CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

неделя, 14 април 2013 г.

Кактусчета на терасата

Ох , дойде им най - сетне  реда на милите ми бодливи красотички да излязат на слънчице и свеж въздух !
И нямаше как да е иначе в прекрасен ден като днешния - истинска , прекрасна , вълнуваща пролет !
Синоптиците ни обещаха превалявания , но от малка си знам че в Силистра трябва да си следим прогнозите за Румъния , а не българските :))) Та ние сме на една ръка ( буквално ! ) разстояние от северната ни съседка . Ако не внимаваш спокойно можеш да се озовеш в румънско . Някога това беше наказуемо , но сега нали всички сме европейциииии ...
Стига толкова за съседските ни отношения и за прогнозите . Времето си беше прекрасно и си казах : Днес е денят на голямото преселение !
Честно да ви кажа , тежи ми малко всичкото носене на многото саксии по стълбите ( защото терасата е на стълбището ) , макар да е само два пъти в година - пролет и късна есен . Освен това не е само преселението - трябваше и да ги изкъпя преди това за да се покажат в целия си блясък пред Слънчо :)))
Нооо ... нямаше как ! Толкова прекрасни и големи ми станаха кактусите , че вече ми беше много жал да ги държа у дома . Когато преди няколко години се сдобих с първите си няколко бодливи красавци идея нямах как да се грижа за тях и разчитах основно на съвети от другите .
Сега , след толкова време гледане на кактуси мога да ви кажа , че най- добрият съветник  е вашият собствен опит . Казваха ми , че кактусите не обичали много вода ... Ми - обичат си и още как ! Не трябвало да се поливат през зимните месеци или поне съвсем рядко , да речем един път през зимата ... Поливах си ги като другите цветя ! Да седели на по - тъмно и хладно за да цъфтят през лятото ... Моите си седяха и на светло и на топло и пак се скъсаха да цъфтят миналото лято . Надявам се и това да е така!
И за да е още по - прекрасна картинката с прекрасните ми боцковци смених перденцата , които бях сложила на прозорците . Слагането им преди две или три ( не помня точно ) години се наложи поради факта , че стълбищните прозорци не се отварят и никак не можех да ги измия като хората , а моите красавци не заслужаваха такъв прашен фон :)))) Тази пролет смяната се наложи заради факта , че перденцата се бяха опекли порядъчно и направо се ронеха .
Време е да спра да философствам и да ви покажа  моето късче природа на терасата :











Денят ми , осен много изморителен , беше и мноооого цветен ! Отивам да се отдам на заслужена почивка , а на вас желая една цветна нощ със цветни сънища !

2 коментара:

Елица каза...

Много са ти хубави и наперени, Юле. Личи си, че са гледани:) Аз също реших да се ориентирам предимно към кактуси. Август целият ни няма и ми омръзна да заварвам погинали цветета, въпреки опитите ми да правя разни системи за поливане.
И аз виждам, че си обичат вода, така че зима, лято - поливам ги стабилно :)

Юлияна Неделчева каза...

Хубавички са ми , Еличке ... ама точно като ги изкарах и като задухаха едни ми ветровеееее , не ти е работа !
А аз имам и доста зелени цветенца . Обожавам цветята !

Публикуване на коментар