CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 16 август 2011 г.

Ребека

Това лято определено е лято на цветята и котките.....
Цветя направих и наших достатъчно,а котките се очертава да станат също порядъчен брой!
След току що завършеният проект получих още една поръчка от малката ми дъщеря за котка за рожден ден на приятелка.Ура! Пак котка!
Но днес искам да ви разкажа за Ребека!Тя е една аристократична пачуърк- крейзи котка.
Ще бъде утрешният подарък на моя бивша колежка и много добра приятелка-Анка!!!!С Ани работихме заедно цели 14 години.Време,през което несъмнено разбрах,че тя е човек точен,отговорен,обичлив,човек на когото мога винаги да разчитам и за помощ и за потупване по рамото.През тези 14 години съм и подарявала какво ли не за рожденния ден.Доста години са си и доста пъти съм се чудила какво да бъде за да я зарадва и изненада едновременно.Слава богу,всеки път съм успявала!Както ще стане и сега,сигурна съм!
Анка безумно обича котки!Дори не можете да си предсавите колко!!!До болест......
Имаше котка на име Ребека,която почина преди две години-страданието и беше искрено и много дълбоко.Сега гледа котката на дъщеря си и още едно улично коте,пострадало при някаква нелепа ситуация.
Преди няколко години и подарих (пак за Р.Д.) една малка дървена котка,сувенир от арт магазин.Винаги съм искала да и подаря от онези големи,дървени котки ,дето се намират по тези прекрасни магазинчета,откъдето аз трудно излизам,но винаги са ми били прекалено скъпи....Не че тя не заслужава,ноооооо
Днес обаче,след като направих поредното си твоерение мисля,че моята Ребека може да се конкурира достойно с тях!
Направих я с огромно удоволствие и с цялата си любов.Знам,че човекът ,на когото ще я подаря ще я оцени и ще бъде безкрайно щастлив!!!!
Забравих да ви кажа,че Анка е рускиня,от Татарица-село до Силистра,където живеят поколения руски хора,автентични,старовремци!
Котката си представях и виждах още преди да я започна-щеше да бъде в стил крейзи,в оранжево -жълтата гама,с бродерии.Не очаквах обаче,че ще се получи като една истинска руска матрьошка-това установих,когато я видях готова.Този факт ще придаде един още по-личен привкус на подаръка.
Разказах достатъчно,мисля,време е да покажа:::::::::






Началото-изборът на платове....единият отпадна впоследствие!





Рисунка върху стар календар,чиито листи са идеални за моите кройки!Ребека е висока цели 55 см.!!!!




Изрязана и с добавена опашка.





Вече сглобена като крейзи блокче,с апликирани очи и муцунка.





Сутринта в седем вече бях хванала иглата и конците и след около два часа ръчно бродиране,Ребека вече беше една красива бродирана котка.














Гордата Ребека,царствено позира до отново много нацъфтелите ми калдаръмчета!!!!




Ребека и Климо,които поне до утре ще са приятелчета,докато Ребека поеме към новият си дом.
Нямам търпение да дойде утрешният ден за да видя едни щастливи очи,изпълнени с умиление от жеста и от неговото превъплащение-Ребека!
Пожелавам на всеки от вас по един искрен и верен приятел,на когото да може винаги да разчита.И не забравяйте-истинският приятел не само бърше сълзите ти,той се радва повече от теб на твоите успехи!

3 коментара:

Анонимен каза...

Ребека - господарката.....изящен тоалет, подходящ на тена на кожата й. Горкият мързел Климо - в нозете й е, но пак няма да му мине номера, тя го изостава и напуска дома.

Теа каза...

Браво, много хубава котанка:) Ще й се радват много:)

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря ви на вас двечките,моят неотменен стимул!Утре ще пиша за емоциите от подаръка......

Публикуване на коментар