CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

петък, 12 август 2011 г.

Крачка напред......

Ама наистина крачка напред!!!!Дори май е само стъпчица....?
Иде реч за новият ми проект за постелката пред банята.Толкова ми се искаше това да е лятната ми постелка,но ми се струва,че за Коледа май ще си имам чисто новичка постелка-хи хи......
До тук-още два цвята трико-нарязано и изплетено на плитки и три сглобени кръгчета!






Иначе....иначе-приготвени повече от дузина цветя за обгаряне:





Още една дузина и отгоре топчета,изплетени на една кука от майчето:





Точно тези ще са тичнки на цветята,но още докато ги плетеше мама,новата идея вече се мъчеше упорито да си пробие път между многото други ,препускащи като диви коне в главата ми......Ще направя колие на дъщерите ми!Ще е някаква комбинация между плат и тези преждени,плетени топчета.Като започна,всичко само си идва на мястото-не е нужно да го мисля дълго преди това!
И още за днес-две готови цветя с новите тичинки:


















Сега,аз отивам на работа,а вие отметнете пердето,повдигнете щорите и погледнете навън-Светът е едно прекрасно местенце и всеки един от нас има своето малко късче от него!
Излезте навън,на двора,или на терасата и се усмихнете на слънцето-то свети за всички ни и всеки ден, без почивка ни праща своята любов!
Обичам ви,хора!

10 коментара:

Анонимен каза...

Не ни побърквай повече с тези цветенца, че почвашм вече да се оглеждам у дома за материи, които могат да се обгарят, като например пердетата ми в хола - за една бройкаонзи ден щях да почна да ги режа, защото са ми омръзнали вече и понеже ме чакаше голямото изпитание - гладенето им, гадна, ама много гадна работа, към която имам непоносимост и понеже се бях прибрала от работа, валеше дъждец и мечтаейки блажено как ще си полегна, като преди това викам на една колежка със същите мераци да не си прави планове, точно на мен се случи. Понеже сменихме дограмата и само дудна на мъжО, да ми купи някаква джаджа за миене на прозорци, която струва 18 лв, обаче от София. Понеже няма време да ходи до София и за да ми угоди, купил от 5 лв някаква измишльотина и рекъл да я пробва. Размазал по прозореца м кухнята и идва да ме вземе от работа с колата, но аз си тръгнах по-рано с половин час, шефът ни пусна, та прозореца не беше довършен. Естествено побеснях, но той кротко се прехвърли в хола. И....гладене на пердета, а навън вали...... само за спане. Майко какво отклонение му ударих, но сега пиша и пак поглеждам пердето май ще се реже. Имам и други неща за рязане. Но и при обгарянето със свещ си се иска майсторлък, ти го знаеш, иначе и куцо и сакато ще се юрне да прави цветенца.Не си представях такива тичинки, но пък са станали ефектни.

Анонимен каза...

Тази седмица ще се постарая да ти пратя трикото, да се кротнеш вече с постелката, проблема ми беше сладкото, исках да е оригинално.Няколко дни се занимавам с едни възглавнички за двора, от джинсов плат, голяма разправия, много мъх пада и за да не си цапам дрехите съм обула едни къси панталонки, т.е. пола-панталон и съм шамандура, виждала си по Дунава. Това става в службата. И като кажат колежките да излезем да пиеме кафе, пада голямо преобличане, повече време се обличам-събличам отколкото правя нещо. Но днес приключих вече. И...никога няма да шия джинсов плат, да не съм луда.

Теа каза...

Разкошни са новите цветенца! Няколко пъти се връщах, за да гледам кремавото. Със сигурност колието ще се получи страхотно:)

Юлияна Неделчева каза...

Танче,някой ден ще ме умориш от смях!!!!!Ако знаеш само как разтоварващо ми действаш!!!!!!!!!!!Много,ама много се забавлявам с теб-сега пък пердетата щяла да реже....не че моите първите не бяха от това,ама не точно от действащи пердета,а от такива изоставени.И не си мисли,че няма да се справиш-само малко опит се иска,което значи-опитване няколко пъти.А пък тези възглавнички,дето са те измъчили така няма ли да ги видим?????Иначе джинсовото(като изключим мъха) си е много готино за възглавнички точно.Показвай!
Теа,благодаря ти!И аз се надявам да се получи колието за да са доволни децата.Ама и да не стане хич няма да му се тръшкам!

Анонимен каза...

Току-що се прибирам от воаяж из махалата, подарих вече три от възглавничките, но пак ми останаха, трябва да ги снимам. Съпружето е разкопал в сутерена, за да слага нов под и вчера бая дрешляци са струпани в една стая. Отивам да видя едно наметало от шифон, как ще ми се зарадва като ме види с ножицата. И --- я, да погледна във Фейса докато правя план за действие - хайде, още нови цветя. Е, как да не хващам ножицата. Слизам долу,Постих веднага блога да видя историята и на новите, няма нищо, но ми завъртяха главата, особено жълтозеленото. Отивам долу. Ти си виновна, да знаеш, вместо да помагам нещо долу, ще се ровя из кашоните.Ти правиш Крачка напред, а аз съм по старите лозунги - две напред, една назад. Хи,хи!

Анонимен каза...

Ура, ура, ура!!!! Влизам първо в спалнята, имам си там в една кошничка едни органзени парченца още от първото ми зарибяване и се ядосвам, че съм оставила в службата едно голяямо парче от наметалото, което съм си шиля преди няколко години. Но щях да го кръцна него. И.... ето ти го парчето - седи кротко в кошничката. Веднага го тествам със запалката. Става. Ще ти пратя и от него, да видиш какво е разкошно. Но и наметалото ще кръцна, защото тоалета под него хич, ама хич не ми става.Да живей, живей труда!

Юлияна Неделчева каза...

Аууууу,Танче,съпругът ти да не ми се ядоса,че заради мене не си му помогнала!!!!Моля те обясни му,че на теб ти е слаб ангела,затова!Аз нарочно не ги сложих в блога,да не те дразня,а ти пак си ме открила...И стига си се канила ами запалвай свещта и започвай-ще видиш,че не трудно!И режи само дрехи дето не ти стават,щото иначееее.....не ми се мисли!!!!

Анонимен каза...

Нали знаеш, няма отърваване от мен - периодично отварям блога да видя да не съм пропуснала нещо - ето и сега, преди да си легна съм тук. Да, слаб, ама много, много слаб ми е ангела, но той го знае.Да, докато се мотах с други задачи из кухнята се сетих и за други материи от стари тоалети, които ще паднат в битката. И да, със свещ е по-лесно отколкото със запалката. Е, по-лесно, и там се иска майсторлък, ама ще се развихря. Ще бъдеш разбира се веднага осведомена!

Unknown каза...

Ох супер са цветята... ама защо ли го казвам... а и проекто - чергата ме впечатли... аз все се ядосвам, че бях купувала трико, а като не го шия няма какво да го правя:) но май съм му намерила вече приложение:)

Юлияна Неделчева каза...

Ето, сега ще ти намерим и още една нова мания,да са си другарчета с другите,хе хее.Забавно е,но иска много време и не знам кога ще се сдобия с нова постелка.....

Публикуване на коментар