CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 9 април 2013 г.

С вкус на Ориент

Предполагам знаете  , че легендарният Ориент Експрес е луксозен пътнически влак чийто маршрут свързва Париж и Истанбул  . Освен пряка връзка между двата града той се явява и като една символична такава между двата континента - Европа и Азия . В луксозният влак са се возили много известни и богати хора , но голяма роля за нестихващата му слава има писателката Агата Кристи , която много често говори за него в книгите си .
С годините Ориент- Експрес се превръща освен в символ на лукса и разкоша и в олицетворение на екзотични преживявания .



Преди време ми поставиха една не много " моя " задачка :))
Млада жена решила да направи у дома си " Ориенталска " стая . От мен се искаше да ушия покривка ( или нещо такова )  за малката масичка . Бяха посочени някои основни " ориенталски " цветове като между тях не липсваше , разбира се и златното - така типично за Ориента .
Имах си от всичко , което ми трябваше за да направя една истински ориенталска  покривчица - лъскави и наситени платове , които да придадат типичната атмосфера на Ориента . 
Само дето , златничкото ми беше не какъв да е плат , а същинско трико . И точно тук дойде моят проблем . Трикото по никакъв начин не искаше да ме слуша и да се сприятели с останалите лъскави платове , които аз не обичам много , но пък те се оказаха доста послушни :)))
След няколко пъти порене все пак се отказах да ги правя приятели и си го оставих така горделивото златно - леко набраничко за да му напомня , че никой не е съсвършен .
На снимките липсват пискюлите , които трябва да се зашият в ъгълчетата , но и така ще придобиете представа и ще усетите вкуса на Ориента ... , надявам се :


Един малък рижав принц също има вкус към ориенталското - активен консултант на тема : да има ли златен кант по края или не ?







   

Желая ви прекрасен ден - с какъвто вкус си поискате  :)))))) Просто нека има вкус ...

2 коментара:

валя каза...

този консултант трябва да го вземеш с теб в работилничката после че без него няма да е същото

Юлияна Неделчева каза...

Ха ха , Вале , определено няма да е същото , но той е толкова страхлив , е е абсурд да го изведа от в къщи :)))

Публикуване на коментар