CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

неделя, 11 ноември 2012 г.

Едно сърце в стихове

Обичам всички цветове ! Най-вероятно сте го забелязали ...
Обаче , към някои цветови комбинации имам особен афинитет .Така е с кафявото и розовото,например .
Когато реших , че ще правя нещото , което направих вчера идеята за кафяво-розовата смес все още не беше се оформила в главата ми..А нещото е - калъф за тетрадка ! Тетрадката с моите стихове.
Всъщност,  доскоро си нямах такава ,а записвах раждащите се думи на тетрадката с проекти и скици за пачуърк .И понеже там се получи една невъобразима бъркотия вече ,реших да въведа ред ( който толкова обичам !!!) като си направя тетрадка за стиховете.
Купих си една най-обикновена ученическа тетрадка и реших да и ушия калъф ,защото смятам че всяка уважаваща себе си поетична тетрадка би се радвала да има една премяна в повече ... :)
Отдавна обмислям как точно да изглежда , но както в повечето случаи решението си дойде само.Събудих се в съботната утрин и знаех как ще изглежда моята тетрадка,а цветовете - те се самопоканиха .Достатъчно беше да погледна към рафтовете с платчета и вече знаех и цветовете на моята тетрадка .
Останалото си беше едно истинско забавление с любимата ми релефна бродерия. Потънах  в нея и утрото неусетно мина в обед, а докато натъкмя и дантелките и сглобя калъфката деня вече беше към своя край ...
Беше един чуден ден ,изпълнен с поезия , бродерия, пачуърк и още нещо ...Какво е то ли ?!
Ами - любов ! Много любов ! Във всичко ,което правя .Иначе не си струва да го правя ...




Знаете ли,панделката с която се връзва тетрадката някога беше презрамки на една много нежна и ефирна нощница ... Подари ми я свекърва ми ( майката на мъжа ми ) когато се оженихме. Тогава имаше такава традиция всички да се даряват с дарове - специално приготвени за целта вещи,опаковани красиво на картон и завити с целофан така,че всичко да се вижда ... :)
Традициите не са това ,което бяха ... Нощничката отдавна вече не ставаше за носене,но пък сатенените презрамки заживяха нов живот на моята тетрадка .










След като свърших с "поетичната " страна на живота минах към по-прагматичната .
Най- малкият член на нашето семейство най - после се сдоби със собствено легло !
Откак е у нас това зверче се каня да му ушия лъгълце , а това е вече повече от година !Е,настъпи и неговият час - малкото оранжево коте,станало междувременно  голям оранжев котарак си има  мекичко,удобно и красиво легло.
Плата за легълцето му бях купила за евентуални завивки на евентуалните внуци , с които ще ме дарят децата ми.И тъй като внуци засега не се очертават Макси "намаза" едно много весело легло !
Е,не си мислете,че и за внуците не остана -те само да дойдат !!!







Сега,аз отивам най-после да прибера красивите си кактуси от терасата ,а на вас пожелавам една много усмихната и романтична неделя !


4 коментара:

Стефка каза...

Юли, прекрасните ти стихове са случили на стопанка! Чуден романтичен дом си им направила. Много ми е любим рококо стила на бродиране, страхотни цветенца. А внуците сигурно са някъде съвсем зад ъгъла :) Ще се чустват като малки принцове и принцеси с такава вълшебница като теб.

Юлияна Неделчева каза...

Боже, имаш ли представа колко мило ми стана от твоите думи?!!!
Благодаря ти ,че намираш време да кажеш две топли думи!
Бъди жива и здрава !

Cvety каза...

Поредните красоти виждам в твоето местенце и повярвай - отдалеч се забелязва любовта, с която ги твориш :)
Прекрасно сърце и чуден калъф - точно за стихове!
Поздравления!

Юлияна Неделчева каза...

Благодаря ти ,Цвети!
Много е мило да се спреш за миг и да ми напишеш това ...
А аз ,тази сутрин "закусих" с твоя блог :)
Картичките ти са просто прелестни !Поздравления !

Публикуване на коментар