CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Моето кредо :

Обичам да обичам!

събота, 15 март 2014 г.

Теменужено лилаво

Добро да е съботното ви утро на всички !
Днес няма да разказвам за себе си . Днес ще се хваля !
Ще се похваля с подаръка , който получих преди няколко дни за рождения си ден от едно мило момиче , или както аз я наричам още - майка - героиня .
Вера от  "Музика на душата " , майка на трима прекрасни синове , със също толкова прекрасни български имена .
Не познавам лично Вера , но това чудо интернет има чудната сила да сближава хората и тя със сигурност е моя сродна душа ...
Няма да ви мъча с разкази за нашите отношения , минавам направо на хвалбите :)))
Ако сте от тези , дето следят редовно блога ми ( който за жалост малко позарязах напоследък ) ще знаете за моето местенце - " Фантазия "  и неговият лилав облик . Ако ли пък не - никога не е късно да надникнете в моя парцален свят :)))
Та , точно за това местенце Верка ми е спретнала нещата , направени с толкова любов !
Теменужени и лилави :











Ах , ако знаете само колко са прекрасни на живо ! За първи път държа в ръцете си нещо , рисувано за мен ! Само за мен !
Не съм сигурна , че успях да уловя прелестта на тези красотички с моя полуработещ фотоапарат , но да знаете , че е голямо изящество !
Наредила съм си ги на едно старо - ново шкафче в магазина и всеки път като погледна към тях и ми става едно такова ... теменужено - лилавоооооо ....
А кутията - тя вече услужливо приюти бурканчетата с боички , които и без друго си нямаха място и всеки път подмятах за да взема нещо друго :)))
Е , на мен определено ми е много лилаво и много пролетно вече !
Пожелавам и на вас една прекрасна пролет ! Най - вече в душите !

неделя, 9 март 2014 г.

За малките неща в живота ми ...

Добро утро , приятели на " Парченца " !
Тези от вас , които ме четат редовно , знаят що за птица съм . Знаят , че и без бой си казвам и майчиното мляко :))) Обичам да споделям ... Какво да се прави - " рибешка " природа !
Как така " рибешка " ли ?  Ами така - непоправима риба - романтик съм !
Родена днес - на девети март ! Ако знаете само колко велики хора са се родили на днешната дата ... Когато бях малка , като една истинска възпитаничка на социализЪма и комунизЪма особено се гордеех с факта , че точно на тази дата е роден Юрий Гагарин . Пък и то си е за гордост , на мислите ли :))) Все пак , завинаги е си остане първият полетял в космоса човек . Няма как някой да го измести в това :))
Та , ако оставим великите хора и неща в живота какво друго ни остава освен да се радваме на малките неща в него ? А аз , уверявам ви в това , много добре го умея това ! Да се радвам на всичко онова , което наричаме " малки неща " .
А нима има такива ? Нима има малки неща ? Не са ли всички те тези , които правят живота ни да се случва ?
Не са ли те , " малките неща " , които минават покрай нас  онази сила , която ни кара да продължим напред и да го живеем този живот ?!
А аз ги обичам ! Обичам това само мое време сутрин , когато цялата къща спи притихнала , а аз си седя тука сама със себе си и се радвам , че съм будна , жива , че ме има !
Обичам да гледам как дъщеря ми спи до мен и се страхувам да не я събудя от тракането на клавишите .
Обичам да направя кафето на мъжа ми и да го събудя с думите : Кафето ти е готово !
Обичам да гледам как нощта леееееекичко отстъпва мястото си на новия ден и как в прозорците на отсрещните блокове се отразява слънцето .
Обичам кестените в краката си есенно време .
Обичам да надничам по дворовете на хората през пролетта и да се радвам на цветята им .
Обичам си работата .
Обичам прекрасния си малък град .
Обичам и рождения си ден ! И не заради подаръците . Та нали всеки изживян ден ни е подарък ! Обичам го заради това , че на този ден отчитам колко много хора ме обичат ! Разбира се , че има и такива , които ще ми честитят само от куртоазия . Но аз , с типичното за рибите светоусещане , прекрасно знам кой до мен е истински и кой не . И знаете ли , истинските никак не са малко ! Макар че , колкото и да са , най - важното е че ги има и ме обичат . И аз ги обичам !
Колкото до малките неща - вчера ми се случи още едно малко нещо , за което отдавна мечтаех . Обади ми се една жена и ми каза , че имам подарък - час за маникюр . Никога не бях ходила на маникюр . За някого това може и да е ежедневие , но за мен си беше истински празник ! Още една сбъдната мечта . И не е важно как точно изглежда маникюра . важното е , че за пореден път почувствах обичта на близките ми хора ( в случая сестра ми и голямата ми дъщеря ) .
И още едно малко нещо - малката ми дъщеря ми направи тортата за днешния празник , тъй като бях на работа и щеше да е прекалено изтощително да се боря с нея като се прибера .
Ако наистина реша да изброявам всичките малки неща в живота ми ще се наложи книга да напиша , не публикация в блог :)))
Но , аз наистина мисля , че точно те - малките неща са нашият живот !
Всички те са онези парченца от пъзела , с помощта на които ние успяваме да живеем пълноценно .
И знаете ли ? Май няма малки неща ! Всичко около нас е важно и значимо . Дори това , че имам възможност да седна тази сутрин тук и да споделя ...
Бъдете здрави , желая ви го от сърце !
И се радвайте на " малките неща " .

