CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 7 април 2015 г.

Мързелив ананас :)))

Добро утро във вторник , приятели на Парченца !
Не знам колко е добро като се има предвид , че пролетта се инати толкова ... Часът е малко след седем сутринта , станала съм преди повече от два часа , а вече ми се струва , че трябва да си лягаме - толкова е мрачно навън . Вчера валя сякаш му беше за последно на времето , а за днес обещават силен , даже много силен вятър ... И съм сърдита . Да ме пита човек на кого :)))
Е , не чак сърдита , ама хич не ми е хубаво де . Свикнали сме по нашите ширини с повече слънчице и сякаш много ни тежат на раменете тези мрачни дни .  Малко в повечко са , нооооо .... на природата не можем да се сърдим , нали ?!
И затова сега ще ви отведа в едни други географски ширини - там където е топло и слънчево и растат - ананаси :)))
Нееее , няма да пътуваме , не ! Ще шием :))) Ще шием блок от пачуърка , а именно - мързелив ананас .
Снимките направих преди доста дни , но чак сега се наканих да седна и споделя . Надявам се да съм полезна с този толкова лесен и ефектен блок :


И така - снимките са доста и се надявам да са ясни , затова ще обясня с малко думи . Като за начало са ни нужни два квадрата с еднакви размери . Размерите си определяте вие . Моите в случая са със страна 10 см.


Поставяме квадратите един върху друг с лицевата страна един към друг .Тегелираме от всички страни както е показано на горната и долна снимка .С линийка и молив / химикал / креда :))) рисуваме два диагонала както е показано на снимките .


С остра ножичка внимателно правим процеп и разрязваме горния плат .Трябва да се получи варианта от снимките .
След като сме изрязали изглаждаме добре с ютия .


С помощта на линийката и ножа изрязваме ъгълчетата и подравняваме .


Вземаме си следващия цвят плат / това вече е по избор и може да бъде съвсем произволно /  и повтаряме процедурата от началото .


Идва ред на четвъртия цвят - отново повтаряме процедурата . И така - колкото пъти искаме .


Е , какво ще кажете ? Лесно и забавно , нали ? На вас пожелавам успех и удоволствие в работата , а аз завършвам поста със снимки на готовото нещо с блока Мързелив ананас :)))
Хубав вторник на всички !
3 коментара:

Анонимен каза...

Страхотна идея за блок!

Té de Menta y Caramelo каза...

Genial. muchas gracias por compartir

Té de Menta y Caramelo каза...

Genial. muchas gracias por compartir

Публикуване на коментар