CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

вторник, 13 ноември 2012 г.

Що за птица е това ?

Някога,когато децата ми бяха  съвсем ,съвсем малки много обичаха ( като повечето деца,впрочем ...) да им чета приказки.И си имаха една много любима детска книжка на руския писател В.Сутеев.
Прелестна !Изпълнена с разбираеми и мили приказки и картинки.Красиви картинки,които караха децата,че и техните родители да мечтаят. Сегашните са ...Няма да коментираме !
Не знам дали сте забелязали,но аз твърде често използвам един израз "Що за птица е това ?"
Та,точно този израз е от една приказка от прекрасната книжка ,която аз за мое огромно съжаление дадох на някого ( с присъщата си нужда да раздавам ) и дори не помня на кого.А този на "кого" не си направи труда да ми я върне.
Здрав да е!
Добре,че има такива дето са си запазили книжките и са си направили труда да ги снимат и качат в интернет.Изрових едни такива снимки и ги споделям с вас - красотата трябва да се споделя !!!
Да не говорим за поуката от приказката ......................



















Не знам защо , вместо да си стягам багажа , се присетих за тази поучителна история на Сутеев ...
Надявам се обаче да ви е харесала и заредила с много красота и добринка в днешния ден!
Желая ви щастлив вторник !

2 коментара:

Стефка каза...

Юли, страхотна приказка.Много ми хареса, не я знаех, а картинките са точно като тези от книжките от моето детство! И аз като теб съм с особено мнение за сегашното творчество както в книжките така и в анимацията, то и за това вися по половин час в книжарницата като избирам книги за моя малчуган, че то чувството за красиво при някои творци е доста абстрактно и разтегливо понятие :) Усмивки.

Юлияна Неделчева каза...

Миличка,потърси някъде книжката - приказките и рисунките там са невероятни! И ти ,и детето ти ще се влюбите в тях!Моите дъщери още ги знаят наизуст...
Радвам се че ти хареса !
А,междувременно намерих нещо : http://detstvoto.net/index.php?newsid=1339
Тук са част от приказките от книжката ...
Има и още в нета,потърси,забавно е.
Хубава вечер !

Публикуване на коментар