CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

петък, 1 февруари 2013 г.

Да закусим с яйчица ?

Преди това обаче нека се поздравим с новия месец .
Нека е топличък малкият Сечко и не ни изненадва неприятно със своите фучевици , на които други години сме свидетели . Пък ... каквото дойде .
Честит да ни е февруари !
Сега , за закуската . Не знам сънувах ли ги тези яйчица или какво , но  знам че се събудих с ясната мисъл за тях . Не закусвах с яйчица , а си намазах филия с маргарин и салам :))))))))
Яйчица обаче все пак имаше !
Подложки или ръкохватки , или и двете . Процеса на правенето си го съчиних сама и затова снимах . Ако на някого му се прииска да си направи такива пържени яйчица да кажа - много лесни и много бързи са . Точно както и истинските пържени яйца си остават най - бързото ядене .


И така - нужни са ви три десена плат . От основния изрязвате два кръга . Аз използвах най - подходящата по размер чиния , защото смятам че колкото и удобни да са някои джаджи е грешно да се дават пари за " нещо" , което би могло да бъде заместено с друго  " нещо ".
Налагате кръговете един върху друг , всеки с лицевата страна към другарчето си . Под тях слагате ватичка ( не много тънка и не много дебела ) , закарфичвате и изминавате на машината целия кръг без да оставяте отвор . Предварително сте резнали едното " другарче " с не много голям прорез . Целта му е от там да обърнем после изделието . След като сте изминали тегела нарязвате цялата резерва както е показано на снимката . Сега вече можете да обръщате - трябва да ви се получи кръг като на последната снимка долу в дясно  .





Изминавате един украсителен тегел по края и продължавате с останалите кръгчета . От подходящи десени си изрязвате ( с помощта на нещо кръгло като чашка или малка чинийка )  още две , различни по размер кръгчета . Слагате първото така , че хубаво да покрие разреза , който сте оставили за обръшане и изминавате с подходящ зиг - заг . Процедурата се повтаря и с второто , по - малко кръгче . Така едновременно и ще куилтвате подложката / ръкохватката .
Когато сте  готови с всичко това вече можете да си налеете кафето и да си го сервирате - имате си чисто нови  "яйчни " подложки :)))))))))






Освен всичко обаче си имат и закачалки , та спокойно могат да си бъдат и ръкохватки .






И като приканване на Февруари да е добричък и топличък - една снощна брошка - маргаритка .
Тоооолкова ги обичам !








Слънчев ден ви желая , приятели !
И не късайте листенцата на маргаритката за да разберете дали някой ви обича - вижте го в очите му !

5 коментара:

allegri2000 каза...

Яйчицата, ти са много свежи и пролетни, нищо че са ми за следобедна закуска!:)))
А за маргаритките.... нямям думи!!! Аз ти отговорих в моя блог, но и тук ще ти напиша, че идеята ти е страхотна и ако толкова много ги харесваш тези маргаритки, скоро ще се сдобиеш и с такова свещниче:)))

allegri2000 каза...

Всъщност, ти ми кажи с какво го искаш! :)))
Поздрави: Вера

Юлияна Неделчева каза...

О даааа , разбира се че искам маргаритки ! Радвам се , че ти хареса идеята която ми хрумна в шест сутринта :)))))))))
Ти също ще имаш своето ангелче , само кажи в какви цветове предпочиташ . Или по мой избор ?

Стефка каза...

Толкова са слънчеви и пъстри, голям кеф! Усмивки.

allegri2000 каза...

Юле, толкова си мила! Много ти благодаря! Ако е нещо в оранжево, светло зелено или лилаво ще е страхотно,но ако нямаш такава цветове го направи по твой избор! И без това каквото и да направиш ми харесва като цветова комбинация! Винаги всичко, което правиш е толкова пролетно и живо!:)))

Публикуване на коментар