CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

сряда, 3 август 2011 г.

Цветно лято

Даааа-моето лято наистина е много ,много цветно!То започна с цветя още преди да беше дошло......И продължава да изпълва живота ми с прелестно цветно настроение!
Вчера получих поредната си поръчка от голямата щерка.
Много е хубаво мама да може всичко!Знам го от опит,защото моята майчица също много ни угаждаше на мен и на сестра ми.Тя нямаше моето въображение,но пък умее прекалено добре технически да изпълни всяка моя прищявка.Спомням си, в някой от вече горните класове,пожелах да имам жилетка -тип сако.Тя ,милата,недоумяваше как да стане това,но след като и го нарисувах в реален размер(тоест направих и кройка!) поръчката ми беше изпълнена безусловно!Имаше ревери и джобче за кърпичка ииии......въобще си беше едно малко бижу!Неведнъж се е налагало да изпълнява мои хрумки и ми беше много хубаво,както предполагам сега е на моите дъщери!
Та ,купило си детето едно най,ама най-обикновено потниче (дори тегели няма-само един оверлог по края...???) и решило че е много подходящо за едни нейни много симпатични обувчета.Само дето май му трябвало и още нещо......всъщност,той изначало е взет с идеята -мама да му направи цветя!
Иииии-мама действа!Слава богу-не ми се налага децата да ми го рисуват или нещо подобно.Веднага в главата ми идеята беше оформена.
След сутрешното кафе,в компанията на ето тази цветна красотичка на терасата:


се заех да си прегледам "съкровищата",защото щяха да ми трябват малко тъмно кафеви топченца за проекта..Ако знаете само на какви наистина Съкровища попаднах!!!!!!В десетки пликчета имаше какво ли не,ама наистина какво ли не-остатъци от гривни и гердани,цели такива,дървени и керамични топчета,пера,дрънкулки всякакви,остатъци от пайетена дантела и всичко ,което може да се сетите.Ще ви покажа само малка част от тях:











След кратко колебание,тичинките бяха избрани,съкровищата сортирани (горе долу!) и прилежно прибрани в едни кутии от новите дозички на прах Ариел.Преди няколко дни ,при почистването на дома,каката ме пита-Мамо,тези защо ги пазиш?А пък аз и отговорих ,че все за нещо ще ми послужат и ето -този ден дойде.Сега многото торбички са изхвърляни ,а моите съкровища си имат нов,много по-приличен дом!
След като свърших тази доста полезна и дълго отлагана работа с подреждането на моите чудесийки,вече можех да се захвана и с проекта по потничето.Няма какво да ви разказвам за него-той е много простичък и същевременно много ефектен!Това са моите си цветя от органза с доста едри и контастиращи тичнки-така повече щяха да подхождат на обувчетата!Самото потниче е от много фино трико и първоначалната ми идея за Йо-йо отпадна,тъй като щеше да натежи.......
Май е време да ви покажа и резултата:::::::::

























Моята прекрасна принцеса най-вероятно ще е много доволна от "мамините ръчички".....
А на всички вас пожелавам един наистина цветен,ама мноооооого цветен Август-откъм емоции,чувства,преживявания,срещи,любови...........и цветя!
Честит Август!

5 коментара:

domoshar каза...

Прекрасен ансамбъл са заедно! Обичам простите неща. И ефектните декорации оставящи семплия ефект непокътнат, но добавящи уникалност още повече :)

Юлияна Неделчева каза...

Рали,без да те лаская излишно,ще ти кажа,че твоите похвали особено ме радват!В началото,когато се появих в групата си мислех,че нещо не ме харесваш (аз имам тази способност-да си мисля разни такива неща!!!!) и когато ми кажеш добра дума за мен е особена чест и оценка,имайки предвид това,което правиш!Благодаря!

Анна каза...

Супер! Много красиво и нежно станало! Със сигурност твоята прекрасна принцеса ще е много доволна! :) ))))

Юлияна Неделчева каза...

Оооо,Ани,много се радвам да те "чуя"Благодаря ти!Ти къде се загуби?

Анна каза...

Амиии, лято))) Малката дъщеря ми пораснала и иска повече внимание! Правя много разни неща, за друго нямам време, но винаги следя за твоите творения! :) Много ми харесва!

Публикуване на коментар