CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

четвъртък, 18 август 2011 г.

Всяко нещо с времето си.........

Така ми казваше майка преди повече от двадесет години.Така казвам и аз сега на малката ми дъщеря,която бърза да изживее живота си на пълни обороти и никак,ама никак не и се вярва,че ще има и утре и то ще е по-хубаво от днес.Иска и се да взема с пълни шепи и да опита от всичко,но не знае че,когато всяко нещо е с времето си,то е по-сладко.Май и аз не съм го знаела.....
Обачееее,няма да философствам повече!Мислех си го,защото само преди няколко дни се тревожех,че скоро няма да имам постелка пред банята.Само дето днес,за пореден път се убедих,че за това,което правя си се иска много вдъхновение и точното време за да бъде направено.
Така се случи и с моята постелка за пред банята!Дълго време само подмятах разни плитки,един ден се опитах да сглобя няколко кръгчета,но усещах,че сега "не му е времето".Не ми идваше отвътре да продължа,а не ми се искаше да го правя насила.До днес!
След като за пореден път успешно се преборих с поредния пристъп на мигрена,някъде към обед уж на шега хванах иглата и започнах да сглобявам кръгчетата.Първо единия цвят,после другия....Неусетно пришиването ме увлече и дори забравих да обядвам!
След като и последното кръгче беше пришито:


реших да видя как ще изглеждат подредени:


Е,това вече определено ме амбицира и започна великото сглобяване!Мнооооого дълго беше!!!!
Шие се точно като моите любими шестоъгълници.Всичко е на ръка и това внася допълнителен уют на това,което се получи!
Всичките часове боцкане с иглата си струваха резултата.А той,определено ми хареса:






Съвсем сериозно се замислих,че ще се наложи да сложа някаква подплата на постелката за да не се пързаля по пода,а пък и да уплътни и стане по-здраво.Докато реша обаче кое е най-подходящо като материя,постелката е вече на мястото си:










И децата,и мъжът ми,който иначе не е от много забелязващите мъже,много я харесаха!
Харесах я и аз!
И наистина всяко нещо си иска подходящото време.....Днес е бил денят за моята постелка!
Пожелавам ви една чудесна августовска вечер,може би с чаша студена бира или пък ракийка с лятна салатка....Или пък просто с чаша сок и споделена усмивкка или сълза....
И помнете:всяко нещо -с времето си!!!!!!

5 коментара:

Анонимен каза...

Прекрасна! Толкова свежа и с тези цветове прекрасно се връзва с интериора - като цветно петно, което няма да посмееш да настъпиш а ще прескачаш.Лично на мене ще ми е жал да стъпвам.

Теа каза...

Лелеее разкошна е! Браво! Определено ме вдъхнови да пробвам, и моята баня би се зарадвала на такова бижу. Браво, браво, браво!:)
П.С. Можеш ли долу-горе да кажеш колко плат ти отиде?

Юлияна Неделчева каза...

Пак моите музи-благодаря ви,милички!
Танче,така и си я представях-като цветно петно!Колкото до стъпването-май всички си ходим вече понея....
Теа,сега ще опитам да сметна...
Така- две блузки на мъжа ми до по мишниците(демек без ръкавите!),той е "М" мярка.Две потничета като за мен(44 кг) и да речем като от една блузка още трико на парче.Не е много материала,само дето времето за правене си е направо в повечко.Но ако го заплануваш като мен, за по-дълго,на етапи,не е страшно....

Анонимен каза...

Точно това споменах веднъж, ако те видим през лятото със зимен пуловер облечена, то е защото всички фланелки са заминали по предназначение. Ха, ха!

Юлияна Неделчева каза...

Няма,няма да обличам още зимните пуловери!Засега спирам с плитките-малко отдих....Прехвърлям се на друго!!!!!

Публикуване на коментар