Те са нашият живот !



понеделник, 3 март 2014 г.

Азбучното одеало ... И още няколко :)))

Привет , привет , привет !
Не знам защо избрах точно днешният ден за да се появя тук ... Всъщност , не съм го избирала , май той сам ме избра , знам ли :)))
Не съм ви пожелала За много години ! , не съм ви пожелала още куп други неща , пропуснала съм толкова много и прекрасни поводи , но няма да пропусна да ви честитя днешният празник .
Честит празник , приятели ! Има толкова неща , заради които се гордея , че съм българка !
И понеже , както вече сме си казали , пропуснатото трудно се наваксва , минавам направо на въпроса за азбучното одеало :)))
Азбучното одеало беше една моя многогодишна мечта ! Исках да направя детско одеалце с българската азбука , като на всяка буквичка има и картинка . Идеята ми беше , докато се забавлява с картинките малкото човече да научи и азбуката . Беше една мечта ...
А вече е реалност - подарена и използвана по предназначение ! Е , човечето , на което я подарих е още твърде мъничко за да научи буквите , но пък много се забавлява с картинките - другарчета на буквите :)))
Щастливата притежателка на Азбучното одеало е малката Ева , знаете - правила съм доста неща за нея :





Повече снимки можете да видите в  този албум  на страничката на  Фантазия .
Малката , прекрасна Евичка е родена на 31.01. ( рождената дата на моя прекрасен татко , който завинаги ще остане в сърцето ми !!! ) и идеята ми беше с настъпването на Новата година да започна да правя одеалото . Искаше ми се всеки ден , ей така - между другите задачки , да правя по едно блокче и така докато ги докарам до цялата азбука . Тъкмо щеше да настъпи рожденият ден :))) Да , ама не ! Не е ясно какво точно ми пречеше да го започна , но това стана едва в средата на януари . И като се започна - нямаше спиране ! Апликирах , бродирах , сглобявах ... и така , няколко дни . На всичкото отгоре , майката на Евичка уж съвсем случайно видя на лаптопа в магазина няколко снимки от работния процес на одеалото :))) И когато вече беше готово просто го подарих ! Не дочаках годинката на детето . Нито имаше смисъл да го правя , нито пък имах търпението за това :)))
Много , много съм щастлива , че сбъднах още една своя мечта - да направя Азбучно одеало !
А майката на Ева каза , че това било най - хубавото одеало , което съм правила ! И завиждала на Ева ... , ама добре поне , че одеалото щяло да бъде у тях , та да му се радва :))) Ева все още нищо не е казала по разбираеми причини , но си личи , че си го хареса :)))
Е , стига толкова за азбучното одеало .
Ще ви покажа и още няколко , правени наскоро . Няма да ви досаждам с разкази за тяхното появяване  :))))


Одеало " Африка "  , ушито специално за внука на любимата ми леля !


Доста се заиграх с куилтването тук , а размерите му никак не бяха за подценяване :)))





Както виждате одеалото се сдоби с калъфка , а като бонус и рамка за снимка с любимия декупаж , който , ако следите страничката на Фантазия във Фейсбук , ще знаете , че никак не съм изоставила .


Следващото одеалце също е подарък от баба на внук :)))
Не успях да оприлича съвсем пилетата , все си мислех че са пингвини , но някой съвсем успешно ме убеди , че са гарджета :)





Явно няма отърване от животинския свят - следват мечетата ! Отново поръчани от баба за внук , ноооо ... Още преди да е видяла одеалото бабата се отказа . Имахме уговорка , като ушия лицето да дойде да го види и да решим дали да напишем името на детето или не . Когато и се обадих по телефона да и кажа , че съм готова на този етап тя ми заяви , че се е отказала . Е , можеше и по - рано да го каже , но нищо пък - сега си имам едно свободно одеалце в магазина . И без друго все не успявам да направя повечко ей така , за да има . Все са поръчка .








Следващите две одеалца са отново със животинки и точно на днешния ден , на националния ни празник искам със съжаление да кажа , че заминаха далеч от България ! Жалко е , че българските деца не растат в родината си . Жалко е , че не се раждат дори в нея . Жалко е , че се налага да изписвам имената на бебоците на латиница . Жалко е ...








Даниел - в Германия , бебе Винсент - чак в далечната Норвегия ...







Е , поне последното одеалце , това на малкия Бобо , заченат в Германия , но пък роден и живеещ в България си остана в родния град :)))








Този път със животинското присъствие се върнахме доста назад - в ерата на динозаврите :))











Хм , забелязахте ли нещо ?До тук всички одеалца , освен Евиното Азбучно одеало са за момченца . Замислих се - момиченцата не ги ли завиват , милите ...
Шегувам се , разбира се ! Но , ще се радвам да направя и момичешка завивка :))
Хайде , ще ви оставям засега . То моето не е като на хората - не се появявам , не се появявам , пък като го направя чак се забравям !
А , преди да съм ви пожелала лека нощ искам съвсем , съвсем искрено да се извиня на всички , които са ми писали коментари докато не съм била тук и на които не съм отговорила !
Моля да бъда извинена ! И ще опитам да поправя неучтивостта си !
А сега е време да си пожелаем една топла и уютна вечер .
В очакване на една топла и прекрасна пролет !
До скоро !