CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

неделя, 3 февруари 2013 г.

Новата ми чанта

От сутринта се каня да седна тук и да ви се похваля !
Ама не ... Отхвърлих толкова много домакинска работа , колкото не бях планирала .
Прекрасният февруарско - пролетен ден ме провокира да си изкъпя цветята - нещо , което отнема много време и сили . После си намерих още и още работа и така денят вече преваля . Изпуснах чудесното време за разходка , но пък съм толкова доволна от себе си !
Та , за чантата ! Тя също е от онези мои неща , които се появяват почти с едно вдишване .
От доста време се канех да си я направя , но все имаше нещо по - важно . До снощи когато музата така ме връхлетя ,че мира не ми даде докато не се захванах . Пък и само преди няколко дни си купих една дрешка съвсем в цвета на чантата ( за който странен цвят после ще ви кажа).
Обичам да рециклирам и не веднъж  съм го казвала . Новата ми чанта е съвсем еко :)))))
Направена е от нещо старо , дори не знам какво ( и това след малко ще покажа ) . Даже , не толкова старо , колкото съсипано ! Помните ли онази възглавничка , която направих от излязлата вече употреба  жилетка  на голямото ми момиче ? След нея се появиха и цял комплект  възглавнички  , ушити от степани пуловери . Та от тогава още ми се загнезди в мозъчето идеята да си ушия чанта от нещо такова  съсипано , но пък много подходящо за идеята , която имах . Танчето , милото ми Танче прие много присърце моите неволи с търсенето на подходящ обект за повторна употреба и не след дълго получих колет с безкрайно актуална за целта дреха . Каква точно е била преди някой да я изпере на твърде високи градуси не можах да преценя . Вижте сами :





Може би някакво вълнено палто , или пък жилетка ? Не е важно ! Важното е ,че беше идеалният вариант за моята чанта . Само дето твърде дълго и се каних и " нещото " си лежа само :)))) няколко месеца в един шкаф  . Ноооо ... и това вече не е важно !
Вече си имам нова чанта и точно това е важното !
Сега обаче стигаме до въпроса с цвета . Това , което ще видите на снимките съвсем не е цвета на дрехата , нито на чантата . Все съм снимала , ама такова нещо не ми се беше случвало ! Както и да опитвах да снимам цвета винаги излизаше друг . Опитах на вечерна светлина със светкавица . На дневна със и без светкавица ... Наложи се да изляза на терасата , но февруарски топлите слънчеви лъчи не помогнаха . Чудо !
Цветът всъщност е на старо домашно вино - онова полу бордо , на което казваме " винен " цвят . Доста по - тъмно и дълбоко е от цвета , който се вижда на снимките .
Обаче , това е положението - аз ще си знам цвета , а вие само модела .
Към чантата  , която се появи снощи твърде бързичко ( от мераци , не от друго ! ) тази сутрин беше прибавен и един несесер за козметиката ми .
Време е да спра да говоря и да покажа , нали ? Вижте :









Забравих да споделя , че " нещото " беше твърде дебело и в началото мислех да го шия на ръка . Опитах обаче на машината и с учудване установих , че даже много добре си върви , при все че се получаваше слой с повече от сантиметър дебелина  . Беше доста меко и иглата си потъваше в него . И все пак не се размина без ръчни декоративни тегели , както виждате :)))))))





Имам си джобче за мобилния и друго , значително по - широко и дълбоко за всякавите хартийки и бележки , които обикновено нося :)))))))









Това беше историята на моята нова чанта !
Днес не можах да си я разходя заради " Голямото шетане " , но в първия удобен момент ме гледате накипрена с нея и поела към  ...щастието !
Щастлива вечер  желая на всички ви !


6 коментара:

Igelkotten Milli каза...

Чудесно, както винаги! И този цвят - малина, е толкова весел!

allegri2000 каза...

Мила ми Юле, чантата е направо трепач! Да си я носиш с много здраве! :)))
Радвам ти се, защото ти знаеш колко много и аз държа на рециклирането!
Цветята по чантата са много красиви!
А относно снимките и аз имам такива, моменти! За пример ще ти дам онзи рециклиран медальон, който изглежда ужасно умряло на снимките,а на живо си е много весел даже! Важното е ти да се радваш на новата придобивка!
Поздрави: Вера

Под Гъбката каза...

Влюбих се в чантата!Страхотна е!!!

Юлияна Неделчева каза...

Ах , колко е хубаво да чуеш толкова мили думи !
Ама чантата ми наистина си стана много хубава и аз много и се радвам .
Благодаря ви от сърце и ви желая една спокойна нощ !

Стефка каза...

Юли, ти си неуморима! Толкова фантазия и майсторлък! Голяма фурия си! Усмивки.

Юлияна Неделчева каза...

Стефи , не съм мила , неуморима :)))
И аз като всички нормални хора се уморявам , но да правя това , което показвам тук - това е моята почивка !
Благодаря ти и хубав ден !

Публикуване на коментар