CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Парцалени истории от таванчето

Този пост е със специалното ми намигване към Вера ( http://allegri2000.blogspot.com/ ) , която също като мен ужасно обича рециклирането !
Та , да ви разкажа парцалената история от таванчето ( да , същото онова таванче - метър на два , където има какво ли не и ако щете вярвайте - подредено е ! ) , която ме тресе от два дни .
Всьщност , разтресла ме е много отдавна , но все не събирах сили и време да я сътворя .Обаче има дни когато като си пожелая нещо го искам сега и веднага . На мига ! За съжаление нещата нямаше как да се случат на мига , не и веднага , но поне достатъчно бързичко .
Ох , май още не съм казала за какво иде реч ?
Амииии ..... говорим си за една нова постелка пред банята . Но не  тази , която вече съм показвала , а една съвсем , съвсем новичка . Топла още , както казват едни хора на пазара :))))
Идеята , разбира се съвсем не е моя - гледала съм я в нета много пъти . И много пъти съм въздишала ...Е , вече спрях - имам си я ! Не че няма да намеря друго , по което да въздишам , но засега се кротнах .
Правенето на тази постелка ми струваше точно две качвания до таванчето ( придружена от щастливия Максим , за който ходенето до там си е цяло приключение , защото той също като мен рови до насита ) и щателно преравяне на всички налични торбички за подходящи материали за постелката .


Нужни са ви всякакви омалели или позахабени , или прогорени тениски  . Гледайте да са повечко - доста материал отива тук . Нарязвате си лентички ( както е показано на снимката )  с ширина един пръст . В зависимост от това колко искате да е пухкава постелката нарязвате лентичките на малки парченца . Моите са с дължина около 6- 7 см.


Предварително съм си изрязала някакъв най - обикновен плат с формата , която искате да има постелката . В случая моята е елипса . Започвате да тегелирате както е показано на горната снимка като си оставяте в края около два см. резерва , която по - късно ще ни трябва .


Обикаляте цялата елипса ( в моя случай де ) и започвате с втория ред . Гледате да сте максимално близо до първия за да може постелката да стане гъста и да не прозира плата . Това , дали ще е в друг или същия цвят е изцяло ваше решение или пък обусловено от наличните тениски , както стана при мен . Леко придържате с ръка ресните , които са ви се получили вляво за да не ги прищипете докато тегелирате следващия ред .


И така ред след ред , след ред , след ред ...


Началното просване на диванчето за да видя какво все пак става . И един спящ Макси :))))


 Някъде по пътя на сътворяването ....





Финални акорди !
След два работни дни ( май повече бяха от по осем часа ) , мноооого измъчен гръб и седемнадесет оползотворени тениски ( Ура ! Таванчето олекна ! ) новата постелка е вече готова! За протокола ще кажа , че нито една нова тениска не падна жертва на моите набези . Бяха използвани само такива , прибрани за парцали - знаете как е в едно домакинство - колкото и модерни кърпи да си купуваме старият изпитам парцал от стара дреха си е най - добър !
Та , всичките тениски за постелката бяха точно такива заделени парцали :)))))


Снимката на гръбчето направих за да се ориентирате колко точно гъсто да пришивате лентичките .


За да си стане съвсем истинска постелката и да има " купешки " вид , както казват бабите , а и за да не се пързаля по ламината , по показания начин приших една бивша постелка За банята .
Казвам За , защото тя си седеше в банята докато не се появи Макси у дома и започна да пишка на каналчето . Беше решил , че това ще е неговата тоалетна , сам си я избра . И да ви кажа , така е мнооого удобно за нас , стопаните . Та затова и гумената постелка беше също качена на таванчето , за някой ден .
Такова рециклиране му дръпнах вчера и днес , че направо си плача за награда , нали :))))))))
Е , след всичко дотук мисля време е да ви покажа вече и моята нова постелка :


Средата - като есенен слънчоглед ...


Краищата - като времето между пролетта и лятото ...



Седемнадесет цвята като само два от тях се повтарят .



 И вече на мястото си !




Хм , останаха ми някакви си лентички дето им се щеше да ги направя нещо , ноооо - не са познали ! След толкова труд скоро няма да се захвана с нещо подобно . Не казвам никога , просто не и скоро ...

Но ви обещавам съвсем скоро пак да бъда тук и да ви кажа 
 " Привет от моя свят от Парченца "!

5 коментара:

Стефка каза...

Колко труд е паднал! Разкошна е! Усмивки.

allegri2000 каза...

Юлееее! Направо съм възхитена! Станала е като бижу! И цветовете са толкова красиви! Плюс това точно такава идея за рециклиране на тениски не съм срещала! Специални поздрави за осъществения проект! :)))

Юлияна Неделчева каза...

Много труд си беше , наистина .
Обаче пък , както всичко ръчно правено си заслужаваше :)))))
Благодаря ви , момичета
Вера , на този линк можеш да видиш много идеи за рециклиране на тениски
https://www.google.bg/search?hl=en&q=rug+from+t-shirts&bav=on.2%2Cor.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42080656%2Cd.Yms&biw=1680&bih=920&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=jgkUUb2xOYretAahwoGwBQ

Милена Янчева каза...

Здравейте! Преди два дни попаднах на блога Ви съвсем случайно и след като го разгледах останах много впечатлена. Допадат ми не само нещата, които изработвате, но и начина, по който ги представяте. С удоволствие ще следя блога Ви. А на Вас пожелавам, да продължавате да бъдете все така позитивна и креативна, и да правите нещата със любов.

Юлияна Неделчева каза...

Здравей , Милена ! Благодаря ти от сърце за милия коментар !
Видях , че и ти се занимаваш с ръкоделстване и от скоро имаш блог . Желая ти успех и много забава с любимите неща !

Публикуване на коментар