CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

неделя, 14 август 2011 г.

Ягодово сладко

Неее,не съм правила ягодово сладко днес!Него го направих още пролетта....
Така се казват новите калъфки на дивана ми, ушити днешния следобед.  Кръсти ги голямата ми дъщеря.След като денят ми започна почти инфарктно (с глоба от 50 лева за несложени колани,отивайки до близкия магазин за мокри кърпички за дограмата-излязоха ми 54 лева!!!!!!) и продължи също толкова устремено в чистене на прозорци,миене на щори,пране на пердета и всички съпътстващи дейности в основно почистване на дома,реших да си го разведря малко като си ушия нещичко да зарадвам душата си!
Абе,честно да си кажа,всичко беше планирано още когато преди няколко седмици си купих нова покривка за масата.Масата ми е кръгла и диметъра на покривката се оказа твърде голям за масата.Не е красиво,когато отстрани виси доста и опира в столовете.Трябваше да се скъси,но все не ми оставаше време....И днес може би нямаше да е момента,но реших ,че на чисто новичката ми стая е крайно време да и скъся покривката.Е,скъсих я!Ииии.....познайте-остана ми една ивица плат,която просто ме приканваше да влезе в употреба,не и се седеше някъде по шкафовете!
Никак,ама никак не мислих дълго-просто разрових наличните чудесийки и намерих едно каре от свекърва ми с петно по средата.Нямаше как-трябваше да се реже....И добре дошло де-нали и без друго ми трябваше нещо за новите калъфки......
Жълтата ивица (покривката е жълта!),която ми остана щеше да е къдрички.Не ставаше за друго,защото нали се сещате ,че от кръгла покривка парчето е веревно и не можеше да се ползва за друго.Пък и само такива калъфчици си нямах,тъй че решението беше взето много лесно.
След около три часа труд успях да се сдобия и с едни чисто новички калъфки за дивана,които идеално се връзват с цялата атмосфера на стаята ми.Детето ги кръсти Ягодово сладко,заради бродираните ягодки в мотивите.На мен ми хареса-звучеше сладко и подканящо!
И така -вече си имам три различни сета за смяна на стаята,Засега няма да ми е скучно,ама докога ли??????
Може би до следващия път,когато реша,че ми се иска нещо ново и невъзможността за разместване на мебели ме накара да ушия някоя измишльотина.Това ме прави жива и дори забравих колко съм уморена....
Аз отивам да полегна на диванчето,а вие разгледайте моето "Ягодово сладко"!
Да ви е сладко!




















6 коментара:

Анонимен каза...

И друг път съм писала, че създаваш невероятен уют.А възглавничките с тези жълтички къдрички така греят.....Значи когато ти писах на стената да гледаш един филм от 15.00 ч. ти си имала много приятно занимание и си се справила перфектно! Не се ядосвай за парите, взето ти е нещо материално, хартийки някакви, ако е било в друг аспект е щяло да бъде по-лошо. Нали предпочиташ да ги дадеш на момента и приключиш и си се прибереш и отпочиваш като си правиш наслада за душата, занимавайки се с това, което ти доставя удоволствие, отколкото в такава непоносима жега да лежиш с ангина и да си дал за онтибиотици много повече пари. Такъв е случая с лелята на момчето, което ми оправя компютъра. Вчера като си пиехме кафе с майка му, лелята (колкото мене на години) все още не можеше да излезе от стаята, толкова беше зле, а в събота си се прибира в Гърция.Значи след като Отгоре е решено нещо да ти се отнеме, не се възмущавай, не обвинявай късмета си, а благодари за изпитанията на съдбата. Тя след време ще ти ги върне, увеличени - под друга форма, не е задължително да е паричен еквивалент. И мисля, че не трябва да й се сърдиш след като ти е дала такъв талант!

Анонимен каза...

Всичко зависи от това как човек си тълкува дадена ситуация.Представи си произшествие,стават и такива неща, да не си затваряме очите - имало е необходимост от сложени колани, а те не са - и винаги при подобни инциденти след това коментара е "Ако беше сложил колана, нямаше да е така" Ами представи си, че може и по този начин - с една глоба, да си спасена от нещо по-сериозно. Почисти ли къщата основно? Грейна ли кокетната ти кухничка с тези нещица? Купи си един голяяям шоколад и го изяж - ти си щастливка! А си щастливка и с много други неща, най.вече с прекрасните си дъщери и мъжле, което те обича. А,а,а, !

Анонимен каза...

Охоооо, я да видим тук - ние нямаме средства и за препарат от 2 лв да си миеме прозорците и караме по бабинския начин - вода и оцет, а някои ползват кърпички за 54 лв. Както казват, не трябва да им завиждаме, а да се радваме на тяхното благосъстояние. И все пак, от нас да мине - да им кажем, че ако искат да им БЛЕСНАТ прозорците, с едно парцалче да ги намажат с газ за осветление и никой няма да има такива в целия блок.

Юлияна Неделчева каза...

Танче,аз филма го гледах докато шиех,той нали си беше с говор....А пък и нали съм го гледала вече,та само си го припомнях.....Джулия Робъртс е най-любимата ми актриса!!!!За парите не се ядосвам толкова ,ам все пак ми е болно ,щото е заради нашите глави.Ако си бяхме сложили коланите нямаше да се случи.Знам,че са много важни и извън града винаги сме с колани,винаги!Обаче в града,на около километър до магазина,,даже не се сетихме...ама здраве да е!Ще го преживеем!Само да сме здрави,другото е суета!
И не бяха кърпичките за прозорците,а само за дограмата(алуминиева).Обаче ти не знаеш как хубаво чистят кърпички за 54 лева!!!!!!Докато ги извадиш от опаковката и диграмата грее....хи хи хи...Имало е да става,майната му!

Анонимен каза...

Не се впрягам толкова на дограмата, мене прозорците не ме плашат толкова, та чак дограмата. Хи хи. Но ти понеже си перфектната домакиня!!!!

Юлияна Неделчева каза...

Не знам защо съм ти създала усещането,че съм перфектната домакиня.....НЕ СЪМ!Ама никак!Просто се опитвам да си улесня живота.Почти не купувам препарати,с тези кърпички става бързо и лесно,затова.

Публикуване на коментар