CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

сряда, 10 август 2011 г.

Цветна сряда

Моята сряда наистина беше много,много цветна!Започна още в ранното утро на деня.Запътих се към старото си работно място да направя малко цветя,от онези....,защото инструментите ми са още там.Няколко красотички буквално ми вадеха очите с простотата и великолепието си и добре,че верното ми другарче-фотоапарата беше с мен,та успях да снимам и покажа и на вас:






Нещо,на което не знам името,казвам му грамофонче,но толкова очарователно ми се усмихваше в навъсеното утро на днешната августовска сряда.Малко по-натам едни огромни ружи,станали като дръвчета отново бяха започнали да цъфтят,може би за пореден път това лято:





След няколко крачки пред очите ми изникна ето тази гледка:




В центъра на града има едно площадче,заобиколено от всички страни с кафенета.Точно там бръшлянът,този узурпатор,така е опасал дъветата,че се е получила някаква невероятна симбиоза.Много е красиво!





В центъра на цялата тази красота един наскоро пуснат (за това лято някой се сети,че Силистра все пак има нужда от малко прохлада!!!) шадраван весело пригласяше на сутрешните раздумки на хората,насядали наоколо:





Така, заредена с цветно настроение,отидох и направих прекрасни цветенца.Платовете предварително си бях намазала у дома,бяха изсъхнали и трябваше само да ги изрежа и огъна.Ето и резултата:










































Оставих ги в ателието на Снежи за да намерят на кое рамо да се накичат и щастлива поех обратно.Още една,този път лилава,ружа ми се изпречи на пътя.Не знам защо я бях пропуснала сутринта......





Прибрах се у дома доволна цветна,щастлива......И още една красотичка ме чакаше на терасата!Калдаръмчето беше цъфнало с три различни цвята!!!!!!!





Е,кажете,не е ли цветна моята сряда?!Толкова красоти,толкова багри минаха пред очите ми и през сърцето ми.....великолепие!!
Пожелавам ви цветна вечер и не обръщайте внимание на дъжда навън-може да ни е красиво дори,когато вали и е мрачно!Важното е душата да е цветна......

9 коментара:

Rumi каза...

Прекрасни са!
От теб научих техниката със свещта и сега само режа и горя каквото ми попадне. Даже си събирам различни цветове органза.
А с какво си намазала тези - нова техника?
Хубав ден

Анонимен каза...

Сигурно си ги мазала с желатин. Прекрасни цветя - като истински, има си хас!!!!Горд собственик съм на кожено, ясно ми е колко трудно се прави. Запазена марка са ти.

Анонимен каза...

Ипомея - грамофонче. Миналата година синът ми прати от Китай едно пликче със семенца за друг вид, малки, червенички и бяха много красиви на оградата. Подканях съседките да си събират семена. Събрах си и аз и с голяма любов стигнах до пикирането. Толкова много разсад направих, белким стигне за цялата улица. И като поотраснаха - майко мила, най-обиктновени градински грамофончета. Преди две седмици една съседка ме прати при друга- Иди да видиш при Таня - моя адашка - има твоите грамофончета и наистина, те станали едни високи.... Да, взела си е семенца, а при мене остана мистерията. Голяма работа съм на тема цветя, вечно нещо бъркам. Такъв цвят хибискус като твоя последния - дървовидна ружа - имаме точно пред вратата и мъжа току му прави снимки. Дано се задържат цветовете докато дойде сина ми да го види. Трябва и аз да пусна снимки. Ти си майстори на снимките, щом сама си ги правиш. Ама за какво ли не те бива, Юле?

Анонимен каза...

Сега проверих, тези червеничките се казват Кипърска лоза - може да видиш при чичко Гугъл - много са нежни и листата наистина се отличават от другите грамофончета, а аз не включих, ами добре, че не подарих на съседките докато бяха още на разсад в кофичките, че един път развъдих петунии, които се оказаха теменужки, друг път на прозореца с голямо старание отглеждах един бурен и тем.подобни истории колкото щеш, но не е тук мястото. Като имаш време, моля те виж Кипърската лоза, наистина бяха страхотни цветенца!!!

Анонимен каза...

Една колежка спомена, че видяла калдаръмчета по 3 лв и не си купила, на което й отговорих, че е луда да даде толкова пари. Като си бях сега на село - нашите получават вестник за градината и там видях снимка на някакъв вид калдаръмче, с много интересно име, което запомних за момента, но сега не се сещам. Малко по-голямо от тези - стандартните и сигурно е било от този род, толкова скъпо. Тази година семенцата ми останаха в бурканчето, просто нямаше къде да правя разсада, останаха и още много други семена. Един от любимите ми моменти - в кухнята, да опъна Сергията на масата с бурканчетата, пликчетата и каквото имам със семенцата за цветя. Гадното е после, като стане разсада. Сигурно около 100 чашки от кафе напълник и около30-40 кофички от кисело мляко. Луда работа.

Юлияна Неделчева каза...

Руми,много се радвам,че си успяла с цветята-не е трудно,нали?Само малко опит се иска....

Юлияна Неделчева каза...

Танче,мога да се смея цял ден с теб-животът ти никак не е скучен,винаги успяваш да ме развеселиш с товите историйки.Страхотна си,много забавна.И верно,че ипомея се казваха грамофончетата.За мен това си е един бурен,ама.....Мога да си представя каква картинка си около масата с бурканчетата!!!!И как ти завиждам ,че имаш градина-моята мечта!Никога не съм имала,но един ден ще имам.....някъде!Отивам да потърся кипърската лоза!

domoshar каза...

Много красиви както винаги.

ПС Първата ти ружа, а вероятно и втората, е хибискус градински. Ружата е трева, а хубискуса храст. Иначе цветовете имат някаква прилика.

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря!
Рали,подозирах аз,че това не е ружа,ама цветовете много си приличат.Наистина е дърво.А пък това на което казват ружа-за мен си е един бурен,расте си навсякъде по нашия край!А пък при нас на невена викаме ружа и аз само преди няколко години ,от един цветарски сайт,научих,че на невена му викам ружа....Абе,смахната работа-важното е,че радват окото!

Публикуване на коментар