CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

четвъртък, 18 април 2013 г.

Мишленце в цветята

Привет и прекрасен ден от мен !
Да ви кажа , то мишленцето не успя да се шмугне в цветята , ама си беше съвсем , съвсем близичко !
А как се появи у дома мишленцето ли ?
Много просто - уших го , пардон - избродирах го . И то съвсем не как да е .
Ще започна от началото - наложи ми се вчера , за пореден път да затъка ( ох , не знам това как да го кажа по друг начин - може би тегелирам гъсто ? ) дънките на зет ми . Знаете , претриват се на някои места , а има още хляб в тях . Всъщност момчето си ги ползва за работни , но и при все това не трябва да са с дупка , нали ?
Та , слагам от долната страна парченце с малко двойно - подлепваща лентичка и започвам да тегелирам с крачето за куилт като за световно докато се получи почти нескъсваема кръпка !
И когато поредното спасяване на работните дънки вече беше факт ми хрумна идеята , че по този начин би могла да се получи и бродерия . Хванах първото парче плат , изпречило се пред погледа ми , очертах си с тегел мишчицата и.... ето какво се получи :






Със сигурност не е идеалната машинна бродерия , но пък толкова и се зарадвах , че дори панделка и вързах :))) Яд ме е само , че парченцето е твърде малко и се чудя сега в какво точно да вградя първия си опит за машинна бродерия . Все ще го измисля де .
А цветенцата  направих днес като поръчка за декорация на една абитуриентска рокля . Не са сглобени и не знам точно как ще бъдат монтирани на роклята - това ще си го направи момичето дето я шие . от мен се искаха само цветята :









Надявам се да дам един доста цветен и весел старт в живота на абитуриентката с цветята , които направих с голямо желание .
А на вас желая цветен следобед !



2 коментара:

allegri2000 каза...

Юле, мишленцето е тоооолкова сладичко! :) Мисля, че скоро ще му измислиш и приложение! Ще чакам с нетърпение да го споделиш с нас! :)
Цветенцата са много красиви! Как си ги докарала да изглеждат толкове естествени - не знам, но със сигурност абитуриентката ще е прекрасна и стартът ще е добър щом е свързан с нещо красиво излезло изпод ръцете ти.... :)

Юлияна Неделчева каза...

Верочка , миличка , благодаря ! Не знам кога ще му дойде музата на мишленцето , нооо ... когато - тогава !
А цветята - те моя слабост и гордост :))))

Публикуване на коментар