























Не съм сигурна,че се справих достатъчно добре с думите тази вечер (имах нервен следобед....) ,но силно се надявам видяното да ви е харесало и заредило положително!
Розови сънища ви желая!

2 коментара:

Анонимен каза...

Като за първи опити са много изпипани, личи, че фестончето си го шила с голямо търпение. Съчетанието много ми допадна, не бих се сетила да комбинирам така цветово, но е шик. На ръка съм си шила една пола като ученичка. И да, права си, оригиналният пачуърк се е правил на ръка, парченце по парченце. За да си вярна на блога си, махни машината и действай !( майтап!). И тук ще го кажа - всички приятели, познати и други приятели на тези приятели са абонирани при теб за оригинални подаръци. Наистина е страхотно удоволствие когато навън е люта зима, да си седиш на топло и бродираш.

Юлияна Неделчева каза...

Даааа,удоволствието от ръчното шиене е сравнимо с много малко неща.....поне за мен!Обачееее......машината няма да я махам-понякога ми е много верно другарче!
Благодаря ,Танче!

Публикуване на коментар